Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2017 11:14 - Тръмп освети българските тръмписти като обикновени кремълски ушанки
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 934 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image 10APR Методи Андреев

Сега е историческият шанс България да поиска база на НАТО на своя територия

Държавният глава мълчи  недостойно как ще се справи с руската хибридна война срещу нас

Новият десен проект минава през разпускането на старите десни партии, казва пред Faktor.bg политикът

Интервю на Мая Георгиева

- Г-н Андреев, приемате ли за достоверни обясненията на леви анализатори, че  Тръмп е ударил с ракети бази на Асад, само за да разсее неудобните за него слухове, че е близък с Путин?

- Това е несериозно, поредната хибридка. Но знаем, кои са въпросните рубладжии, които пропагандират тези тези. Зя тях никак не е трудно да дадат такова манипулативно обяснение на конфликта. Тези „анализатори“ са ни манипулирали цял живот  – и при комунизма, и при демокрацията. Голямата истина е, че САЩ няма да позволи Путин да си разиграва коня както иска, но у нас тя се обяснява по един хибриден и фалшив начин. Още повече тези измислени анализатори също трябва да защитят фалшивите си тези, които налагат вече месеци наред – че Тръмп и Путин ще се разберат, че ще има двустранни договорки, ново преразпределение на света и т.н. Проблемът е, че всичко това се върти само в главите на кремълските хибридчици. Тръмп даде ясна заявка, че САЩ няма да бъде само един ням свидетел, без реакция в  случаи като сирийския. Реакцията му е решителна и навременна.

- Атаката в Сирия не е ли и наш успех, след като в НАТО сме съюзници със САЩ, защо държавното ръководство се страхува публично от такава трактовка?

- Ние категорично сме съюзници на САЩ и би трябвало да сме съпричастни към ценностите, с които Белия дом защитава света. Вместо да се вторачваме към случващото се в Турция и колко е опасен за нас Ердоган (не че той не е опасен) - е  по-добре да помислим как да използваме тази глобална ситуация в наша полза. Анализът е много прост – Турция става все по-нестабилен съюзник на САЩ. Причините са много – ислямистката политика на Ердоган, обвързаностите с Путин, проблемът с кюрдите и т.н. Ако наистина имаме национална доктрина, на управляващите- независимо кои са те - би трябвало да им светне лампичката, че всъщност САЩ се нуждаят от нова позиция при  евентуален отказ на Турция да им бъде стратегически партньор. Реално България е след Турция най-югоизточната точка на НАТО. Можем да превърнем това в печеливша опорна точка на нашата национална сигурност и да предложим България да има натовска база на своя територия. Това няма да ни превърне в цел на Путин, както плашат някои червени анализатори, а в истински стратегически партньор, незаменим за НАТО на Балканите. Категоричното присъствие на Алианса на наша територия ще ограничи и влиянието на хибридните атаки на Русия и на петата колона на Путин у нас. Ще има и благоприятен икономически отзвук – интерес на чуждестранни инвестиции и т.н. Ставаме пряко защитени от най-могъщата държава на света. Но нашите политици, особено тези в ляво, ще извадят това като национално предателство. Тяхната концепция за национална сигурност винаги минава през руските им зависимости, а те винаги са неизгодни за България.
Имаме поговорка: Всяко зло за добро! Да използваме ситуацията в региона за наше добро.

- Не е ли крайно време да признаем, че кремълската пропаганда  за Доналд Тръмп, а и на българските им клакьори се провали тотално?

- Винаги трябва да се чете внимателно какво пишат вестниците и какво съобщават телевизиите на кремълската пропаганда. Мислещите българи вече имат имунизация срещу хибридните им атаки и разпознават манипулациите. САЩ показа, че няма да се съобразява с имперските цели на путинова Русия и че Америка се връща към своите изконни ценности – гарант за демокрацията и мира в света.

- Какво става обаче с нашето софийско "Тръмп общество", защо мълчат, а не приветстват действията на САЩ в Сирия и спрямо Путин?

- Българското "Тръмп общество" е странна хибридна формация, създадена по идея на самите руснаци. Гледаме лица с натовски мундири и европейски костюми, а отдолу крият ушанки и ватенки. Идеята е чрез такива хора българите да загубят всяка вяра в доброто, на чиято основа се гради демокрацията. Има и втора цел - да компрометират събитията, които последваха след избора на Тръмп за президент. В България през последните години хора като проф. Димитър Иванов, повече популярен като Гестапото, Светлана Шаренкова, Васил Василев, агент на ДС, замесен в аферата „Петрол срещу храни“, успяха да приватизират имената най-великите българи като Стамболов, Левски и др. Закичиха измислените си фондации с техните имена, учредиха награди на тяхно име, а действията им нямат нищо общо с въжделенията на тези титани на българския дух. Същите тези хора, свързани с номенклатурата на стария комунистически  режим, направиха и "Тръмп обществото". То е толкова Тръмп общество, до колкото и те са  истински привърженици на НАТО и ЕС. Интересува ги само усвояването на европейски благини. Перверзно е шефът на Шести отдел на Шесто  управление на ДС, който като майор е репресирал българите заради западно влияние, и шефът на българо-руската дружба - известна рубладжийка, да са хората на Тръмп у нас. Задачата им е с подобна мимикрия да объркат изцяло българския народ, да девалвират ценностите, заради които българите започнаха да правят демокрация. Сега е моментът да покажат, че са автентични  тръмписти, да подкрепят ударите на САЩ в Сирия, да осъдят политиката на Путин, но те мълчат гузно, а това показва, че са фалшиви и измислени. Този ракетен обстрел ги разобличи тотално. Българите да вярват на сетивата си, а не на измислени герои и путинската им пропаганда.

- На фона са случващото се в света, адекватни ли са действията на българския президент - сътвори гаф с уседналостта, а после се уплаши и замете седите с уволнение на служител?

- Законопроектът, който прокарва уседналостта е опасен прецедент. Ако Живков отне на част от българските граждани имената и религията, то Румен Радев направи опит практически да отнеме тяхното гражданство и да им се забрани да гласуват. Проблемът е не само до българските граждани в Турция - помним защо живеят там и кой ги изгони. Проблемът е, че този президент постави под съмнение правото на хиляди българи, които са в страни на ЕС, САЩ и по други части на света, да могат с гласа си да бъдат адекватни към развитието на Родината си. Президентът се занимава несръчно с уседналостта, но мълчи за корпоративния вот в страната. Иска гражданите да знаят български език при гласуване, но тогава да подходим така и към ромите, чиито гласове ДПС купува масово. Президентът стана говорител на хората на статуквото. Всички опитите да се либерализира гласуването от чужбина - електронно или по поща, просто отива в канала с неговите инициативи. От друга страна, поведението му е подло. Ясно е, че един чиновник в министерство няма как да поеме такава самоинициатива без да е получил заповед от свой началник – примерно министъра на правосъдието. Един натовски генерал с достойнство не би следвало да постъпи така, не е мъжкарско. Можеше за обсъди казуса с гражданите, а не да го пробутва задкулистно и да се крие зад чужди лица.

- По време на парламентарните изборите Радев обяви, че Турция се бърка във вътрешните ни работи, но мълчи за Русия и нейните намеси, разкрити и от "Уолстрийт джърнъл"?

- Трябва да си кажем истината – намесата на чужди държави ще продължи докато няма адекватна реакция от нашите институции. Факт е, че турски министър си позволи да агитира за една политическа сила. Но е факт и това, че днешният български президент се появи след поредица срещи на ген. Решетников с български политически лидери. Освен това, не може президент Радев да не знае какво следва, когато Турция и Русия са в добро тактическо сътрудничество. Историята показва, че тогава България е най-заплашена. Такава е била ситуацията и по време на Съединението. Държавният глава нищо не казва как България ще приложи решенията от ноември месец 2016 година на Европейския парламент за справяне с хибридната война, водена от Кремъл на територията на държави членки на ЕС. Защо не инициира проектозакони в тази важна посока. Той подминава с мълчание темата, а решението трябва да се прилага от държавите членки на ЕС. Те да започнат политики в тази посока. Този въпрос зададох и на бившия премиер Борисов, но не бе допуснат в парламента. Включително мълчат и останалите представящи се за десни лидери. Мълчи и  служебният кабинет. Единствено Трайчо Трайков засегна по време на кандидат-президентската си кампания темата за руските намеси. Скоро ще бъдем страна, председателстваща ЕС, а мълчим за тази тема. Мистерия остава и темата за паравоенните формирования, които се навъдиха у нас - кой ги финансира, кой ги командва, заплаха ли са за националната сигурност. Да не говорим, че президентът Радев, който най-много защитава тезата, че Крим е руски, защото там се веело руско знаме, изпада в много странна ситуация, като напада политиката на Турция. Не може да имаш двоен аршин – за руснаците може да анексират територии, а за турците е забранено. По същия начин се третира и проблемът с уседналостта – щом от Турция гласуват за ДПС, тогава може, а щом е за ДОСТ - е опасно. Тази политика е вредна, противопоставя гражданите, подкопава устоите на демокрацията.

- Трябва ли лидери от БСП и някои от патриотите да бъдат разследвани за връзки с руски служби, много от тях работят явно срещу ЕС и НАТО?

- Трябва да бъдат разследвани, но кой да ги разследва? Не знам дали в днешния парламента ще има  политическа сила, която да се захване с тази тема. В същото време специалните служби са изключително зависими от политиците и затова те не пазят националния интерес, а интересите на определени кръгове. И сега продължава да се говори, че шеф на руския отдел  на ДАНС можеш да станеш, само ако те одобрят лично руснаците.

- Христо Иванов ли бе големият препъни камък за провала на старата десница?

- Проблемът не е само в Христо Иванов, неговият проект не го слагам в дясното, а и той няма такива претенции. По-скоро демонстрира, че не е десен, но позицията му обслужи статуквото и олигархичния модел, срещу който беше противник. Умните борци не постъпват така - или той не е бил наясно какво предлага, или така е рамкиран като политик. Самият му слоган на кампанията беше много странен: „Да извадим мафията от държавата“. Мафията не се вади от никъде, там където има законност и силни работещи държавни институции – мафията се унищожава със силата на закона и волята на гражданите. Иванов като изкара мафията, къде ще я сложи, у тях ли ще я занесе? Това е много странен пример за разбиранията на този борец  срещу корупцията. Но пак  повтарям -  Христо Иванов не е проблемът на дясното. Наистина както той казва корупцията съсипва живота и бизнеса, обезсмисля инициативи на всички български граждани, независимо дали са „леви“ или „десни“ - подкрепям тази му позиция, но тя трябва да се разглежда само в допълнение с фактите, че корупцията у нас има комунистически и руски корени, а по тези теми Иванов мълчи. Ненапразно няколко пъти сериозни анализатори от запад ни обръщат внимание, че финансовото влияние на путинова Русия в България надхвърля 22%, което е допустимата граница за една  демократична и свободна държава. Иванов мълчи за проекта „Белене“, а  за съжаление и ГЕРБ напоследък говорят за размразяването му, но с частен инвеститор, а това също е опасно. Този проект е тежко корупционен и опасен не само като национална сигурност и но и от гледна точка на екологията.

- Как ще се гради нова десница, механичното събиране на провалени лидери ще я обрече на неуспех?

- И аз мисля, че така ще се случи. Десницата винаги когато се е  разпадала, се обвиняват лидерите един към друг. С тях се обяснява и поредният и неуспех. Би следвало на десните да им светне лампичка, че досегашното обединение на провалени лидери е порочно и неработещо. Порочна е и новата идея - след оставките на старите партийни водачи, новоизбраните лидери да се съберат и да говорят за обединение. Смятат ли, привържениците на тази теза, че новите лидери ще бъдат толкова честни и почтени, за да видят грозната истина и да я съобщят на своите симпатизанти, или ще бъдат просто поредният резултат от поредния инженеринг на задкулисието и олигархично-мафиотския модел. Тоя модел ще бъде лесно манипулиран и компрометиран отново.

- Каква е вашата рецепта?

- Трябва да се изработи спешно Декларация или Уния за дясно обединение. В нея кратко и ясно да бъдат фиксирани 10 принципа за дясно обединение, които ще бъдат обект на политики, когато то се случи. Това може да го направи инициативен комитет, или някоя от сегашните формации. Важното е да бъде подложено на обществено обсъждани, след което претендиращите за десни партии да изберат своите нови лидери,  а те публично да се съберат заедно и да подпишат тези принципи за дясно обединение, след което съгласувано с партийните си ръководство да обявят, че разпускат партиите си и призовават техните симпатизанти да подкрепят нов десен проект. И тъй като няма как новата политическа формация да не тръгне на битка с корупцията е необходимо да се създаде  политически алианс за борба с корупцията. В него могат да бъдат привлечени граждански и неправителствени организации, личности с авторите, други партии. Там може да влезе и формацията на Христо Иванов. Със слогана: „Почтените граждани срещу корупцията“, можем да поискаме да си върнем държавата. Само така могат да се случат реформите в правосъдната система. Тогава  партиите могат да се върнат към изконните си ценности – „леви“ и „десни“.




Гласувай:
0



1. haralanov - Тръмп обществото в България подкрепи ударите на САЩ срещу режима на Башар Асад
10.04.2017 14:45
Шаренкова, Гестапо и всички от БСП, долу ръцете от Асад, бе тръмписти ниедни...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4118430
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930