Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2018 12:54 - Учителите да не се ослушват – да обяснят на децата, как комунистите превърнаха държавата си в концлагер
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 670 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БКП си смени името, разпръсна малко свои кадри по други партии, но като цяло се съхрани в БСП   image

Александър Йорданов

22JAN2018   Александър Йорданов, специално за Faktor.bg 

Престъпленията на комунизма у нас, а и по света, трябва да се изучават в средното училище, в университета. Да се изучават така, както се учи за нацизма и фашизма. И комунистите, както националсоциалистите,  унижожаваха хора, създадоха престъпни тоталитарни режими, нападаха чужди държави и народи. Но само комунистите посегнаха на свещената частна собственост, само те унищожаваха собствения си народ, пак само те превърнаха управляваните от тях държави в концлагери – заградиха ги с телени огради, за да не могат хората да видят бял свят. И едните и другите си имаха партиен вожд и учител, и едните и другите лъжеха, че строят „светло бъдеще”, и едните и другите убиваха. 

Нацистите убиваха евреи, а комунистите у нас убиваха българи

 Безправие, беззаконие, концлагери, терор, агресия, имаше и при нацистите, и при комунистите. 
Наследници на известни нацисти няма днес в политическия живот на Германия. У нас е точно обратното –  наследници на видни комунисти не слизат от властта – политическа и икономическа. 
Ние очакваме децата на България да растат като патриоти. Лошо ли ще бъде ако научат, че далеч преди ислямския тероризъм е имало комунистически тероризъм, ако учителят с прости думи им обясни защо комунистическата идеология е терористична идеология. Защо комунистическата практика е терористична практика.Защото комунистите проповядват терора като средство  за достигане до властта.  

Близо половин век, а някои и днес още,  ползват предимства и превилегии в живота, на базата на една фундаментална лъжа: лъжата, че са се борили против фашизма. „Борбата” им се състояла в това, че веднага след 9 септември 1944 г. избиват десетки хиляди българи. И забележете: избиват образовани хора, отлични професионалисти, достойни земеделски стопани, учени, кметове, военни, лекари, инженери, полицаи, културни дейци. Изобщо хора без които една държава много лесно би станала плячка на чужда държава. В действителност така и става. СССР е държавата, която много бързо след тези масови убийства стяга като в менгеме нашата родина и чрез своите комунистически лакеи у нас сменя икономическата система на България. И така я сменя, че в мирно време няколко пъти доведе страната ни до национална катастрофа. 
Според „сметките” на комунистите излиза, че в Царство България „виновните фашисти” са били 200 пъти повече отколкото виновните нацисти в Германия. По време на Нюрнбергските процеси срещу нацистите в Германия са осъдени на смърт 12 души. А създаденият от комунистите  незаконен „Народен съд” осъжда на смърт 2730 души. А още преди него комунистите вече са избили без съд и присъда близо 20 000 българи? 

Не минава ден, в който граждани у нас да не настояват да се спазват законите. Това е много хубаво, така трябва да бъде. У нас има „Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен” и той също трябва да се спазва. Нека учителите да преразкажат за десет минути съдържанието на този закон. Но първо трябва самите те да го прочетат. Член първи на този закон казва, че Българската комунистическа партия идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила – т.е. Съветския съюз и неговата армия, „в нарушение на действащата Търновска конституция”. А тази конституция е наша национална гордост, с нея възкръсваме за нов живот като държава. Член трети обявява комунистическия режим за престъпен, а 

Българската комунистическа партия – за престъпна организация
 
Разбира се, трябва да има и примери. И да се започне с това, което е известно на децата. Например всички български ученици знаят кой е Иван Вазов. Но учителят ще им разкаже, че Иван Вазов е имал племенник. Той също се е казвал ИВАН ВАЗОВ и през Балканската война командва рота като е ранен при обсадата на Одрин. Сражавал се е за Отечеството. Бил е знаещ, образован икономист. Затова и приема да стане за една година министър на търговията, промишлеността и труда. Като министър не е крал, не е „решавал” обществени поръчки в полза на свои приятелски фирми. Не е ограбил банка, не е взимал комисионни, не е раздал куфарчета с пари на партийни другари. Не е обрал спестяванията на българите. Но този Иван Вазов –  племенникът, е осъден на смърт от незаконния „Народен съд”, създаден от комунистите по нареждане и контрол на Москва, и е екзекутиран на 1 февруари 1945 г. Нима мислите, че днешните ученици няма да запомнят този пример? 
ПРОФЕСОР БОРИС ЙО̀ЦОВ е виден наш славист, юрист, литературен историк и критик, член-кореспондент на Българската академия на науките. Автор е на книги за нашите народни будители, за българските страдания и борби за свобода. Нормално е да стане министър на образованието. И той става, при това само за две години. Но за комунистите да си учен човек си е чист „фашизъм”. Проф. Йоцов е осъден на смърт и утрепан като куче.  
ДИМИТЪР ВАСИЛЕВ е инженерът, който пръв решава задачата с водоснабдяването на Делиормана. Той е пионер на водоснабдяването и канализацията в България, изгражда системи за водоснабдяване в най-изостаналите райони на страната. Това му е „вината”, това му е „фашизмът”.  И той като Вазовият племенник е защитавал България в Балканската война. Но на комунистите български герои и патриоти не им трябват. Срещнат ли такива те ги ликвидират. 

За тях „патриоти” са само слугите на Москва

 Затова и не случайно нашенци казват, че червена Русия, а не България, е истинската родина на нашите комунисти. 
Престъпният „Народен съд” ликвидира политическия, военен и част от интелектуалния елит на България. Той дава израз на комунистическата омраза срещу достойните и можещи хора у нас. Това трябва да разкажат българските учители на учениците  си. Но децата със сигурност ще зададат и въпроси. Ще попитат защо е осъдено цялото висше ръководство на българската армия, след като армията ни не е воювала срещу СССР? Ще попитат защо комунистите са избили много от българските летци, които защитават достойно небето на България по време на войната. (Без съд и присъда са избити общо 305 военни!).  Да не подценяваме младите. Те сами ще достигнат до извода, че чрез масов терор след 9 септември 1944 г., комунистите си 

разчистват „терена” за безконтролна власт

 през следващите десетилетия. Сами ще преценят, че през 1944 г. България е била окупирана от Съветския съюз. А след това жестоко експлоатирана. 
Защо мислите, че десетокласниците няма да запомнят историята на Александър Станишев – най-добрият български хирург между двете световни войни, който има „нещастието” да стане министър на здравеопазването само за 3 месеца.  Но това е достатъчно, за да бъде осъден на смърт от незаконния „Народен съд” и екзекутиран. И какъв парадокс. Комунистите избиват кадърните лекари, а когато идва време техният вожд Георги Димитров да се лекува, те го пращат в Москва на лечение. Откъдето поради „кадърността” на съветската медицина той се връща в ковчег. 
Любопитна, особено на юношите, ще бъде и историята на шефа на Българската национална спортна федерация Иван Батембергски. Той спасява от нацистките газови камери Илеш Шпиц – треньор на футболния отбор "Македония" от Скопие. За „награда” нашите комунисти му разбиват главата с удар от приклад веднага след излизането от съдебната зала и така той не стига дори до мястото на масовата екзекуция. А след това интернират в Добруджа неговата петгодишна дъщеря Илиана, понеже и тя, според тия тъпанари, е била "враг на народа”! 
А историята на горяните? Защо смятате, че днешните младежи няма да се интересуват от темата за съпротивата срещу престъпния комунистически режим? Учителите ще трябва да им разкажат за Никола Петков, за горяните, за Илия Минев, за онова синьо развълнувано човешко море, което в края на 80-те години огласяше площадите на България с „Не щеме комунизъм, долу БКП!”  А затова какво представлява комунистическа България ще се наложи да прочетат поне „Задочни репортажи за България” на Георги Марков.  
 Убеден съм, че българските ученици ще изпитат отвращение към известния комунистическки поет Павел Матев – по-късно автор на естрадна„любовна поезия”, когато научат, че лично е участвал в убийствата на хора след 9-ти септември 1944 г. и се е гордеел с това?  Как ли ще реагират, когато научат, че пак тогава поетът Валери Петров с оръжие в ръка е „громил враговете” в София и като говорител в радио „София” е призовавал открито към насилие.  А иначе го познавахме като добър стихоплетец „добродушко”, миловиден някак си, сърдечен. А защо се самоуби комунистическият поет Веселин Андреев и преди смъртта си 

прокле Тодор Живков и живковистите
 
Убеден съм, че изучаването на комунистическите престъпления ще бъде посрещнато с голям интерес от младите хора. Те винаги са се вълнували от  непознатото, от „тайните” на времето. Но сигурен съм, че ще попитате и с основание? Нима т.нар социализъм у нас е бил само престъпления? Нима в това време не е „създавано”, „съзиждано”, не е „строено”? Но тогава и аз ще ви попитам: нима в националсоциалистическа  Германия също не е „създавано”, „съзиждано” и „строено”? Естествено, както комунизмът, така и нацизмът, колкото и да тероризират, не могат да спрат живота. Хората работят, строят, създават семейства, гледат деца, образоват се, редят се на опашки за най-елементарни стоки, мечтаят да си купят панелка или каруцата наречена „Лада”, опитват се да оцеляват. Но не са свободни, тотално са контролирани, живеят в насилствено наложена им „система”, гледат с недоумение как ги управляват празноглавци, но от страх за деца и внуци мълчаха. Някои и до днес не могат да преодолеят този си страх.  Националсоциалистическата партия в Германия бе разтурена и забранена веднага след Втората световна война, нацизмът бе осъден не само в Германия, а и в цял свят. А болшевишката комунистическа партия в Русия просъществува за ужас на хората в СССР (милиони бяха избити или пратени в концлагери след войната!) до началото на 90-те години. У нас БКП си смени името, разпръсна малко свои кадри по други партии, но като цяло се съхрани в БСП. 
Накратко. Учители, не се бойте, сами учете и спокойно преподавайте за комунизма. Деца,  интересно ще ви бъде, сигурен съм! 
Фактор



Гласувай:
5



1. kolevn38 - Учителите, които откажат безпристрастно да предадат истината за комунизма - с всички плюсове и минуси,
22.01.2018 12:58
с всички факти около лагерите и зверствата, всички простотии, както и евтините кебапчета, билетчета, дефицита, морето в бунгала и "работата за всички", трябва да бъдат незабавно уволнени!
цитирай
2. vladtepes - За Георги Димитров
22.01.2018 16:44
Георги Димитров заминава на лечение в критично състояние с цироза с усложнение сърдечна недостатъчност резултат от дългогодишните сериозни успехи в алкохолната подготовка и диабет. При тогавашното ниво на медицината не е било възможно спасяването му.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085262
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031