Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2016 12:51 - Ако критерият за духовност беше да да си на една сцена с Бареков и да облъчваш дошлите с най-пошлата политика
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1164 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 20.05.2016 12:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ако критерият за духовност беше да говориш от името на Ванга и след смъртта ѝ Или да си на една сцена с Бареков и да облъчваш дошлите с най-пошлата политика image

Спомен от кампанията през 2013 г., за която някои са склонни да смятат, че е била с парите на КТБ. Снимка БГНЕС


РУМЯНА БЪЧВАРОВА

image„Някоя си социоложка“ си позволила да изрази мнение по предложение за най-високата държавна награда.

Не мога да си отговоря защо е позорно социолог да има мнение и оценка, но е в реда на нещата спортист да хули и обижда социолог и министри. 

Казах на заседанието на МС , че Нешка Робева трябва да получи отличие за заслуги към спорта, а не за принос към българската култура. Това, с което тя ще остане в историята е направеното от нея за успехите на художествената ни гимнастика, които ни прославиха по света. Друго мнение по този въпрос няма. 

Мисля също, че българската култура е най-ценното достижение на нацията ни. И трябва да я пазим както от политиката, така и от всеки, който иска да си я закачи като орден на ревера. Да обявиш виден спортист за национална фигура на българската култура е като да обявиш Теди Москов, Васко Василев, Соня Йончева, Мариус Куркински за най-заслужилите спортисти на страната ни. Ако те го поискат, ще реагирам по същия начин.

НЕШКА РОБЕВА ОТКАЗВА ОРДЕНА

НЕШКА РОБЕВА СПЕЧЕЛИ "СТАРА ПЛАНИНА" С РЕЗУЛТАТ 7 НА 6

Не знам защо никой не е предложил орден за Нешка Робева за безспорните ѝ заслуги към българския спорт. Тя вероятно знае много добре. Не знам и кои са хората от Инициативния комитет за награждаването ѝ за принос към българската култура. Поне за сега нито един от тях не се е обозначил.

Искам да заявя ясно, че ако критерият за духовност и човешка висота е да познаваш Ванга и говориш от нейно име дори и след смъртта ѝ, или да си бил на сцената редом до Николай Бареков, за да облъчваш дошлите да гледат танц с най-пошлата политика в последните години, аз нямам нищо общо с такава духовност. По този критерий предпочитам да съм бездуховна.

Но категорично не приемам точно тази духовност да е единственият еталон за всички и всичко. Когато някой, който не е получил това, което е искал, сипе обидни квалификации за хората с мнение, различно от неговата самооценка, това не е признак нито на духовност, нито за достойнство. Според мен. Да обявиш, че си отказал орден, който още не ти е даден – също.

*Най-високото държавно отличие се присъжда с Указ на Президента. Преди неговото подписване може да се откаже само предложението.

Коментарът на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е публикуван във фейсбук. Преди дни на заседание на МС Бъчварова повдигна въпроса защо се прави предложение за награждаване с орден "Стара планина" на Нешка Робева за заслуги в областта на културата. Със 7 на 6  решението все пак мина през МС. Робева обаче се засегна и обяви, че не иска ордена. Заглавието и подзаглавието на коментара на Бъчаврова са на Клуб Z.



Тагове:   Нешка Робева,


Гласувай:
3



1. appen13 - Ако евтината НПО-слугиня баба Бъчи беше малко по-интелигентна и не беше такова нагло СЕЛСКО парвеню, вероятно щеше да знае, че в този случай е по-добре да мълчи
20.05.2016 12:59
Баба Руми, наета от германската НЕО-НАЦИСТКА фондация "Конрад Аденауер" за нещо като "министър" в туземната ОКУПАЦИОННА администрация на евро-райхскомисариат "България" и обявена за нещо като "общественик" от АНТИ-БЪЛГАРСКИЯ криминално-олигархичен кръг "Капитал" , чийто интереси представлява в окупационната евро-администрация, отново демонстрира АБСОЛЮТНАТА си ПРАВНА НЕГРАМОТНОСТ.
Освен, че многократно публично демонстрира, че не познава Закона за МВР, нищо, че е нещо като "министър" на това същото МВР, сега пак публично демонстрира, че не познава и Заканя зя ордени и медали на РБ.
То вярно СЛУГИНСКАТА НЕГРАМОТНОСТ не прощава никому, даже и на евтините и продажни собственички на рекламни агенции като баба Руми!
А да я сравняваме с националната ИКОНА "Нешка Робева" е проява на лош вкус и неуважение към самите нас!
Едната е жалък продажен пигмей духовно и морално, а другата ПРОСТО Е Нешка Робева !!!
Докато абсолютното НИЩО Румянка плюе срещу Нешка Робева и демонстрира селската си простотия, през това време Япония не забравя да я награди за 70-тата и годишнина с най-висшата си награда давана на чужди граждани - Ордена на хризантемата за изключителните и заслуги към Япония и СВЕТА.
Да виждате разликата в манталитета на туземните нещо като "министри" от евро-окупационната администрация, и техните японски колеги ?
цитирай
2. kolevn38 - Нешка Робева е безпринципна и елементарна - това не отменя заслугите и към художествената гимнастика.
20.05.2016 13:24
Но да си пръв приятел и да седиш на маса с Карамански, да се отъркваш около Трактора и да станеш лице на Капута или да парадираш с говорене от името на Ванга е нищо повече от абсолютна безпринципност. Спорна личност и нищо повече.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Успехите на художествената гимнастика са дървото,
21.05.2016 04:16
което пречи да видим гората на провала. То е същото, както да хвалим плановата икономика на цоциализма, която всъщност съсипа България.
Няма нищо по-измамно от успехите на цоциалистическия спорт, който беше само фасада на умиращата държава и народ. Милиарди, хвърлени за борци и гимнастички, които станаха мутри и мутреси. Една гнусна лъжа, скрита от фалшивия блясък на медалите. Вместо спорт и спортни условия за децата и подрастващите, за ученици и студенти - "елитен" спорт за бъдещи мутри.
цитирай
4. kolevn38 - Изключително точно казано. Поздрави Слави!
21.05.2016 06:27
slavimirgenchev1953 написа:
което пречи да видим гората на провала. То е същото, както да хвалим плановата икономика на цоциализма, която всъщност съсипа България.
Няма нищо по-измамно от успехите на цоциалистическия спорт, който беше само фасада на умиращата държава и народ. Милиарди, хвърлени за борци и гимнастички, които станаха мутри и мутреси. Една гнусна лъжа, скрита от фалшивия блясък на медалите. Вместо спорт и спортни условия за децата и подрастващите, за ученици и студенти - "елитен" спорт за бъдещи мутри.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4116000
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930