Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2016 20:13 - Подкрепени от Москва, паравоенни организации набират скорост в България + Видео доказателства
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1189 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.04.2016 20:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

imageХибридната война отиде надалеч, пусна пипала и извън интернет. 

На 20.02.2016 г. в град Бургас беше проведен форум определен от организаторите като патриотичен и най - нов в история на България! Форумът приключи с възникването на едно ново обединение, наречено"Обединени за България". В това обединение влизат "Организация за закрила на българските граждани" - Бургас, "20-ти април",  "Велико Търново за гората", "Възрожденци", Г.О.Р.А., Клуб "Дертлиев", "Комитет за национално спасение", "Войнски съюз "Васил Левски", "БНО "Шипка" на форума присъстваха Живко Стоев, Николай Стоилов, Атанас Атанасов, Васил Алексиев, Васил Кльонков. Водещи организации в това обединение е Български воински съюз „Васил Левски“ и "БНО "Шипка".

 

През април във Варна беше проведен още един форум на вече новосформираното русофилско"Обединение за България" и създаден Комитет за "национално спасение".

Тези хора и организации се представят за независими и патриотични, против партийната система и за пряка демокрация, но това съвсем не е така. 

Обединението е под контрола на руския проект "Балканский фронт Болгария" с лидер Евгений Викторович Новиков, депутат (1990—1995), по настоящем телевизионен водещ в канал "3Беларус". Той има двойно гражданство, руско и беларуско. Поредицата от негови пропагандни материали свързани с България се публикуват в russiapost.su и в youtube.com. Евгений Новиков се самоопределя като общественик работещ в областта на правата на човека, но това не отговаря на истината. Той определено се занимава с антизападни геополитически стратегии.

Това е един от неговите видео клипове, публикуван непосредствено след втория форум на "Обединение за България" на профила на "Воински съюз „Васил Левски" в youtube. 

 

В руския сай news-front.info има 4 публикувани пропагандни видеоматериали на Евгений Новиков с популистки послания към българска аудитория, като я насочва към новообразуваната организация "Обединение за България".  Видео посланията са публикувани на още няколко руски сайта.

Българските власти със сигурност трябва да се заемат с проверка, дали новосформираното обединение или част от него се поддържа с финанси от вън, независимо, че паравоенното формирование, "Воински съюз "Васил Левски" набира дарения от обикновени български граждани. 

Те обещават на записалите се в тяхното т.нар. опълчение, обучение в чужбина. 

Сдружението се представя за „обединяващо на доброволни начала възпитаници на всички средни и висши военни и полицейски училища в НРБ“. На сайта им, обаче липсват адрес и телефон за връзка, но е обявено, че създават батальон за спец операции. В съобщението се посочва, че то ще е „в отговор на огромната военна и терористична заплаха срещу България“. Информират че имат „група  за бързо реагиране и възхваляват „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“ и арестите на бежанци извършени от групата на бургазлията Петър Низамов.

 

Ето още едно съобщение на организацията - "Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранният легион“, пише в едно от техните съобщения. Красимир Симеонов е координационен секретар на "Воински съюз Васил Левски", говорител е Владимир Русев, но се управлява от бивши военни. По време на форумите и събранията Владимир Русев повтаря в речите си едно към едно с опорните точки спуснати от Евгений Новиков, но никога не споменава, че имат контакти с този човек и с Русия. 

 

Те разполагат със скъпа екипировка, боеприпаси и технически средства. Но уточняват, че финансирането на обучението ще става с дарения и е посочена банкова сметка.  Твърдят, че искат пряка демокрация, но нито действията им нито техните контакти извън страната отговарят на твърдението за пряка демокрация. Твърдят, че имат членска маса от 24 000 българи.

 

В последното видео публикувано от "Воински съюз Васил Левски" заявяват, че на 20 април, т.с. утре новосформираната русофилска организация "Обединение за България" ще участва в организирани протести в София по случай датата свързана с Априлското въстание. Във видеото се твърди, че в гората вече няма да се правят "разходки в гората" за лов на бежанци, а ще се ходи там с "екологична цел", за да "почистват изхвърленото от бежанците". С последното, съмнението, че ловът на бежанци се организира от външни сили се потвърждава. В едно от видеопосланията им се твърди, че смятат да отвоюват властта със сила. Призовават към организиран бунт. 

Оказа се обаче, че зад тези послания не стоят истински българи и патриоти, а хора работещи заМосква и са представители на центробежни обществени образувания, а
реториката им е изключително подвеждаща и популистка.


Което означава рафинирана манипулация на българското общество, груба намеса във вътрешните работи на страната ни и, че хибридната война не е имагинерно понятие, а жива реалност и пряка опасност.






Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085524
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031