Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2017 09:44 - БТВ – ЧУДНИ СЪБОТНИ ГОСТИ - АГЕНТ ЦЕКО ОТ ДС НАПРАВИ АНИЛИНГУС НА ДОГАН В ЕФИР
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1335 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 18.03.2017 09:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 БТВ – ЧУДНИ СЪБОТНИ ГОСТИ

Станах, кафето е готово, пускам телевизора и БТВ.И какво чувам:
ПЪРВИ ГОСТ АГЕНТ "ЦЕКО" – Иван Палчев, дясна ръка на Доган и агент към Шесто управление на ДС за работа с "интелигенцията".
Александър Йорданов Александров

Иван Кирилов Палчев - натисни тук Дата на раждане: 15 август 1943 г. Място на раждане: гр. Видин. Професия: Журналист. Месторабота: Българска телевизия. Партийна принадлежност: Безпартиен. Възраст към момента на привличане/назначаване: 31 години. Категория сътрудник: Агент. Псевдоним: „ЦЕКО”. Структура: Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. Дата на привличане/назначаване: 30 декември 1974 г. Вербуван от: Георги Георгиев. Ръководен от: Георги Георгиев; Валентин Ников; Георги Иванов. Дата на обявяване на принадлежност: 4 септември 2007 г. с решение №14 на Комисията по досиетата при проверката на народните представители. Документи за принадлежност: Картон обр. 4; рег. дневник; уведомително писмо за унищожаване на лични и работни дела вх. № 1029/27 февруари 1990 г.
image Публична длъжност или дейност: 1.Народен представител от ДПС в 7-то Великото народно събрание (1990-1991). 
2.Народен представител от ДПС в 36-о Народно събрание (1991-1994). 
3.Извънреден и пълномощен посланик в Баку (2004-2008). 
4.Началник на кабинета на заместник министър-председателя Емел Етем (април 2009 – юли 2009 г.). Допълнителна информация:

Иван Палчев е журналист, политик от ДПС в началото на прехода, депутат в 7-то ВНС и 36-то Народно събрание в периода 1990-1994 г., посланик в Азербайджан (2004-2008), участник и член на националното ръководство (2012) на партия „Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД) на бившия спортист и бизнесмен Славчо Бинев.

 

image

Един от запазените картони (лице) с името на Иван Палчев в картотеката на ДС | Източник: comdos.

 

Завършва българска филология в Софийския университет „Климент охридски". Журналист по професия. Дълги години работи в Българската телевизия – редакция „Съвременник". Автор е на няколко книги за тероризма, включително и за Сергей Антонов, арестуван и задържан по случая с покушението срещу папа Йоан Павел II през 1981 г. в Рим.

Близко до Меди Доганов и влизане в политиката с ДПС

Хюсеин Юмер Хасан, един от основателите на ДПС в Разградско и депутат от движението в 7-то Велико Народно събрание, заявява, че в началото на 1990 г., през януари, с подкрепата на Иван Палчев, който по това време работи в Българската телевизия, малко известният по това време Меди Доганов е допуснат до екрана, където в предаване на живо се представя с името Ахмед Доган и с тази своя първа публична изява постига целта, която преследва. А именно, че той е търсеният от турците водач в борбата за връщане на имената. Следва създаването на ДПС и настаняването на Доган за несменяем лидер до 2013 г.

Иван Палчев пък влиза като депутат в 7-то ВНС (1990-1991) от листата на ДПС във 2-МИР Бургас.

Избран е за народен представител от ДПС и в 36-то Народно събрание (1991-1994), където е зам.-председател на Комисията по национална сигурност.

Съучредител на „Защита" с Бинев и доц. Цветанов

В качеството си на депутат от ДПС Палчев става съучредител на Асоциацията за самозащита на гражданите „Защита", инициирана от многократния шампион по таекуондо на България Славчо Бинев и доц. Цветан Цветанов, юрист, доцент по административно право, шеф на БСФС и спортния тотализатор, председател на федерацията по таекуондо до убийството му през август 1994 г.

Асоциация „Защита" е учредена през ноември 1993 г. със заявката да се противопостави на рекета на охранителните фирми на борческите силови групировки. Десетина дни след учредяването й група борци нахлуват в двора на спортния комплекс „Дескрим", нает от Славчо Бинев и след като му нанасят побой го отвличат и изхвърлят на околовръстния път на София.

Сред обвиняемите при образуваното по случая следствено дело тогава са Димитър Джамов, Красимир Маринов – Големия Маргин, Дмитрий Минев – Димата Руснака (убит през 2005 г.) и Пело Стоев. Те са обявени за общодържавно издирване, но след промяна на свидетелските показания срещу тях те се завръщат в България и малко сред това Дмитрий Минев и Красимир Маринов заедно с още няколко фигури създават групировката СИК. След убийството на доц. Цветанов през Асоциация „Защита" се разпада.

Автор на политически портрет на Доган

През 2001 г. Иван Палчев издава книгата „Ахмед Доган. Опит за политически портрет", в която определя лидерът на ДПС като един от малкото фигурите в политическия живот в България, които могат да се определят като политици, който със стоицизма на „философа по образование се е превърнал във философ по поведение".

Посланик в Азербайджан

 

image

Иван Палчев през 2005 г. като посланик в Азербайджан | Източник: bsu-edu.org.

През септември 2004 г., Палчев е назначен за посланик в Баку, Азербайджан, с указ на президента Георги Първанов. По това време управлява кабинетът Сакскобургготски на НДСВ в коалиция с ДПС, а министър на външните работи е Соломон Паси. От Баку Палчев се завръща през юни 2008 г.

 

Началник на кабинета на вицепремиера Емел Етем

За кратко (април-юли 2009 г.) е началник на кабинета на вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем в правителството на Станишев, назначена от квотата на ДПС.

Кандидат за генерален консул в Новосибирск

В края на мандата на тройната коалиция БСП, ДПС и НДСВ през 2009 г. тогавашният кабинет Станишев, в който министър на външните работи е Ивайло Калфин, стартира процедура за назначаването на ръководители на няколко мисии зад граница. Сред тези назначения е и това на Иван Палчев за генерален консул на в Новосибирск, Русия.

След парламентарните избори през лятото на 2009 г., спечелени от ГЕРБ, с решение на правителството Борисов тези назначения са преустановени, включително и заминаването на Палчев като генерален консул в Новосибирск.

В ГОРД на Славчо Бинев

През февруари 2012 г., когато Славчо Бинев, вече е влиятелен бизнесмен и евродепутат, напуснал малко по-рано партия „Атака", създава партия „Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД), Палчев, с когото се познават още от Асоциация „Защита" през 1993 г., влиза в националното ръководство на новоучредената политическа формация. Бившият депутат от ДПС е едно от по-известните лица, с които Бинев обикаля страната при представянето на ГОРД и по време на предизборната кампания на парламентарните избори през 2013 г.

Унищожаване на досието на агент „ЦЕКО"

Унищожаването на личното и работно дело Иван Палчев – агент „ЦЕКО" – става през февруари 1990 г. по време на тайното прочистване на архивите на ДС, разпоредено от тогавашния министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев. През юли 1990 г., след първите демократични избори, със строго секретно писмо на зам.-директор на Националната служба за защита на конституцията, приемник на Второ главно управление на ДС, е поискано от служба „Информация и архив" на МВР „да бъдат заличени от всички картотеки на МВР данните за следните агенти на отделение 05, отдел 01 при Шесто управление на ДС". В списъка фигурира и агент „ЦЕКО". Мотивът е, че „посочените по-горе агенти са носители на информация с особена важност, част от тях са изпълнявали задачи и зад граница".

 

image

Един от запазените картони (гръб) с името на Иван Палчев в картотеката на ДС | Източник: comdos.

 

Картоните на Палчев обаче не са унищожени. От тях се разбира, че той е сътрудничил на отдел 01 на Шесто управление, който е за „Борба с идеологическата диверсия и друга подривна дейност на противника по линия на интелигенцията". Агентът е вербуван на идейна основа и е използван по линия на интелигенцията.

ВТОРИ ГОСТ – АГЕНТ "ТАЛЕВ" – Иван Гарелов, щатен служител на ДС.
Целта на активното мероприятие е да се покаже новият Левски на България –Ахмед Доган: "спасителят", "загриженият", "нашият" Доган. 
Такова активиране на българската ченгесарница не е имало от началото на прехода. Тогава бяха така пощръклели. Това означава, че наистина ни готвят "нов преход", "ново начало" , "промяна". Този път ще бъде по-жестоко. Затова и сериозно обмислям да имигрирам от България. Макар и на стари години.

Става отвратително да се живее в тази среда, в която върлуват и владеят наглеци, крадци, ибрикчии на комунистическата власт, доносници на ДС, съсипвали живота на хората, прогонили хиляди хора от България, за да направят партията ДПС, която да крепи БСП във властта през годините Всичко това е отвратително.

И на този фон все по-малкото останали свестни хора са разделени в някакви малки мижави партии, карат се един с друг, спорят за нещо, което никой не разбира какво е, а дните се нижат сиви и безлични. И не става дума само за това, че и на тези избори ще загубят честните хора. Не е въпросът дори и в това, че отново мошеници, обслужващи руската политика, ще управляват България. И ще продължим да бъдем същите циници, както досега – ще протягаме ръка за пари към Брюксел, но ще се управляваме, както ни казва Москва. И ще прехвърляме част от европейските пари чрез руските фирми у нас към Москва. Тъжна история, но проблемът е, че расте младо поколение, което свиква с лъжата, което приема мнението му да се формира от "САВА" ,"ЦЕКО" или "ТАЛЕВ". Приема точно човек, който е предавал хора – агент "САВА" да спекулира с името на Левски, да се кичи с Левски и всичко това открито и с реклама по медиите.

Антитурската истерия, която се развива от известно време като Костинбродска афера №2, цели да подпечата успеха на БСП, Обединените патриоти и изплакнатото от калта ДПС. Защото истинската намеса в българската политика е именно размахването на Ердоган като "политическо плашило", развяването на руски знамена, вмешателството на руски генерал в издигането на българския президент., липсата на реакция на новината, че години наред руският Газпром ни е продавал с 40% по-скъпа газ, затварянето на очите пред постепенното завладяване на българското Черноморие от руски фирми и руското малцинство, създаването на затворени руски анклави като комплекса Камчия, спокойното движение в страната на паравоенни, свързани с Москва, въоръжени организации като Комитета за национално спасение "Васил Левски" и Българско народно опълчение "Шипка".

Пред очите ни се извършва покушение срещу демокрацията, върви пълзящ държавен преврат. Позволете ми да имам някакъв, може и да е скромен, политически опит, но разбирам, усещам това. ХОРА, ЛОШО СТАВА! ОТВОРЕТЕ ОЧИ, ПОДАЙТЕ СИ РЪКА, ПОМОГНЕТЕ СИ, ПОМОГНЕТЕ И НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!

Александър Йорданов АлександровГласувай:
4
01. kolevn38 - Всички, станали свидетели на гнусното деяние в национален ефир, са се издрайфали - убеден съм.
18.03.2017 10:00
Само на червените свине им е станало драго от интимното мъжеложство - от червеносвинската дружба по-силна няма, както се казва :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 2556920
Постинги: 2336
Коментари: 5081
Гласове: 3482
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930