Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2017 13:18 - В РУСИЯ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ ВЕЧЕ НЕ Е НАСИЛИЕ
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1528 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Това гласува Руският парламент. В Русия, държавата, в която на всеки 12 минути се извършва насилие в семейството, парламентът прие решение, че това не е престъпление.

С други думи, да се натряскаш като свиня и да пребиеш някой от близките си – съпруга, деца, стар баща или майка, не е престъпление. „Чуден закон”, няма що. 380 депутати са гласували скандалният текст. Само трима, т.е. нормалните, са били против. Но така е в Русия. Мигар сте очаквали друго?

И така, ако в Русия упражниш физическо насилие в семейството, ако принудително ограничиш личният живот, личната свобода и личните права, на лица от твоето семейство, това не е престъпление. Ако изпиеш и последната копейка и оставиш децата си гладни, това също не е престъпление. Жена ти може да се оплаче на арменския поп или на „партийния секретар” на „района”, но не можеш да съдиш в съда насилника.

Какво ни казват с това руснаците? Че насилието може да започва от дома и след това да расте и се разлива в обществото. Казват ни, че насилието е не просто част от руския живот, но и същност на този живот. Както и можеше да се очаква, предложението е внесено от депутат от партията „Единна Русия” на Владимир Путин. А тримата, които са възразили са изтъкнали аргумент, разбираем за всеки нормален човек, но не и за мнозинството от руските депутати. Какъв е той? Ясно какъв. Домашното насилие води до нарастване на агресивността в обществото. Такова насилието, дори и без физическо увреждане, обикновено води до последващ и вече далеч по-опасен, инцидент. Според Министерството на вътрешните работи на Русия през 2015 г. са регистрирани 50 000 случая на домашно насилие, т.е. по един случай на 12 минути.

И така. В Русия при първа проява на насилие в семейството, наказанието е само административно. Максимум до 10 дни принудителен труд. Едва при следващ акт на насилие влиза в действие наказателният кодекс. Чудесен „пример”, няма що. И на тия „бойци на семейния фронт” да им свалим санкциите ли? Отнюд! Никогда!

Арександър Йорданов

 



Гласувай:
5



1. getmans1 - Това не може да бъде не, не и не! ...
28.01.2017 14:19
Това не може да бъде не, не и не!
Това е някаква гадна еврогейска и либерастка хибридка!

В Русия живеят само ангели, руссиянски ангели, понял!?
цитирай
2. kolevn38 - Така е, Гетси - руските насилници, най-добрите насилници на СветЪ:)
28.01.2017 20:36
getmans1 написа:
Това не може да бъде не, не и не!
Това е някаква гадна еврогейска и либерастка хибридка!

В Русия живеят само ангели, руссиянски ангели, понял!?

цитирай
3. vencivaleri1951 - А познава ли някой от Вас в детайли променения състав?
29.01.2017 12:46
getmans1 написа:
Това не може да бъде не, не и не!
Това е някаква гадна еврогейска и либерастка хибридка!

В Русия живеят само ангели, руссиянски ангели, понял!?

Едва ли.

Аз също не претендирам за сериозна правна осведоменост, но тези промени са в полза на жертвите. Общо взето състава се доближава до европейските норми.
Преди домашното насилие и насилието въобще се разглежадаха по един състав в НПК. Тоест ако някой шамароса за нещо си и най вече след домашна караница партньор, деца, тъща , свекърва отиваше на съд с инкриминиран състав и съвсем лесно може да се окаже в затвор и най вече в колония . Това не е задължително да стане заради иск от потърпевшия, а може и прокуратурата да се самосизира след сведение от полицията или социалните органи. Тоест разгорещилият се член на семейството отива на съд , бива осъждан и изтърпява наказание заедно с рецидивисти, различни отрепки и прочие... И семейството е морално овъзмездено за някой и друг шамар, а същевременно с това и много възможно е "кормилеца" да получи няколко годишна присъда , а семейството да остане без препитание или със значително намалени доходи. Философията на промените/доколкото се запознах по време на дебатите в обществото/в много студия многократно се дебатираха тези промени/ е това, че не прокуратура и полиция да са "господарите" на процеса , а потърпевшия. В България например домашното насилие се разглежда в ГПК, а не в НПК. Така е и в много европейски държави. Широко е застъпена и медиацията в тази юридическа практика.
И пак не мога да Ви разбера. Вие застъпници на съставите от времето на СССР ли сте или просто си имате някакъв повод да си плямпате против Русия.
Не зная...Не ви ли правят някакви курсове за тролове. "Шляпате си боси из просото" и хич не ви дреме каква "лека кавалерия " сте.
Хайде кажете сега как Путин "хакна сървърите" и на ХиларитУ и на Цецето
цитирай
4. zaw12929 - getmans1, vencivaleri1951, ko...
03.07.2018 05:24
getmans1, vencivaleri1951, kolevn38 Краставите магарета през девет баира се надушват, търкалят се е пепелта, реват по магарешки
Който критикува иска критикувания да се поправи защото го ОБИЧА. а kolevn38 обича Русия, Путин и все за тях се тревожи от човещина...
Много е човечен kolevn38! Е похвално и необмислено да поправяш непоправимото!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084770
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031