Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2016 08:34 - Православие, путинолюбие и бесовщини
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 30.12.2016 08:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Православие, путинолюбие и бесовщини

Иво Беров

Християнската вяра, независимо от разновидностите си – православие, католицизъм, протестантство, англиканство, униатство, или каквото и да било там постановява четири-пет много основни, много същностни и в същото време много ясни и  разбираеми началА. Ето някои от тях, макар и безредно представени :.

Първо : Благост и смирение. Гордостта, както се знае е смъртен грях. Гордостта, тщеславието, суетата, самооблащаването, самоизтъкването и самовъзвеличаването.

Днешното руско общество е точно такова. Обхванато от бесовете на точно този смъртен грях. Общество, което се самовъзвеличава. Всеки руски дискурс, а то ще рече каквато и да било реч, разговор, слово, обсъждане, мнение, разбор, довод, доказателство, въобще каквото и да било извън битовата руска убогост / а почему капуста подаражали – Это америкосы пиндосы нам завидуют ?/ неизменно и неизбежно се обвързва с определението „велико”. Великата руска степ, великата руска култура, великата руска тайга, великата руска тундра, великата руска история, великият руски народ, великата руска победа, великото руско слънце /по песента поручик Галицин/- всичко руско е велико. Дори и пустите „капусти”, които „подаражали”.

Всеки запознат дори повърхностно с психоанализата и Фройд знае какво означава тази мания за величие и защо се появява. Тя е компенсаторен механизъм. Уравновесително устройство тоест. Призвано да притъпи едно потиснато чувство за малозначимост и успокои потайни безпокойства. Може и друга да е причината за величавата мания за величие у руснаците / у руснаците и манията ще е величава, нали там всичко е велико/. Но при всички случаи тя е  поддържана, подклаждана и насърчавана от руската православна църква.

Друга особеност на християнството е всеобхватността. Всеобхватност - това всъщност е значението на думата католицизъм. Това означава и думата „екуменизъм”, която пък определя православието. Православието е екуменическо, то обхваща целия обитаван свят „ейкуменос”.

Християнството е екуменическо и католическо – то е наднационално, надплеменно, наддържавно.

В Русия е тъкмо обратното. Руското православие е национално. То е племенно, расово и расистко / нали руската нация е над другите, тя е богоизбрана и призвана да спаси света /. Руското православие е държавно, служебно,  чиновническо и обслужващо. Но то не обслужва вярващите. Руската църква не служи на хората и на християните, тя обслужва държавата. Руският бог е племенен бог, той повече мяза на идол, пръкнал се из някакви мрачни северни селения, нежели на човеколюбивия страдалец от Близкия Изток. Представителите на руската църковна върхушка – Кирил, Тихон и останалите мязат повече на езически жреци, които никога не са чели Благовестието и Деянията на апостолите,  за да вникнат в наднационалната, надплеменната и нерасовата същност на християнството, нежели на просветени духовни водачи.

Можете ли да си представите руският патриарх Кирил да величае великия Путин, великата Русия и великия руски народ. Ами няма какво да си го представяте, той не прекъснато това прави и сякаш друго не прави.

Сега си представете папата да величае великия италиански народ, великия Берлускони, или който и да била там управник. Или пък да величае, ако е поляк, великия полски народ с великия Лех Валенса. Няма как човек да си представи такова нещо, няма как да си го въобрази, то е нещо невъобразимо. Римският папа е духовен баща на всички католици от Мексико и Бразилия, до Франция, Италия и Полша.

И на човек изведнъж му просветва смисъла от върховенството папата при католиците и недомислиците на автокефалното православие, при което руският патриарх си люби, приласкава и защитава руснаците, гръцкият –гърците, българският – българите, да не говорим за възможният македонски патриарх, който без съмнение ще си люби, приласкава и защитава великия македонки народ, призван да спаси света от каквато опасност му се привиди.

Може да се обстойно да се говори и за друго основно противоречие между истинската християнска вяра и руското православно езичество. Скритото идолопоклонството и многобожие.

В езическия Рим плебсът се кланя и на Юпитер, и на Калигула, и на Митра, и на Кичела, и на Изида. В идолопоклоническа Русия редом до иконите на Христос и светците висят икони на Путин и Сталин. „Там на левы груди профиль Сталина, а на правы – Христовы анфас „ – ако преиначим малко една песен на Висоцки.

И за да не газим повече в тинята на православно- тоталитарните руски чудатости, нека веднага се насочим към  основното. Християнската любов и доброта.

Любов и доброта. Без тях никакво християнство няма. Без тях всяка вяра – християнство, фашизъм, комунизъм, джихадизъм, ислямизъм, каквото щете, се превръща в зло.

Православна вяра, такава, каквато бива представяна, проповядвана и разпространявана от руската православна църква е враг тъкмо на любовта и добротата. Тя е ненанавист. Тя е омраза. Тя е зло. Тя благославя и насърчава убийците. Не случайно те, убийците, с такава охота се обкичват с всякакви видове християнски знаци и отличия. Върхът, пароксизмът, крайното противоречие и чудовищната мерзост на сегашната руска бесовщина, прикрита зад показно и лъжливо православие най-изразително се  проявяват в думите на държавния идеолог и приятел на Путин Александър Дугин  / От Уикипедията :Александър Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист. Старообрядец, той е ръководител на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия /.

Та Дугин с „философско дълбокомислие „ , „политологична проницателност „, „социологическа меродавност „ и публицистичен патос заявява:

„Украинцев… надо убивать, убивать и убивать –как профессор я так считаю . „

За онези, които не вярват, че руският духовно-интелектуалски богатир е изговорил тия мерзости ето отправка в Ютюба :https://www.youtube.com/watch?v=sX4r1eXpUSI

Разбира се, в Русия има истински християни и вярващи. Само че покрай всеруските държавни и църковни бесовщини изглеждат някак съвсем невзрачни и незначителни. Но пък трогателни и вълнуващи : https://www.facebook.com/lebedev.yaroslav/videos/816752148373168/?pnref=story

И тук се появява нещо не съвсем очаквано. В България фенове на днешното руско православие се изнамериха не сред тъпи тьотки от руски произход, не сред изкуфели лелки от комунистически произход, не сред изумели попове от неизвестен произход, не сред користни политически тарикати от местен произход, а сред образовани и умни люде, които доскоро минаваха дори за демократи /може би едва ли не/.  Явор Дачков и Николай Михайлов най-вече. Нека да изпаднем за известно време в благородни пристъпи на душевно простосърдечие, предполагайки, че поне при единият от тях това чудато фенчество не е свързано с денгами, а при случая с Николай Михайлов, например, е свързано с незнание и липса на осведоменост.

Американската мечта, американският начин на живот и американската привлекателност вече били на изчезване или съвсем били изчезнали – проповядва доктор Михайлов.

Вероятно не е бродил из Мрежата и не знае, че милиони хора по целия свят се борят за зелени карти и американско гражданство. Сигурно не е виждал и опашката пред американското посолство на улица Козяк. Вероятно пропуска новините по телевизията за да види как хиляди хора от Африка и Близкия изток гинат в опитите си да се доберат до прогнилата бездуховна гейска Европа.

Но за да бъдем безпристрастни, нека признаем, че и западняци са се борили за руско гражданство. Тоест западняк. Щото е само един. Един французин – актьор и пияница. Който се пребори бързешката за руското гражданство, ама като изтрезня се отказа от него и си купи белгийско.

И европейците, и американците, и папата, и католиците, загърбили били изконните християнски ценности, хлъзнали се били по либерализма и тръгнали били към разложение и упадък, защото западното общество било без духовно и потребителско, за разлика от руското общество, което под благодатта на руското  православие отстоявало било изконните християнски ценности /малии, сик, ето кой ще спаси света/. Проповядва доктор Михайлов.

Тук ще си позволя една пристрастна лична вметка.

Аре сиктир. Айде сиктир, бе докторе, айде сиктир бе, Михайлов. Писна ми. Байгън. От десетгодишен всякакви социалистически вещери и пропагандисти – като почнеш от класната, дружинната  и, отрядния председател, минеш през офе председателя, партийния секретар и повечето учители, та стигнеш до радиото, радиоточките, телевизора, вестниците, агиттаблата, кандърмъ-кюшетата, въобще който и каквото комунистическо се сетиш  - всички те говореха, дуднеха, проповядваха, натрапваха, ломотеха, бръщолевеха и джомолеха, че Западът е прогнил, че се разпада и че всеки миг ще се срути, защото е потребителски, докато изтокът, тоест Соцът, цъфти, връзва и всеки миг ще приплоди, защото се извисил над еснафското битие и драпа към сияйните върхове на знае се какво.

Половин век ги дуднеха тия пущини разни всякакви проповедници връимго. Пък то се разтури всичко друго– и Сесесерето им се разтури, и Соцът им се разтури, и доста диктатури се разтуриха, и почти всичко комунистическо се разтури, пък гнилият проклет Западът си остана. Все така проклет, и все така гнил – според психиатъра-проповедник. Защото бил потребителски.

Може да възразим на господин проповедника с неоспоримия довод, че за да има потребителско общество да трябва да има и производително такова, тоест ако някой потребява, трябва и някой да произвежда. И този, който произвежда, твори, прави, работи, създава и открива е тъкмо прогнилият Запад. Високодуховната свята Рус е над тия досадни неща. Нея православният Бог, а също така и Путин /В Русия те не са ли православна единосъщност ?.../ е благословил с нефт и газ, откъде накъде пък и ще работи и произвежда.

Само че това са все пак доводи разсъдъчни. Затова нека преминем към сухите безпристрастни данни. Ония, които отразяват напредъка, развитието, правоверието и духовността на едно общество.

Като например абортите – един от основните показатели за силата християнската вяра. Ето данни за абортите в Европа от последните години.

image

 

 

 

И какво излиза значи ? Абортите във великата, свята православна Русия са 50 пъти повече, отколкото в Полша. Цифром „50 пъти повече”. Словом „петдесет пъти повече”. Петдесет.

Да видим друг показател за силата на вярата – семейните ценности. Негли в светата православна Рус семейството трябва да е върховна ценност. Обаче се оказва, че

Русия е на първо място по брой на разводи на глава от населението. В света, не в Европа. В Европа средно има два пъти по-малко разводи. Това според данни на ООН. Ето таблицата. Тя е за 2012 година, но оттогава едва ли се е изменило каквото и да било :

image

 

 

А ето и едни благоприятни за Русия данни. По друг един показател за християнска добродетелност – броя на самоубийствата – тук Русия въобще не е на първо място. Тя е едва на трето. На трето място в света по броя на самоубийствата. Ето таблицата :

image

 

Още един благоприятен за Русия показател. Може би най-важният – брой на убийствата на глава от населението. Не в абсолютни измерения – там нещата хич не са благоприятни за великата православна страна. И така – добрата новина. По броя на убийствата Русия не е на първо място в света. И на второ не е. Дори – о, радостна изненада, о светло чувство, о, повод за родова и национална гордост – не е дори  на трето, четвърто или, пето, а чак на шесто място.След Свазиленд, Колумбия, Южна Африка, Джамайка и Гватемала. Живописна дружинка /Абе петте дали ще присъстват на парада на победата в Русия, а ?/ Ето и таблицата.

image

 

 

Но разните таблици и сухи цифри вероятно никак не могат да развълнуват православните чувства, предпочитания и наклонности на българското и световното путинолюбство.

Вместо тях препечатваме част от статия на Кончаловски с надслов : „ Нека се ужасим от себе си”.  /Кончаловски е прочут и извънредно надарен руски режисьор / Еко какво пише той :

„За последните 20 години в Русия са умрели повече от 7 милиона души. По този показател изпреварваме Бразилия и Турция с 50%, а Европа – близо три пъти.

Всяка година Русия губи население, равняващо се с това на Псковска област, или на един голям град, какъвто е Краснодар.

Количеството на самоубийствата, убийствата и нещастните случаи у нас е сравним със смъртността в Ангола и Бурунди.

По продължителност на живота при мъжете Русия заема 160-то място в света, отстъпвайки на Бангладеш.

Русия е на първо място в света по абсолютна стойност на намаляване на населението.

По оценка на ООН, до 2025 г. от сегашните 140 млн. души, населението ни ще се стопи до 121-136 милиона.

Осем от десет възрастни, живеещи в домовете за стари хора, имат роднини, които са способни да ги гледат.  Въпреки това са пратени в приюти!

Между 2 и 5 милиона руснаци са бездомници (след Втората световна война броят им е бил около 700 000). В Китай, при 1,4 милиона население, бездомните са само 200 000, тоест 100 пъти по-малко! А грижата за децата и възрастните хора е основна характеристика на всяка процъфтяваща нация.

80% от 370 000 деца, намиращи се в специализираните домове, имат живи родители. Но за тях се грижи държавата! Ние сме на първо място в света по брой на изоставените деца.

Всички тези цифри свидетелстват за упадъка на руското семейство.

 

Престъпления против деца. По данни на следствието за 2010 г., 100 хиляди непълнолетни са станали жертва на престъпления. От тях 1700 са изнасилени и убити (по този показател изпреварваме дори Южна Африка).

Това означава, че всеки ден в Русия убиват по четири-пет деца.

През 2010 г. в страната за извършени 9500 сексуални престъпления срещу непълнолетни, от тях 2600 изнасилвания, 3600 ненасилствени полови сношения. За осем години ръстът на сексуалната престъпност се е увеличил почти 20 пъти. В това отношение само Южна Африка ни изпреварва.

Руснаците и водката .Наркомания и алкохолизъм. 30 000 руснаци ежегодно умират от предозиране с наркотици (това е населението на един неголям град).

За година водката убива 70 000 души. Войната в Афганистан ни коства 14 000!

По данни на Световната здравна организация, на всеки руснак ежегодно се падат по 15 литра чист спирт. По презумпция, ако потреблението на чист алкохол надвиши 8 литра годишно, това създава опасност за оцеляването на нацията.

Корупция.  Размерът на подкупите в Русия е нараснал десетократно, а с делата срещу  самите себе си нашите олигарси в Лондон се превърнаха в посмешище за световното бизнес общество. Безнаказаността в правната система стигна до там, че срещу загиналия в затвора адвокат Сергей Магнитски е образувано наказателно дело. В Европа за последен път подобно нещо се е случило през XVII век!

В ежегодното изследване на „Трансперънси Интернешънъл“ за нивото на корупцията през 2011 г. Русия е на 154-то място от 178 държави. В съседство са Гвинея-Бисау и Кения.

Толкоз от статията на Кончаловски „Ужасете се от себе си”. Толкоз за руският свят, дето щял да бъде алтернатива на демократичния, щял да дава други възможности тоест. Като заглавието на статията е много подходящо за българските православни путинолюбци. За които би било по-добре да си спасяват душите, вместо да ги кривят.

image

 




Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - Всероссийският патриарх каза,
30.12.2016 08:49
че най-големият дар Божий за Русия е ...Путин. И получи държавен самолет да лети с него по света. Ние също се присъединихме към него /товорим патриарх, понимаем Путин/ и те отидохме на вселенския събор...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4119444
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5102
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930