Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2018 14:41 - ГУМЕН ГАДЕВ - ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СЕ ЗАВРЪЩА И АЗ СЪМ НЕЙНИЯТ ПРОРОК
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1239 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Зловещият знак на Румен Радев - ала „Империята на злото“ се завръща“

И оди за бонбонената рокля на Деси Радева, за разкош

  image

"Бонбонената" двойка във Виена, снимка: Фейсбук

03JAN2018  

Светослав Пинтев 

„Езикът е даден на човека, за да скрива мислите си“, твърдеше дипломат №1 на всички времена Шарл Морис дьо Талейран, министър на външните работи на Франция при Директорията, Консулството и империята на Наполеон Бонапарт, управлението на кралете Луи XVIII, Шарл X и Луи-Филип. Последният, апропо, е прадядо на Симеон Сакскобургготски, а и другите споменати крале са му рода. Царят би могъл да изнесе открит урок на сегашния държавен глава на България на тази тема.  Бившият военен никак не умее да скрива внушенията от Кремъл, дори да не ги произнася. А вече не се и опитва… Бившият монарх и премиер пък е майстор на тези хватки, макар че и на него с времето започна да му личи.
Президентът Румен Радев ни започна още от последните минути на старата година с традиционното обръщение на държавния глава към нацията, първото за него на този пост,  което направо изправи косата на хората, умеещи да четат между редовете, защото видяха в него зловещ знак. Съвсем неприкрит от автора на речта, апропо. Иво вече дори не си дава труда да драпира срамотиите на „Дондуков“2
  "...Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Вярвам, че ще намерим мъдрост и характер да я съхраним...", разправя държавният глава.  Това малко ми заприлича на заканите на старшината на ротата в казармата, но дори и той не ги отправяше  навръх Нова година. 
Ще кажеш, че президентът знае за някаква свирепа конспирация срещу демокрацията
и ни съветва да си налягаме парцалите.
  Или се изживява като пророк? По-скоро е първото, защото той отдавна говори за заплахите срещу нея, като отказва да отчете, че те са основно от един, когото той покани да дойде у нас през 2018 г. И други моменти в речта бяха странни, най-меко и любезно казано, разбира се. В речта си Радев 

не благоволи да спомене ЕС

 А това е наистина зловещ знак. Ала „Империята на злото“ се завръща, аз съм нейният пророк“.
 От началото на прехода не се е случвало държавният глава да не спомене Съюза. Това в никакъв случай не е недоглеждане, наивност или глупост, а целенасочена провокация към нацията от самия държавен глава, направена навръх Нова година. Тази подробност обяснява много ясно и какво точно заплашва демокрацията.  Да не говорим Румен Радев да се сети да каже две думи за европредседателството. Или за НАТО, сакън.
 Да сме благодарни, че поне не нареди весело, под строй и с руски знамена да посрещнем Путин, като определи това за приоритет на годината, дори за столетието. Не, че и това послание не можеше да се отгатне във внушенията на тази безпрецедентна реч.
 Трогателна щеше да е грижата на президента за бедните, отразена във фамозното слово, ако те не бяха бедни именно заради онази червена каста, която издигна кандидатурата му за президент, а много по-рано си създаде с техните кървави пари партийни олигарси, който да са „каймакът на обществото“. А всъщност са мръсна пяна.
 И ако визитата му във Виена, за да видят с Деси филхармонията,  не струваше къмто  едни 20 000 долара, което е дреболия на фона на другото, разбира се.  
А цунамито от положителни писания в някои медии за бонбонената рокля, с която първата дама, както я наричат, се явила там, приличат твърде много на крайно нелепа пиарска акция, за да са нещо друго. Което ме кара да мисля, че пътуването до някогашната столица на Австро-Унгарската империя, може да излезе доста по-скъпичко от записаното в тефтерите. 

Бай Ганьо поне нямаше пиари

  Да не говорим за фамозната информация“ в медиите, водеща до извода че  имаме за президент един истински титан на дипломацията. Четохме вълнуващи текстове по този животрептящ въпрос, едва не се разплакахме от умиление. С американския си колега Доналд Тръмп Румен Радев се срещнал 3 пъти, но още не са имали официален разговор. Още помним, разбира се,  онази снимка, на която Тръмп и Мелания са усмихнати до ушите, а Румен Радев и Деси гледат страшно и свирепо, като силно приличат на викингски бойци, които са тръгнали да воюват и плячкосват европейското крайбрежие. Зер, да не се видят много радостни на Путин и да каже, че правят достлук със световния империализъм.   Тук идва един твърде интересен момент.
 С Путин говорил по телефона, той можел да го покани и на визита в Русия, че и да дойде даже, както е обещал. От кумова срама не споменават, че в Русия скоро има избори и чисто теоретично Путин може да не е следващият президент. Какво безсрамие е само да се държиш все едно избори няма и бъдещето е предопределено. Не, че не е така, но това не оправдава безочието и на двамата.   
Румен Радев направил 21 визити зад гpаница  за yчаcтия в междyнаpодни фоpyми за по-малко от 12 меcеца, което го правело   победител cpед неговите пpедшеcтвници, твърдят колегите.

 Наистина трогателно. Каква активност, за да кажеш основно, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат премахнати, защото руското знаме така и така се вее в Крим, та свободният свят да направи темане на агресорите и да му тури пепел.
Иранският президент Хасан Рохани обвини  тези дни САЩ и Израел, че внасят смут, защото не могат да понесат успехите му на геополитическата сцена. Няма да се изненадаме, ако Румен Радев скоро го последва. 




Гласувай:
5



1. germantiger - президента...
03.01.2018 16:09
подпухнал "бивш" комунист
цитирай
2. planinitenabulgaria - Един от троянските коне нао Путин в България.
03.01.2018 21:03
Чака да му отворят портите и да го изтъркалят зад оградата на ЕС. По време на евроредседателството ще имаме големи ядове с него, защото явно вече е наактивиран.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4087732
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031