Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2015 23:38 - Руски медии се гаврят: Погребаха говорителя на Путин и министъра на отбраната
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
Съобщението е формулирано като официална информация, дори се цитират високопоставени държавни служители, които изразяват съболезнования

Руското онлайн издание prioritet.org публикува информация, че след пресконференцията на Владимир Путин внезапно е починал неговият най-доверен помощник и прессекретар Дмитрий Песков.

За какъв тип "информация" става дума, може да се съди по репликите, че "според полицията става дума за терористичен акт на западни спецслужби", а също така и от "подозренията на съпругата му, че е отровен с полоний" (с полоний беше отровен бившият офицер от КГБ Александър Литвиненко, който с годините се превърна в един от най-големите критици и разобличители на Путин и неговия режим - бел. ред.)

Съобщението е формулирано като официална информация, дори се цитират високопоставени държавни служители, които изразяват "съболезнования".

Проверка на Faktor.bg установи, че подобна информация няма в нито един руски легитимен източник, нещо повече - в същия ден Дмитрий Песков беше дал изявление на  медиите.

Днес пък украинският сайт kod-ua.com продължи с безвкусния черен "хумор" и излезе със заглавие: Черен уикенд за Русия, след Песков почина и Шойгу (министърът на отбраната на РБ)

"На 19 декември в болницата "Борис Березовски" (няма такава болница, а Березовски е още един критик на Путин, починал също при съмнителни обстоятелства) е починал министърът на отбраната Сергей Шойгу, след неуспешна операция за отстраняването на тромб. 

"Сърцето на великия еленовъд спря", пише сайтът и добавя, че в последните години Шойгу е страдал от рак на мозъка, от който в последно време боледувало практически цялото ръководство на Русия, включително и Путин.

Разбираемо е презрението и дори омразата към близките на Путин хора, но използването на медии за тиражиране на подобни "информации", не могат да бъдат оправдани с подобни лъжи и манипулации.




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4115775
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930