Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2017 07:46 - ДОКУМЕНТИ СОЧАТ - РУСИЯ РАЗКЪСА БЪЛГАРСКАТА ПЛЪТ ОЩЕ ПРЕДИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО. ВСИЧКИ РУСОФИЛИ СА ХЛЕБАРКИ, А РУСИЯ Е КЪРЛЕЖ
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 6061 Коментари: 17 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Секретни документи проговарят – Русия разкъсва българска плът, иска да сме безропотно племе 
Десетилетия наред умишлено и целенасочено историци крият и фалшифицират антибългарската политика на руския империализъм 
Георги Георгиев, специално за Faktor.bg
 

През последните десетилетия умишлено и целенасочено българската история бе подменяна и фалшифицирана, а националният ни дух и самочуствие бяха принизени до създаване на усещането, че сме безропотно племе, от което нищо не зависи. Много от фактите и документите все още остават в тайна, а онези от тях, които са достъпни умишлено се игнорират, оказва се натиск върху медии, и върху научната ни общност в опит да не се каже истината. 

Но истината рано или късно винаги излиза наяве. 

Колкото повече е потискана – толкова по-силно ще избухнат последиците от нея. 

Помнете ми думата! 

Сборникът със секретните договори 

Десетилетия наред умишлено и целенасочено бяха принизявани и ролята на българското Възраждане, и борбата за църковна независимост, а дейността на революционните ни водачи бе представяна в един напълно наивен и унизителен за националното ни достойнство план. Априлското въстание е онзи ключов момент, който провокира цивилизована Европа да подкрепи българската национална кауза и дава повод на Великите сили да свикат Цариградската мирна конференция, на която да се реши Българският въпрос и да се уреди територията на новата държава. Как и защо се стига до провала на тази конференция, кой и защо предварително разкъсва българските земи и залага основите на Берлинския договор ще разберете от представените по-долу секретни договори (публикуват се за първи път и документално преобръщат умишлено деформираните ни исторически представи) между две империи, които властват в Централна и Източна Еврапа – Руската и Австро-унгарската Те обричат на провал българската национална кауза. 

През първата половина на 19-и век българският народ достига до онази степен на обществено развитие, което му позволява да вземе съдбата си в собствени ръце. Османската империя, векове наред е разчитала на териториално разширение и финансиране чрез спахийство, но още през 18-и век този икономически модел е обречен на провал и вече не работи. Империята е обхваната от беззаконие, анархия, кърджалийство. Смаляваща се, изостанала, обречена... 

Великите сили успешно се възползват от упадъка на Османската империя и започват да късат парчета от нея – Англия и Франция – по средиземноморието, Австро-Унгария на Балканите, Русия на север от Черно море. Възникват нови 


независими или васални държави... 

В това несигурно, размирно време започва чудото на Българското Възраждане. 

В българите започва процес на национално осъзнаване, в основата на което стои „Историята” на Паисий. Още през 1813 г. в Шумен се чества за първи път в света празникът на българската писменост и светите братя Кирил и Методий. 

Българинът започва сам да строи читалища, църкви, манастири, училища, гимназии, часовникови кули, мостове. Започва да развива манифактура, да търгува, появяват се и първите фабрики в Сливен и Габрово. 

Главен интендант на османската армия става не кой да е, а правнукът на Софроний Врачански – Алеко Богориди – единственият християнин в чийто дом на крака идва да гостува султан в петстотингодишната история на империята. 

През 60-те и 70-те години на 19 век. в много градове и села българите строят къщи на два-три ката и се множи, докато не стават най-многобройният етнос на Балканския полуостров. 

Погледнете къщите от онова време в Стария Пловдив, Русе, Свищов, Шумен, Габрово, Велико Търново, Трявна, Враца, Сливен, Котел, Калофер, Мелник, Копривщица... 

Самият Цариград се превръща в средище за църковните ни и културни деятели. 

И това го правим сами, без държавна подкрепа, дори често въпреки съпротивата на османските власти. Но го правим! 

(Самият Достоевски описва почудата и завистта на руските офицери, когато навлизат в българските земи и виждат богатството на българите, къщите и църквите им: „...вдруг мы увидели прелестные болгарские домики, кругом них садики, цветы, плоды, скот, обработанную землю, родящую чуть не сторицею, и, в довершение всего, по три православных церкви на одну мечеть,— это за веру-то угнетенных! «Да как они смеют!» — загорелось мгновенно в обиженных сердцах иных освободителей, и кровь обиды залила их щеки. «И к тому же мы их спасать пришли, стало быть, они бы должны почти на коленках встречать. Но они не стоят на коленках, они косятся, даже как будто и не рады нам! Это нам-то! Хлеб-соль выносят, это правда, но косятся, косятся!..» от „САМЫЙ ЛАКЕЙСКИЙ СЛУЧАЙ, КАКОЙ ТОЛЬКО МОЖЕТ БЫТ” http://rvb.ru/dostoevski/01text/vol14/01journal_77... 

В същия момент имперската политика на Русия е насочена към завладяване на нови територии и осигуряване на излаз към Южните морета. Една от основните пречки на нейните имперски амбици се оказва възродената българска нация. 

При всяка от поредните си войни с Османската империя Русия завлича хиляди българи за да ги направи крепостни за своите дворяни и помешчици. Процесът е описан от Георги Раковски в брошурата му „Руската убийствена политика за българите” издадена през 1861 г. Нещо повече – използвайки временното си преимущество, Русия изисква от султана да издаде ферман, който позволява българите да бъдат изселвани от родните си места и заселвани в „омразните руски пустини”, както сам Раковски пише. Тук ние можем да видим истинските цели на руския империализъм и да усетим отношението към българите като към един добитък, който може безнаказано и безплатно да експрлоатира. Тогава за първи път в началото на 60-те години на 19-и век руският империализъм разбира, че вече пред него не стои безропотно и безродно стадо, а народ с ясно осъзната идентичност и национална кауза, която само за няколко години ще се превърне в основна пречка за доминация на Руската империя на Балканите и Проливите. В същата 1861 г. година Русия оказва натиск над Сърбия да разтури Първа българска легия на Раковски, както и да бъде иззета и унищожена брошурата на Раковски, както в Сърбия, така и във Влашко. 

Паралелно с този процес се развива и българската църква. Още през 1860 г. българите правят опит да отвоюват независима Българска екзархия, но срещат упорита съпротива от руския консул в Цариград княз Лобанов, както и от гръцката църква и по настояване на княз Лобанов нашите владици са заточени в Диарбекир през 1861 г. 

Отново Русия усеща наличието на един народ, който търси своето място под слънцето, има сили, воля и решителност да извоюва национална независимост и руската дипломация започва своята коварна и двулична политика по разединение и подкупване на наши деятели и саботиране на българската национална кауза, както отвътре, така и чрез действията на своята дипломация на международната арена. 

През 1870 г. със султански ферман е обявена независимата Българска екзархия с огромна територия от над 220 000 кв. км. Чрез този акт султанът цели да успокои нашите църковни деятели и българското население, но най-вече – да създаде един предпазен буфер за империята си, който по един или друг начин да държи руския империализъм надалеч. 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Sultan%E2%80%99s_Ferman_for_the_establishment_of_a_Bulgarian_Exarchate_1.jpg 

В отговор и в отчаян опит да спре единението на българската нация руската дипломация в лицето на руския консул в Цариград – Граф Игнатиев оказва силен натиск върху османските власти и по искане на Граф Игнатиев нашите владици отново са заточени през 1872 г. Невиждано за Цариград шествие от над 3000 българи се вдига, за да изиска освобождаването на владиците ни и властите бързо отстъпват, владиците ни са върнати от заточение. Тогава руската и гръцката църква обявяват схизма против Българската църква, която продължава чак до 1945 г. 

Неоспорим факт е, че руската дипломация не успява да вкара в редиците на нашето революционно национално-освободително движение свои агенти. Поне досега няма изнесени никакви документи, които да разобличат който и да било от ръководството на БРЦК. Всички наши революционери са възприели политиката и стратегията на Георги Раковски за постигане на национално свобождение само чрез собствени средства. Точно това е имал предвид и Васил Левски с прословутите си думи „Който ни освободи, той ще да ни и пороби.” 

Самото Априлско въстание заварва руската дипломация неподготвена за бързото развитие на последвалите събития. Насилията и зверствата над българското население надигат вълна от протести и недоволство в Европа. Цяла Европа се надига в защита на българската национална кауза, възмутена от насилието и безчинствата срещу българското население след въстанието. След спешни дипломатически совалки Великите сили се споразумяват за постигане на решение на Източния въпрос чрез конференция в Цариград. 

В същия момент… 

Веднага след Априлското въстание руската дипломация се задейства и пуска коварните си ходове. На 8 юли 1876 г. Русия сключва с Австро-Унгария секретното Райхщадско споразумение. С него двете империи си разделят сверите на влияние на Балканския полуостров и предопределят съдбата на България и до днес, като приемат текст, който изключва създаването на голяма държава. Русия поема ангажимента да не възпрепятсва Австро-Унгария при окупация на Хърватия, Босна и Херцеговина, а Австро-Унгария – да не пречи на Русия при инвазия на Балканите. Истинската трагедия за българската национална кауза се случва само половин година след това. По време на преговорите на Цариградската конференция, зад гърба на другите държави в Будапеща Русия тайно финализира с Австро-Унгария приетите договорености в Райхщадското споразумение и сключва с Австро-Унгария секретната Будапещенска конвенция. 

Окончателният вариант за територия на бълагрскат държава, приет от Великите сили на Цариградската конференцияhttp://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F#mediaviewer/File:Constantinople_conference.png 

е много близък до границите на Българската екзархия според султанския ферман от 1870 г. 

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%8F#mediaviewer/File:Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg ). 

Приетият и съгласуван от всички Велики сили окончателен вариант за територия на България обединява почти всички българи на Балканския полуостров в единна територия по най-естествения признак – преобладаващо българско население. Приетият вариант е по предложение на английския консул като територията ни е разделена вертикално на две отделни български държави, като с това британската дипломация цели да намали риска от силно руско влияние в Източна България, където православното население е по-малък процент в сравнение със Западна България, като по този начин ще намали и вероятността за руска експанзия към проливите през тази територия. 

Само че в същия момент в допълнителната секретна конвенция Русия се споразумява с Австро-Унгария да не се допусне образуване на голяма и сплотена държава. На 15 януари 1877 г. тя е подписана от двете империи, докато Цариградската конференция тече. 

В чл.1 (СТАТЬЯ I на стр. 154 от сборника със секретни договори на Русия, публикуван долу) двете империи се договарят за анексирането съответно на Босна и Херцеговина от Австр-Унгария и Бесарабия от Русия. Впоследствие заради анексирането на Бесарабия Русия ще компенсира Румъния с българската Северна Добруджа. Първото парче българска плът е откъснато. 

В чл.2 (СТАТЬЯ II, стр. 154) империите се договарят за взаимна дипломатическа поддръжка и отстояване на договореното при евентуално колективно обсъждане от Великите сили (което се и случва при изготвянето на Берлинския договор). 

В чл.3 (СТАТЬЯ III, стр. 155) империите приемат текст, който категорично „изключва създаването на голяма и сплотена държава”. 

В чл.4 (СТАТЬЯ IV, стр. 155) се задължават да пазят в тайна постигнатите договорености. 

Този 15 януари 1877 г. можем да считаме за една от най-черните дати в историята ни. Веднага руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен за постигнатото съглашение и той започва да работи по саботиране на постигнатите договорености на Цариградската конференция. Граф Игнатиев спешно се среща с представителите на Османската империя и успява да ги убеди да откажат подписването на постигнатото съгласие, като поема мъгляви обещания за ненамеса, както и руска дипломатическа подкрепа за евентуалното оставане на голяма част от Балканите в пределите на Османската империя. След два дни успява да убеди османските власти да се откажат от договореностите и на 18 януари Митхад паша обявява, че Османската империя отказва да подпише постигнатото споразумение за територия на България. 

Руското обещание е спазено и както всички знаем това се случва - цяла Македония, както и Беломорска Тракия впоследствие умишлено са оставени в пределите на Османската империя. По силата на чл.10 от Фермана за независима Българска екзархия от 1870 г. в Македония гръцката църква, под контрола на османските власти провежда плебисцит. Резултатите са потресаващи за гръцката църква и тотално объркват плановете на Русия. С мнозинство над 2/3 почти цяла Македония се присъединява към Българската екзархия, което ще доведе и до нов тласък и подем на патриотчните сили 

за осъществяване на българската национална кауза 

В резултата на тайните договори между Руската и Австро-Унгарската империи българските земи ще бъдат разпарчетосани с Берлинския договор, като Северна Добруджа е предадена на Румъния, големи български територии в Западна България – Пиротско и Нишко ще бъдат подарени на Сърбия, където местното население ще бъде подложено на насилствена асимилация, терор и убийства, Македония и Беломорска Тракия ще бъдат оставени в пределите на Османската империя, ще бъде създадена една изкуствена, васална държавичка Източна Румелия, която ще просъществува само седем години и малкото княжество България – под временно руско управление, с 50 000 руски окупационен корпус, който според чл. 8 от Временния (прелиминарный) Сан-Стефански договор и аналогичния текст в чл. 22 на Берлинския договор се издържа изцяло за сметка на местното население, княжество, което ще бъде многократно саботирано от руската агентура с преврати и метежи, целящи присъединяване като губерния към Руската Империя. 

Тази несправедливост скоро ще бъде частично поправена и ще доведе до онзи велик момент, в който малка, разкъсана България ще се опълчи на Великите сили, ще провъзгласи Съединението си и ще принуди Русия – единствената държава, която се противопоставя на Съединението да скъса дипломатически отношения с България за цели 10 години. 

Руският империализъм няма да прекрати антибългарската си политика и след това. Ще проследя и усилията на руската дипломация по саботиране на Съединението, организиране на преврати, въоръжаване на шайки, убийства на български политици. 

Предстои да публикувам секретните дипломатически грами на руските консулства в София, Пловдив, Букурещ и Цариград за да видят българите и да усетят цялата подлост, коварство и двуличие на антибългарската политика на Русия. Тепърва предстои да ви запозная и с български и руски документи относно руската експанзия на Балканите през 1916-1917 г, както и с целите, и начините, по които руският империализъм обяви съществуването на „македонска” нация и я наложи с насилия и убийства над стотици хиляди българи. 
image 
Впрочем България ще продължи да плаща издръжката на „руския окупационен корпус” до 1902 г., за да продължи да плаща и през 1909 г. ново задължение – този път защото Русия е единствената държава, която възразява срещу обявяване на Независимостта ни през 1908 г. и под предтекст, че нарушаваме Берлинския договор България е принудена да подпише Руско-Български протокол през април 1909 г. , с който се задължаваме да изплащаме колосалната за времето сума от 82 милиона златни франка за 75 г. 

България ще изплаща и тази сума до 1916 г., когато отново руските орди нахлуват в Добруджа, а 43 000 руснаци от окупационен корпус ни напада и в гръб – през Македония. 

За да се стигне до великата дата 3 март 1918 г. , когато победителят България ще принуди Русия да подпише най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския мирен договор, откъснал от лапите на империята Финландия, Полша, Украйна, Литва, Латвия, Естония, Молдова, Бесарабия, Грузия и Армения. 

Днес ние нямаме право да бъдем наивни и лековерни. Ние сме длъжни да познаваме нашата история, да се гордеем с нея и да търсим истината. 

Защото само истината ще ни направи свободни! И независими! 

Да не забравяме завета на Левски – „Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби” 

Да не забравяме и думите на Христо Ботев, написани в бр. 13 на вестник „Знаме” 1875 г. – „Русия, тая мнима защитница на славянството – днес употреблява всички сили и средства за да истрие от лицето на земята българските колонии.” 

Да не забравяме подвига на Стамболов! Както и кой и защо го уби! 

Нещо повече – днес ние трябва да проявяваме пълна нетърпимост към всички опити нашата история да бъде подменяна, фалшифицирана и като истински българи трябва да браним родния интерес и националното си достойнство! 

И трябва да сторим така, щото всички онези псевдоисторици, псевдопрофесори, псевдобългари, обслужващи идеологемата на руския империализъм , всички онези „фили”, на които им излиза пяна на устата, когато българинът започне да защитава националния си интерес и достойнство да бъдат третирани както подобава, а именно – като хлебарки и национални предатели! 

А оправим ли се с хлебарките, кърлежите лесно ще ги откачим и спрем да смучат силите на нацията... - See more at: http://www.pan.bg/?page=view_article§ion_id=6&article_id=27903#sthash.VDD4BFNK.dpufГласувай:
61. apostapostoloff - Днес трябва да знаем, че Русия е една
26.01.2017 09:37
безнадеждно изостанала страна, която няма наука, изкуство, индустрия, производство. Русия е една колкония на ЕС, която послушни ни снабдява със суровини, защото само така може да се изхранва.

Изхранва се криво- ляво, защото 40 милиона руски пенсионери вегетират с месечни пенсии от 92 долара, при цени два пъти по- високи от българските. Русия е истински ад, докато България е с двата крака в рая, наречен Европейски съюз.
цитирай
2. 1997 - ...щото Англия искаше нашето освобождение или греша?
26.01.2017 10:13
а Цариградската конференция обмисляше да останем с частична автономия в рамките на Османската империя напук на смисъла на Априлското въстание и само за да бъде изпреварена Русия?
Не си измисляйте поводи за възторзи от делата на едни империи за сметка на други. Няма защо да ни дундуркат с песнички за бебета, колко благородни са ония, дето са имали колонии в цял свят, държат Северна Ирландия досега и видите ли- искали само и единствено България да е свободна. Прецедент! Уникат! Такова нещо няма. Лъжат ни.
цитирай
3. kolevn38 - Пред фактите и документите и Боговете мълчат. Само червените свине - не.
26.01.2017 10:26
1997 написа:
а Цариградската конференция обмисляше да останем с частична автономия в рамките на Османската империя напук на смисъла на Априлското въстание и само за да бъде изпреварена Русия?
Не си измисляйте поводи за възторзи от делата на едни империи за сметка на други. Няма защо да ни дундуркат с песнички за бебета, колко благородни са ония, дето са имали колонии в цял свят, държат Северна Ирландия досега и видите ли- искали само и единствено България да е свободна. Прецедент! Уникат! Такова нещо няма. Лъжат ни.

цитирай
4. getmans1 - а Цариградската конференция об...
26.01.2017 10:41
1997 написа:
а Цариградската конференция обмисляше да останем с частична автономия в рамките на Османската империя напук на смисъла на Априлското въстание и само за да бъде изпреварена Русия?
Не си измисляйте поводи за възторзи от делата на едни империи за сметка на други. Няма защо да ни дундуркат с песнички за бебета, колко благородни са ония, дето са имали колонии в цял свят, държат Северна Ирландия досега и видите ли- искали само и единствено България да е свободна. Прецедент! Уникат! Такова нещо няма. Лъжат ни.


... И сега всички бягат към колонизаторите си, налии!?
Нашенци също, бягат от циганите в ... „по-голямата цигания“, налии!?
Когато ни управляваха по „Петолъчката“ и икономиката от СИВ ние не бяхме колония а цялата ни политика се правеше в София, налии !?
Най -демократична България беше когато беше заградена като концлагер, нямаше „Козяк“ но всеки ден съветския посланик ако не в телевизора то в радиото беше или вестника, нали!?
цитирай
5. getmans1 - Режисьора на „първа“ си мисли, че си ...
26.01.2017 10:45
Режисьора на „първа“ си мисли, че си прави бъзик, а в същност е гъзобрък:)))
цитирай
6. kolevn38 - Гетс, каквото и да правят никога няма да се отърват от кървавото си, червеносвинско минало:)
26.01.2017 10:50
getmans1 написа:
Режисьора на „първа“ си мисли, че си прави бъзик, а в същност е гъзобрък:)))

цитирай
7. 1997 - Всички на помощ елате, кака мома да излезе. Пък тя рекла "А дано, ама надали"
26.01.2017 10:54
Англия никога не е искала СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ. Ако Наполеон беше тръгнал към Балканите щяхме да викаме "Вив ла Франс", но ни освободиха БРАТУШКИТЕ. И това го признава цялата българска история от 1878 до сега. Освен назобалите се със сорос магарета.
цитирай
8. bven - данните са много хубави и пълни. Но има и още нещо - Българското царство винаги е било
26.01.2017 11:07
трън в очите на Русия. Столица на царството до 1712 г. е Москва. По-късно са превзети Казанското и Астраханско ханства от иван грозни ..и започва да се именува Цар на българи и руси. Но историческите факти са достатъчни - още княз Светослав /10в./си присвоява Цар Симеоновия съборник и променя буквите, за да стане негово произведение /виж https://belokk.wordpress/%D0%A6%D0%B0%D1%80-%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%A1%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A/,
по- къснои екатерина велика се титулува Царица на българите. Макар че са кръвно свързани с българсике родове, мнозина руски фамилии се самозабравят. Но това е част от политиката на всеки завоевател - променя историята и я пренаписва така, че поробеният да забрави своя род и език, да няма самосъзнание!
цитирай
9. 1997 - Прави ни чест
26.01.2017 11:20
bven написа:
трън в очите на Русия. Столица на царството до 1712 г. е Москва. По-късно са превзети Казанското и Астраханско ханства от иван грозни ..и започва да се именува Цар на българи и руси. Но историческите факти са достатъчни - още княз Светослав /10в./си присвоява Цар Симеоновия съборник и променя буквите, за да стане негово произведение /виж https://belokk/%D0%A6%D0%B0%D1%80-%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%A1%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A/,
по- къснои екатерина велика се титулува Царица на българите. Макар че са кръвно свързани с българсике родове, мнозина руски фамилии се самозабравят. Но това е част от политиката на всеки завоевател - променя историята и я пренаписва така, че поробеният да забрави своя род и език, да няма самосъзнание!


Какво че половин свят взе християнството от евреина? Какво че най- богатите евреи са в други страни и се именуват според тамошните нрави? Само чест.
Ако станем евреите за цялото славянство... чест! И без натякване. Скромно. ТЕ сами си избират да ни следват.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Точно така Колев
26.01.2017 11:58
Чети правилно документите, а и анализирай времето и събитията. Къде става въпрос в договора между Австро-Унгария и Русия за България. Да не се "случи голяма държава на Балканите" Не България стяга чепика на австроунгарците , а бошняци, словенци, хървати.... На Русия и трябва съюзник за евентуални действия на Балканите защото не е в кондиция , особено след Кримската война. Въпреки това успява да подпише договор в Сан Стефано който общо взето припокрива признатата територия от Цариградската конференция. Знаем и кой наложи Берлинския договор. Знаем и кой на практика ни плати суверенитета след като Ленин отмени всички външни икономически договори/на практика на България бе опростен дългът към Русия възникнал след като руснаците се отказват от обезщетенията на победител във войната, а Турция се отказва от финансови претенции към България /
Колкото и каквото и да говорим и пишем за жълти стотинки факт е, че освен Русия в този период, а и във всички останали никой не ни е протягал ръка в каквото и да е.
От кръстоносните походи, до бомбардировките през ВСВ за Запада ние сме били племе за изтребване. За съжаление нещата им се случват и в това отново за съжаление им помагат наплодилите се Киряк Стевчовци от породата на автора на тази безумна и манипулативна статия и разпространителите и
цитирай
11. getmans1 - http://getmans1.blog.bg/politika/2016/03/06/quot-hem-iskat-da-te-osvobodiat-hem-da-te-pobediat-quot-i-s-.1435299
26.01.2017 14:12
vencivaleri1951 написа:
Чети правилно документите, а и анализирай времето и събитията. Къде става въпрос в договора между Австро-Унгария и Русия за България. Да не се "случи голяма държава на Балканите" Не България стяга чепика на австроунгарците , а бошняци, словенци, хървати.... На Русия и трябва съюзник за евентуални действия на Балканите защото не е в кондиция , особено след Кримската война. Въпреки това успява да подпише договор в Сан Стефано който общо взето припокрива признатата територия от Цариградската конференция. Знаем и кой наложи Берлинския договор. Знаем и кой на практика ни плати суверенитета след като Ленин отмени всички външни икономически договори/на практика на България бе опростен дългът към Русия възникнал след като руснаците се отказват от обезщетенията на победител във войната, а Турция се отказва от финансови претенции към България /
Колкото и каквото и да говорим и пишем за жълти стотинки факт е, че освен Русия в този период, а и във всички останали никой не ни е протягал ръка в каквото


.... „Всеки получи каквото искаше, а там ваши хора нямаше.“ - Лорд Солзбъри /омразното ви англе!/

От хилядите в българското опълчение има няколкостотин достойни и начетени българи дето поставят после основата на „Третата българска държава“ но не били достатъчно достойни поне няколко достойни да присъстват на подписването на „Санстефанския мирен договор“ /Примирен/ нито е имало такива да присъстват и на Берлинския, защо ли!?

И аз Венци това ще ти го показвам винаги когато се размирисвате защото мастите ви учени си мълчат и траят като бълхи в дамски гащи за всички тези писания.
Мълчат си защото знаят какво са сторили с историята ни, то и заради това сега в тези времена З. Стоянов за някои русоогъзени е „пунгаш“ и кой знае още колко идиотщини ще измислите.

Вас истината не ви интересува, роби се били и си искате робството без да си давате сметка, че робството си е робство независимо на кого!
цитирай
12. krumbelosvet - ДДЕ
26.01.2017 14:59
Което значи дрън дрън ерина.
цитирай
13. 1997 - Сериозен аргумент в полза на "освободителната" Цариградската конференция
26.01.2017 15:01
kolevn38 написа:
Гетс, каквото и да правят никога няма да се отърват от кървавото си, червеносвинско минало:)

Много си изчерпателен. Може да ми скочиш и защото съм без шапка.

Забравих...Синьо магаре. Сега и аз се почувствах по- добре.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Кои сме това ние???
26.01.2017 21:23
getmans1 написа:
[quote=vencivaleri1951]Чети правилно документите, а и анализирай


Не прехвърляй твоето желание да си в група и към мен. " Я сам по себе" При мен пренос няма ако разбираш какво ти казвам. Имам си своите симпатии, но нямам антипатии към нито един народ. Живял съм и на Изток и на Запад, и много добре знам кой и как се отнасяше към нас българите и въобще към славяни и православни.
А" лордът" не ти ли подсказа коя балканска страна се е освободила от турците самостоятелно или с войници на английската корона. Или Захари Стоянов може да ти е подшушнал нещо в тази посока? И пак лордът да ти е споменал какво е правел английския аскер в Индия, какво е връзвал на оръдията си горе долу по времето когато нас ни колеше башибозука? Ако е пропуснал аз да ти кажа-никаква разлика между башибозука и английския аскер.
И да те питам аз нещо хетмане
Не мога да разбера твоите лутания относно фамилията Романови. Ту грешници, българоубийци и прочие соросоидни опорни точки, а щом дойде 17та година същите стават мъченици. Ами определи се човече-много шизофренно го раздаваш
Лично аз съм негативен към всичките династии , защото и днес събрбаме това което някога са надробили те.

Колкото до робията Гети...
Показвал съм Гети указа за поборническа пенсия на прадядо ми, както и друг такъв за оземляването му пак заради това. И дядо ми, и чичо ми, и баща ми имат своего рода поборнически укази като АБПФК а последните двама и като доброволци във ВСВ.
Тоест преди мен родата ми чак до турско все е била с оръжие и доброволно го е взела в ръце. Тоест няма как да им направиш адресна регистрация в чичо Томовата колиба.
И ще завърша с това:
Дядо ми като много българи страстно обичаше руснаците/тук обощавам руси, белоруси, малоруси/ , а същевремено има войнишки кръст от Дуран Кулак. Той беше достатъчно образован да знае че тази война не нито негова, нито на Ваня, а на Величествата. За туй и той и Ваня си зарязаха лентите и кръстовете и погнаха величествата. Справиха се общо взето на 6

Ние с теб Гети обаче нито се справихме, нито децата си научихме как да се справят. За четвърт век затрихме изградено за 1300години и вероятността да останем водещ етнос в страната ни след няколко десетилетия е с вероятност клоняща към нула. И то е Гетьо от подобни статии, от подобни опорни точки. Погледни съседите ни. Сърбите каква беда ги сполетя, гърците са във финансов колапс/ние също/ но ще видиш често следната картинка и в Гърция и Сърбия-млада жена например хванала с двете си ръце по едно дете а трето в корема
цитирай
15. getmans1 - Чети правилно документите, а и а...
26.01.2017 22:19
vencivaleri1951 написа:
[quote=getmans1][quote=vencivaleri1951]Чети правилно документите, а и анализирай


Не прехвърляй твоето желание да си в група и към мен. " Я сам по себе" При мен пренос няма ако разбираш какво ти казвам. Имам си своите симпатии, но нямам антипатии

........... Венци все пак аз съм по конкретен във въпросите а ти си си ти.
Лъжа ли казва Лорд Солзбъри?
Лъжа ли е, че в Сан Стефано е нямало българин, а е имало стотици достойни някои от тях дори верни русофили?!
А в Белин?
Лъжа ли е това което съм поместил в постинга си?

Какво ме занимаваш с робството в световен мащаб, или пък не си чел това което съм преписвал от учебника за трети клас, ще ти го напиша пак:
„Българите са добивали роби най-вече по време на война“!
Ще ти припомня, и мой коментар по тази тема „Такива са били времената, така са живели и така са ги погребвали“

И не аз се лутам между Русия-СССР-Русия а точно ти го правиш. Аз уважаеми имам не един коментар, че в 19в. не руския народ е бил „пиянския народ на Европа“ и дори отявлени според вас русофоби не са ми опонирали на твърдението защото съм принципен по въпроса.

И престани с това да си мерим „дядовите“ защото са несъизмерими.
И аз съм потомък на Опълченец но до тук, а после идва несъизмеримостта, докато моите са изграждали България в Делиормана твоите са се борили срещу тази държава в интерес на чужда държава.

И сега разрухата Венци е точно в тези райони от България дето са се водили по акълъ на дедовците ти, и ще ти цитирам един чичо от Михаловградско от 1982г. „Нашите баце най-обичат да работят, активни борци“!

А Сърбия, Македония, Гърция и Турция сега нямат нашия демографски проблем защото не са живели зад оградата на дядовците ти и на освободителите ти.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 3187297
Постинги: 2572
Коментари: 5475
Гласове: 4037
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031