Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2016 07:21 - Бареков: Доган е патриот и трябва да помогне да отстраним ГЕРБ от власт!
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  В ексклузивно интервю за в-к "Галерия"   BNews.bg

image

 

Подкрепям ген. Радев от все сърце, споделя евродепутатът.

Местан, приближавайки се до Ердоган и осигурявайки гласове за Цачева, помогна Доган да изглежда като политик, който е истински патриот. След тази историята, Доган показа, че ДПС не е турска партия. Реално тя е стабилна либерална формация с пробългарска ориентация. Той обаче има една голяма мисия. Без неговото реално присъствие в българската политика няма как ГЕРБ да бъдат отстранени от властта. Това заявява евродепутатът Николай Бареков в ексклузивно интервю за в-к „Галерия“. Според него Доган е  направил умен ход, дърпайки се назад преди няколко години и давайки възможност  всички тези събития, инсценирани основно с участието на ГЕРБ, да се случат. 

Преди три години казах, че ГЕРБ ще преяде с власт, ще си покаже магариите, тъй като я има безконтролно и съвсем естествено ще стигне до наказателен вот. Самият Борисов, дали от глупост, наивност или си повярва, че е някакво божество, превърна изборите във вот на доверие срещу себе си и правителството, смята евродепутатът. Според него личността на Цецка Цачева няма никакво значение. „ГЕРБ губи своята идентичност, докарва социалистите до победа в големите градове – София, Пловдив, Плевен, Варна. Това означава, че партията се отлива в периферията на страната. Резултатът на Цачева е най-висок в циганските махали и в Турция, където Ердоган й подари гласове. А това е истински скандал“, категоричен е той.

Като отбелязва, че няма никакви обвързаности нито с ГЕРБ, нито с БСП, Бареков споделя, че според него Радев е точния човек.  „Подкрепям го от все сърце. Той е военен пилот. Психопати и хора психическо нестабилни в тази професия няма. А на над ни трябва човек със здрави нерви. Радев е чист и почтен, за първи път влиза в политиката. Дори има опасност да се движи в движение, но аз бих предпочел такъв човек. Подкрепям го , защото изборът е не за „за“ или „против“ Радев, а „за“ или „против“  срастването на ГЕРБ с държавата. Това е вредно и трябва да спре. Само бих го посъветвал да не забравя, че освен Москва, има Брюксел и Вашингтон“.

Смятам, че ще има нови политически проекти, казва Бареков в отговор на въпрос в каква насока ще се материализира енергията за промяна, която се наблюдава в обществото, като подчертава обаче, че времето за следващи парламентарни избори е малко и поради тази причина прогнозата му е, че те ще са на основата на стари такива. Евродепутатът обаче категорично заявява, че не вижда успех в формацията на Марешки, защото по думите му той „ритуално се е самоубил“, подкрепяйки Цачева.  На въпрос възможен ли проект между Трайчо Трайков и Радан Кънев Бареков отсича, че подобна формация няма как да увлече хората. По думите му това са хора, които не са родени за политика. „Нито Кънев, нито Прокопиев и тези около тях имат възможност да са харесвани от обществото. Те са елитарни, обичат да си пият кафето, да си говорят в тесен кръг. Не са хора с голямо обществено влияние и периферия“, смята евродепутатът.

В интервюто за столичния седмичник Бареков коментира и признанието на премиера, че Прокопиев е назначил половината правителство. Според депутата това е голям скандал, който заслужава разследване както от българските органи, така и от Европейската комисия. Като припомня, че по това време е бил журналист, разполагащ с доста информация, Бареков констатира, че казаното от Борисов е самата истина и пита къде е реакцията на ЕНП  в този момент.

По отношение на ролята на медиите в предизборната кампания, Бареков отбелязва, че с малки изключения държанието им е било жалко. „За пръв път имаме медии в Европа, които атакуват опозицията, онеправданите и бедни политици, но за сметка на това хвалят правителството. Това изигра лоша шега и подлъга г-н Борисов. Той реши, че като се къпе в любовта на големите телевизии на баджак журналистките, едва ли не ще го подкрепят и хората. Смятам, че наистина си вярваше, щом допусна да превърне вота за Цачева във вот срещу себе си .

Аз съм единствения български политик, който в последната година е бил приеман от Американския конгрес, Сената на Америка, в Белия дом и на Даунинг Стрийт, лично приет от Дейвид Камерън. Бях на далечни мисии в Колумбия, Монголия, Тайван, Китай, в скандинавските страни, споделя още евродепутатът като подчертава, че България е в много изгодна позиция, която не се използва от политиците ни. „Всяка държава извън ЕС казва, че ние можем да се мост за тях към Европа, понеже имаме евтина работна ръка и много свободна територия. Борисов, Плевнелиев и управляващите преди тях не свършиха нищо в тази посока“, заявява той. 



Тагове:   ДПС,   БСП,   Доган,   БКП,   местан,   Бареков,   радев,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4130056
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5110
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930