Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2017 21:46 - „Къртиците“ на Путин: Чеченски агенти са изпращани в Германия под маската на бежанци
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 723 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Босовете на руската служба за вътрешно разузнаване ФСС

ZDF пуска тази вечер филм на експерта по разузнаване Егмонт Кох за подривната дейност на Русия в Германия

Гюнтер Латч, Шпигел

 

На тази снимка е запечатана върхушката на руската служба за вътрешно разузнаване ФСС от края на 2008 година в един от бившите санаториуми на КГБ край Москва.

На първия ред седи Александър Бортников, шеф на ФСС от май същата година. На същия ред е и човекът, чиито ръце, според западните спецслужби за оцапани с кръв: Николай Патрушев – предшественикът на Бортников, който сега заема поста председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, своего рода координатор на разузваването.

Предполага се, че именно той през 2006 година

дава заповедта да бъде отровен

с радиоактивен полоний бившият офицер от КГБ Александър Литвиненко.

На последния ред стоят 14 млади офицери, почти всички с чин полковник – резервите на ръководството на ФСБ. Един от тях напуска ФСС, през 2012 година бяга от Русия и до момента той е преследван от руските служби, за да бъде наказан като „предател“.

Този човек предоставя снимката на германския експерт по разузнаването Егмонт Кох, като едно от доказателствата кой всъщност е той. Кох конспиративно се среща с бившия агент в няколко страни и заснема близо 15 часово интервю.

Във филма на Кох, който ще бъде излъчен от ZDF

той е наречен „Игор“

Игор е бил началник на департамента, отговарящ за контрола на опозицията в Северен Кавказ. Под ръководството на Игор са работили 50 служители и 400 шпиони. По думите му, независимо, че департаментът се намира под шапката на вътрешното разузнаване, неговите „служители“ са извършвали операции в чужбина.

 

Агентът твърди, че ФСС е организирало проникването в Германия, но и в други европейски страни, на мюсюлмански шпиони.

Ако ръководех германската Служба за защита на конституцията, щях да поръчам на хората си да обърнат по-голямо внимание на младите спортисти от Чечня, пристигнали като бежанци, които и сега скромно и незабележимо си живеят в Германия. Моят департамент взе участие във фабрикуването на документи за някои от тези спортисти. Ние им изготвихме фалшиви свидетелства за съдимост, за полицейски разследвания и т. н. Така те можеха да представят „доказателства“, че са жертви на политическо преследване и да могат да получат убежище на Запад.

Хиляди чеченци година след година пристигат в Германия. Много от тях

бягат от зверствата на диктатора,

любимец на Путин – Рамзан Кадиров. Кой от тях има връзка с мрежата „къртици“ на путиновата служба за вътрешно разузнаване е трудно да се каже.

Ханс-Георг Маасен, президент на Федералната служба за защита на конституцията дава тревожна оценка на ситуацията във филма на Кох. По думите му, е очевидно, че щом в Германия пристига огромно количество бежанци от кавказкия регион, то тяхното придвижване като минимум е известно на руските спецслужби, а може би дори е организирано от тях.

Рубати Мицаева, представител на чеченската опозиция, която успява да избяга от Чечня през 2002 година дава аналогична оценка: „През последните пет години в Германия се появиха много представители на спецслужбите, на ФСС. Мисля си, че едва ли не, всеки втори чеченец работи за тях“.

Но каква е задачата им? Само, за да „наблюдават“ чеченската опозиция?

В края на октомври миналата година в пет германски провинции се провежда операция срещу 14 чеченски беженци. Те са заподозрени, че са подпомагали „Ислямска държава“.

А дали не служат на руското разузнаване? Възможно ли е тяхната задача като оръжие на Путин да настроят Германия срещу бежанците и да посеят страх сред населението. И ако да, как?

Ханс-Георг Маасен казва във филма на Кох: „Създаването на страхове не е цел, а просто средство, което използват руснаците. Целта им е да създадат трудности за правителството на Германия, и да демобилизират страната“.

Игор също така е убеден, че той и неговият департамент са били инструменти в психологическата военна операция, с която Путин слага началото на

новата студена война против Европа

„С помощта на незначителни, но ефективни подлости, такива като кампании за дезинформация, разпространяването на лъжи, Путин се опитва да създаде в Германия обстановка на постоянна тревожност в обществото“, коментира той.

Канцлерът на Германия лично се е убедила в „уменията“ на службите през 2007 година при посещението си в резиденцията на Путин.

„Ние много пъти бяхме предупреждавали, че госпожа Меркел се страхува от кучета. Точно заради това Путин нареди да пуснат огромното му куче в стаята и му позволи да я подуши. Това беше унижение във висша степен“, разказва Игор.

Превод: Faktor.bg




Гласувай:
3



1. kolevn38 - Я да видим сега, кой подпомага ислямска държава и какво цели с това.
08.02.2017 21:49
Истината е, че Путкин не се бори срещу ислямска държава а прави подривни действия в Западна Европа..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4118310
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930