Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2017 11:26 - Президентът Румен Радев ПОДГОНИ ОЛИГАРСИТЕ: Делите 50 на 50 с Държавата или ОТИВАТЕ В ЗАТВОРА! Виж Тук:
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2211 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Президентът Румен Радев ПОДГОНИ ОЛИГАРСИТЕ: Делите 50 на 50 с Държавата или ОТИВАТЕ В ЗАТВОРА! Виж Тук:  

imageШефът на пръкналата се преди няколко години организация на олигарсите, наречена с гръмкото име „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България“ Кирил Домусчиев, се изжалва оня ден в предаване по Канал 3, че президентът Радев не искал да контактува с КРИБ. Той категорично отказал да разговаря с тях както по отхвърления  закон за концесиите, така и по каквато и да било друга тема.

В Skandalno.net вече разкрихме каква е тази „работодателска“ организация. (Статията ВИЖ ТУК) Това са хората, които заграбиха на безценица (че някъде и без пари) печелившите социалистически предприятия. Част от тези високоиндустриални мощности те съсипаха поради некадърност, а сега с остатъците се правят на „индустриалци“ и „бизнесмени“.

Припомняме, че „видни“ ръководители на това поредно НПО, наречено за благозвучие КРИБ, са хора като Огнян Донев, който заграби българската фармацефтика и сега продава на безбожно високи цени лекарства на оголелия и обосял български народ. Същият Огнян Донев, който е подсъдим за укрити милиони от неплатени на държавата данъци.

Другият „корифей“ на мафиотите-новобогаташи в паравана за крадци КРИБ, е Цветан Василев, който ограби милиарди от банката КТБ. А неговия авер Бойко Борисов вместо да го намери и да потърси наказателна отговорност на мошеника-милиардер, взе че му подари 3-4 милиарда грешни български пари. Като на всичкото отгоре го отигра, все едно че уж обезщетява вложителите на фалираната банка. Само че обезщетенията трябваше да дойдат от откраднатите милиарди на Цветан Василев, а не от държавния бюджет.

Впрочем при Цветан Василев се разигра същата сценка като при братя Галеви. Уж държавата, Интерпол, и ЦРУ с цялата си мощ не можели да ги намерят. Нито пък Галевите или пък Цветан Василев… И съответно не можели да върнат откраднатите от тях пари.

Сред видните членове на КРИБ няма как да не споменем и още една одиозна фигура на българския разбойнически преход. Това е „бизнесменът“-грантаджия Иво Прокопиев, собственик на скандално прочутата „Икономедия“, която е антибългарска организация, директно финансирана от Сорос и ЦРУ. Прокопиев се занимава с всичко, от което могат да се изкарат лесни пари – за предпочитане от държавни поръчки. Но не и от индустрия!

image

 

Олигарсите от КРИБ изпаднаха в шок от посланието на президента Румен Радев!

В светлината на тези факти е повече от разбираема твърдата и категорична реакция на нашия президент Румен Радев. С демонстративното си нежелание да има каквото и да било  вземане-даване с тази криминална организация КРИБ, Радев им казва три неща:

Първо, че във фирмите и печалбите им има нещо много съмнително и гнило. Което трябва да се разследва от Икономическа полиция и то по закона за незаконно придобитото имущество.

Второ, че хора, които трябва да бъдат разследвани за злоупотреби, а някои от тях и в момента са обвиняеми за нанесени огромни щети на държавата… Та такива хора не могат да дават акъл на президента на България за каквото и да било.

И трето: Казва им, че раят на грабежите и кражбите от държавата вече свърши. И всеки, който е съдирал ризата от гърба на изнемощелия български народ ще понесе своята отговорност. Включително и наказателна.

С други думи – президента Румен Радев по никой начин не признава легитимността на тази уж „бизнесменска“ и индустриална, а всъщност разбойническа организация.

И заявява че има намерение да подгони здраво  набедените „индустриалци“, които всъщност нямат нищо общо с индустрията. Дори само заради това, че индустрия в България почти няма. Но пък същите тия олигарси имат голямо желание да продължат да грабят от държавния бюджет: дали чрез концесии, или обществени поръчки, или по други начини – това за тях няма абсолютно никакво значение, щом става дума за далавера.

Постепенно и спокойно, без показни акции с „гръмки“ имена, както правеше послушникът на Бойко-Буда – Цветан Цветанов, президентът Румен Радев дава на всички развихрили се през последните 27 години крадци-новобогаташи да разберат, че трябва да върнат откраднатото на държавата. И че който не го върне по лесния начин, ще се наложи да го връща по трудния. И че повечето „приватизатори“, които са се обогатили в нарушение на закона, ще станат клиенти на затвора.

Има и още нещо: На останалите „бизнесмени“-олигарси, които са успели да се укрият под някакъв параграф на псевдо-законите, писани от техните слуги в парламента, ген. Радев казва, че ще им се наложи да делят печалбите си с държавата. И то 50 на 50. Фифти – фифти, както казват американците. И както направи президентът Путин в Русия още по време на първия си мандат през далечната вече 2001 г.

Защото оттук-нататък не мутро-олигарсите, а българската държава ще определя и регулира правилата. И ще задава тона в политиката, икономиката, културата и в повечето важни сектори от обществения живот. Защото другото е фашизъм. Да живее Ген. Румен Радев! Да живее България! Защото с този президент страната ни има Бъдеще! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. schumpov - Бедни , бедни Македонски...
13.05.2017 19:19
Бедни , бедни Македонски...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745832
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031