Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2016 12:10 - Президент, подкрепен от Москва е знак за социална деградация
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 958 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Така ще обединяваме нацията

Лъжата на тези избори е, че Радев е обединител на нацията

България осъмна с нов президент. Изборът му беше предизвестен, но личността на новия държавен глава едва ли ще доведе до успокоение и единение на нацията. Напротив – центробежните сили в обществото са извън балансите си. Ето как общественици и анализатори коментират смяната на караула на „Дондуков“ 2:

Илиян Василев, анализатор, бивш посланик в Москва:

image

„Добре, че са тези прес конференции за да се разбере какъв е багажа на вече президента и лидера на БСП.

Радев повтори щампите на Кремъл относно надеждите свързани с президента Тръмп и новите отношения с Путин. Ако от тази позиция стъпва, значи съветниците му са много далеч от реалността. Едно е кандидат президентът Тръмп, друго е президентът Тръмп - да видят кои са ключовите хора в сферата на външните отношения и тогава да говорят. Не случайно салютите в Москва бързо свършиха.

А Нинова с това, че не виждат проблем в кадровите назначения на съдебната система, а щели да се фокусират върху бързината и достъпността на съдебния процес е като да бориш корупцията, не на грандравнище, а на равнище квартални схеми.

Всичко е ясно - проблемите остават.“

Евгений Михайлов, бивш депутат от СДС, кинорежисьор:

image

„69 % червено...! Герб или общият десен можеха да спечелят още на 1 тур. Но... Машината за избори нещо ръждяса. Не може да подкрепяш референдум за мажоритарни избори, но да издигаш неизбираем кандидат, след като имаш поне трима безспорно избираеми.

Не може да подкрепяш намаляване на субсидията на 1 лв., а да започваш за трети път пищно кампанията си в "Армеец".

Не може управляващото мнозинство да издига кандидати, които да се бият един срещу друг, а на втория тур отгоре на всичко да подкрепят противника.

Не може да губиш десните избиратели като безсмислено се заиграваш с левите.

Не може санирането да стои пред независимостта и евроатлантическия избор на България.

Не може да говориш за ВНС, а три години да не подкрепяш организирането на конституционно мнозинство от избиратели срещу БСП и ДПС.

Не може да има справедливост и доверие, а да няма лустрация.

Не може(ше) и много други неща, но се случиха...

69 % червено!“

Академик Петър Иванов:

image

„Кога е Големият Концерт?

Митю Пищова обеси ли се? Беновска прибраха ли я с линейката на IV километър? Кой е премиер сега, Корнелия или Бойко, или Гергов? Кой ни управлява - ДС, ЦК на БКП, ДПС, БСП, БСФС, МС, КАТ, кой? Ирландската пастирка да не е при Клинтъница да играят на Прескочи кобила? Бат Сали пусна ли тока? Де са цар Киро и царица Костадинка? Де е Доган хидрогеолога, на сондажи ли?

Де е Караджата?

Радев вече само с Илиянчето ли ще фърка с аероплана? Агент Иван изтрезня ли, че да напише донос против буля си? Пеперуда ли е Хекимян с хвърчащите си въпроси?

Има ли горни зъби Андрейчо Райчев или само долни? Кой спечели изборите в Полски Тръмбеш: Кадиев, Тръмп, Рада Дълбоката или някой вицеадмирал? Циганско ли е селото на президента Радев? Веждито Рашидов сега на какво ще стане министър, май на образованието, че да махне Балканджи Йово?

С колко се увеличи гръдната обиколка на вицепрезидент Йотова по време на кампанията? Защо и Бургас като София е червен, да не би да идва Девети септември или Апокалипсисът? Сашо Апашо влезе ли в затвора? Май има шум в спалнята на Татяна Дончева, вече?

Кара ли велосипед Огнян Минчев или само летни кънки? Бокова ли управлява Вселената или Сталинка, или някой друг?

Стажантът Диков падна ли най-после от черешата или ще си е там завинаги, до гаргите? Фидосова станала манекенка, верно ли е или е само слух? Мадам Велева ще направи ли баница с късмети на новия президент? Колко вампири и колко мощи на светии откри Пич Божо в БНТ? Колко в БТВ? Стачкува ли Орешарски? Купиха ли му в Брюксел на Станишев служебен мотоциклет? Пуснаха ли лудите?

Защо никой още не се е самозапалил, ко чака?

И пак питам, кога е Концертът?“

Любомир Канов, психиатър:

image

„Все пак, промяната на Света, която сякаш е неизбежна, няма да се осъществи чрез генерал Радев, а през онова, което ще опита да направи Тръмп.“

Милен Радев, издател на „Де зората“, преводач:

image

„Президент на България, подкрепен от ЕНП, който и да беше той, щеше да е знак за цивилизационен избор, солидарността на ЕНП - гаранция за европейска и цивилизационна обвързаност. Досегашният президент го потвърди.

За разлика от това, президент, подкрепен от Москва е знак за социална деградация.

Не по-малко ясен знак за деградация е злорадството в определени среди от неуспеха на кандидатката на ГЕРБ. То носи за мен суицидални черти, защото де факто означава подкрепа за триумфиращата Московска реставрация.“

Георги Георгиев, юрист, изследовател на митовете в историята:

„Добре е, че Радев обира вота на ДПС. Това показва истинската същност на БСП. Това показва неразривната връзка на политическото ръководство на ДПС с Кремъл. За пореден път.

Това показва що за идиоти са гласували за Радев. Друг е въпроса дали Борисов умишлено не предизвика тази ситуация...“

Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание, дипломат:

image

„Пресконференцията на Радев: Клише до клишето. Най-голямото: "обединител на нацията". Това е и лъжата на тези избори. Радев ще задълбочи разделението в българското общество и нещо повече, ще ни вкара и в конфронтация с нашите съюзници от НАТО и ЕС. Политическата криза ще се задълбочи и ще премине през следващата година и в икономическа криза. Единствената новина бе, че близо 12% от електората на ГЕРБ е гласувал за Радев, а не за своя кандидат. Това е положението. Тези факти показват, че допускането на много бивши комунисти в една партия рано или късно прави така, че предава интересите на тази партия на политическия противник.

Нито Радев, нито Йотова, споменаха НАТО и ЕС. Затова пък бе потвърдена позицията за "омекотяване" на отношенията с Русия.“

Георги Боздуганов, съветник в правителството на Филип Димитров, исторически анализатор:

image

„Над България надвисва политически Чернобил! Ще потънем ли в убийственото излъчване на кремълския радиационен облак?

Младите хора ще се евакуират в Европа. А вие?

Осъзнайте се, освен ако не сте избрали бедствието - изгниване от червена лъчева болест!“




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4113821
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930