Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2017 20:50 - Посланикът на САЩ в България: Няма как да попаднете в зона на влияние на Русия
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1056 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. "Аз съм напълно убеден, че американската ангажираност към България във всички области ще продължи ще се задълбочава и никой не бива да се съмнява в това." Това коментира посланикът на САЩ в България Ерик Рубин в интервю за предаването "Седмицата" на Дарик радио. Попитан възможно ли е новият президент Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин да си разпределят зоните на влияние в света и България да попадне в руската, Ерик Рубин отхвърли подобни спекулации. "Определено не виждам никаква възможност нещата да се развият в тази посока", заяви той. Посланикът коментира темата за визите на българи за САЩ, като изтъкна, че процесът по издаването им е бил облекчен, по-голямата част от кандидатствалите българи – 85%, получават документите и бяха въведени 10-годишните визи. Според него на този етап няма причина за промяна на тази политика, освен ако конгресът на САЩ не промени законодателството. "Мисля, че ще продължим с този напредък, само че в близко бъдеще не мисля, че може да се очаква отмяна на визите", каза Рубин. В интервюто той посочи, че американските инвестиции в страната се увеличават, като за периода 2013-2015 г. са на стойност около 1 млрд. лева. Според него търговията между България и САЩ ще се разраства, независимо от политиката на Тръмп за оттегляне от търговски споразумения като тихоокеанското (ТТИП). Посланикът коментира и темата за плащанията на България за отбрана като член на НАТО, които се очаква да достигнат 2% от брутния й вътрешен продукт (БВП). "Ние очакваме, че България ще спази ангажимента си да достигне 2% в близко бъдеще", посочи Рубин. Попитан какво стои зад фразата на Доналд Тръмп, че НАТО е остаряла организация, той коментира, че президентът е дал да се разбере, че е недоволен от ситуации, в които организацията не е реагирала при терористични нападения срещу нейни членове и ролята на Алианса можело да се засилва в тази посока. "САЩ по никакъв начин не признават опита за анексиране на Крим от страна на Русия, аз съм убеден, че ние няма да го направим, Крим е украинска територия", каза още Руин в отговор на въпрос. Той изтъкна, че в случая е жизненоважен принципът на териториална цялост и непроменяне на границите със сила. Той изрази и убеденост, че няма да има промяна и по отношение на исканията на Турция САЩ да екстрадира Фетула Гюлен. Анкара обвинява Гюлен като стоящ зад опита за военен преврат от миналото лято и иска духовният водач да й бъде предаден от американските власти. Ерик Рубин днес изтъкна, че САЩ имат правна система за екстрадиция и към този момент няма промяна в нея.

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/6022757
© www.24chasa.bg



Гласувай:
3



1. 1997 - " никой не бива да се съмнява в това."
28.01.2017 22:24
Има ли вече санкции за тези, които правят това, което "не бива"? Ако и това ни определят, в какво да се съмняваме, значи с танковете ни докарват не сигурност, а края на свободата.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Никак не са добе нещата,
28.01.2017 23:08
защото Тръмп е с мислене на търговец, няма ценности, необразован е, такъв човек е опасен за света. Той носи и куфарчето с шифъра за задействане на ракетната система на Америка. Никъде по света няма интелектуалци, доволни от него, маркспутинците се надяват, че Путин ще го излъже и ще направят нова карта на разпределение на зоните на влияние. За тези, които чертаят политиката му трябва да знаят, че за първи път американците имат президент, който е срам за тях, той самият не е наясно със себе си. Давам пример с едно изказване на Тръмп, че искал ядрена надпревара, защото така те ще станат първи. След това заговори за ограничавена на ядрените оръжия, а това би означавало признаване на аншлуса на Луганск, Донецк и Крим. Друга изцепка - Тръмп, /б. м. приматът/ щял да каже на Меркел къде греши, когато се срещнат. Добре е да й каже и какво трябва да направи, за да не сгреши.
Да се каже какво ще направи този човек или няма да направи, ще е невъзможно. Опастността той да започне да руши ЕС е реална, защото ЕС бие Америка по много отрасли от помишлеността, а той мвоже да накара ЕС и да заплаща разходите на американците в НАТО.
Дъщеря ми живее в Калифорния, те протестират срещу Тръмп, натискайки да се отделят от САЩ с референдум. С този примат, който Путин набута на Америка, причини разделение в обществото им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086469
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031