Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2018 11:19 - БСП-между сталинизма и нацизма - мотика, с която партията може да се самоубие
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Жаблянов повдигна червената овча кожа и изпод нея се показа старата БКП -без маска и без грим - кървава   image

Електоратът на БСП мечтае за Сталин, Ленин и Димитров, снимка:Дарик

19FEB2018   Светослав Пинтев 

Партията-майка БСП има уникалната способност да настъпва една и съща мотика много-много пъти.  Изглежда ще го прави до момента, в който поредният
 
удар на дръжката в челото ще  я довърши 

 Нормалните хора в тази страна ще поискат например референдум за забраната на БСП, а той ще протече при изключително висока избирателна активност, да не кажа, че 70 % от българите ще си счупят краката да тичат, за да гласуват партията да я няма. Те добре помнят, че и простиха в началото на 90-те, вярвайки че нормалните хора в нея ще надделеят и ще я вкарат в руслото на една демократична партия, поне заради собственото й оцеляване. Останаха жестоко излъгани. 
Тези хора не са забравили нито престъпленията на комунистическия режим, нито създаването на партийната олигархия с парите от кървавата пот на българина .
  Може някой юрист да оспори, че такъв референдум е възможен, но  дори да е така, в което се съмнявам, непременно ще се случи нещо, което да даде същия резултат. Особено, ако още веднъж успеят да се докопат до властта, което може да стане само с изпълнение ала Костинброд и верен слуга като Ники, наричан в някои среди Дудука. 

Не можеш  вечно да сееш ветрове и да не пожънеш бурята

Няма как да стане. Не можеш да правиш на маймуни 7 милиона души, че и европейските социалисти, с рефлекси и разсъждения от 50 –те години. И то преди да умре Сталин. Просто не можеш.   
 Нещата определено отиват в тази посока  и много хора по върховете на БСП несъмнено го осъзнават, но изглежда нищо не могат да направят, защото се касае за един инстинкт, който е заложен в самата същност на партията. 
 След откровенията за измъчване на нечии дядовци и признанията на самия лидер Корнелия Нинова колко им е отнела демокрацията, провалили изборите за БСП, дойде неизбежното признание за това
 
колко справедлив и законен е Народният съд

 Та той е само едно „необходимо и неизбежно правосъдие“, се казваше в официална позиция на партията, под която седяха подписите на най-отговорните другари на Столетницата. 
Не минаха и пет часа, след като обръщението беше изпратено до медиите, дойде малоумното уточнение от Изпълнителното бюро на БСП, в което се казва, че ръководството на партията е взело принципно решение да изрази позиция против провеждането на Луковмарш, но в него 

не е обсъждана оценка на Народния съд

„Жива да не бях“, както се изразява една другарка от махалата. 
 "Авторът на конкретния текст не го е съгласувал с Изпълнителното бюро и поема отговорността за това", се казва в съобщението. Този герой, който ще трябва да поема вината с мезетата не беше посочен. Той пое отговорността анонимно, като всички знаеха, че на „Позитано“ 20 за това може да получи само приятелско потупване по рамото пред строя. Е, Нинова може да е покрещяла малко, че са й объркали сметките, но никой от другарите не се съмнява в справедливостта на Народния съд. Това е сигурно.  По-скоро съжаляват, че не са избили дядовците на тези, които сега са срещу тях и го отчитат като грешка.  
  Много по-късно Сашето Симов се изпусна по телевизията, че автор на безумието не е кой да е, а

 Валери Жаблянов, цял зам. председател на Народното събрание

 Най-страшното е, че той е историк по образование. От ленинската и сталинската школа, както се оказва.  Може би затова декларацията изобилства с термина „фашизъм“ по отношения на националсоциализма . Точно както навремето е наредил да наричат този вид социализъм лично другарят Сталин.   До днес няма промяна в партийния светоглед по този въпрос. И не само.
„Трудно може да се даде характеристика на Народния съд. Ние като политическа партия“ осъждаме всякакъв тип политическо насилие“, заяви в студиото на Нова телевизия Жельо Бойчев.  
Да, ама не, Жельо, както би се изразил Петко Бочаров. С цялото си поведение демонстрирате, че  

насилието е вашата светая светих

 Независимо дали е облечено в съветски дрешки, в анцузи, като „борците“, които едни червени генерали пуснаха да вилнеят като башибозук през 90-те, или като неонацистски фюрер, тайно финансиран от Москва. Тези престъпления няма да ви бъдат простени, рано или късно ще платите сметката, ако  сами не ги признаете и заклеймите. Наистина ли не го разбирате? 
Бойчев обясни също, че ще помислят дали да накажат Жаблянов.  Изрази се така: „Трябва да стане ясно, че написаното от Жаблянов не може да се счита за официална позиция на БСП и не ангажира партията. Когато се работят такъв тип документи се правят няколко варианта…. Ситуацията е неприятна, ще помислим дали има санкции срещу Жаблянов.“ Какво безочие..  Ситуацията не е неприятна, тя е манифестиране на престъпно мислене. И за него грябва да се плаща.

С темата Народен съд БСП се върна в 50-те години
 
„Напълно "избежно" зло е, ако не беше окупаторската съветска армия. Анти-Народният съд е престъпление, за което няма никакво оправдание!“, написа авторитетният историк Пламен Павлов
„Той повдигна овчата кожа на БСП и изпод нея се показа старата БКП -без маска и без грим“, написа друг 
„Няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа“, заяви преди време лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в Столичния общински съвет. 

Що бе, Калоянчо? 

Говориш за новите национал-СОЦИЛИСТИ ли, към чийто идеи и вие гравитирате. Това е  естествено, разбира се.  В самия Кремъл забъркаха такава сплав от сталинизъм и нацизъм, че те вече са в една лодка. Неслучайно от там от години финансират и своите, и европейските неонацисти, както твърдят докладите на не едно и две разузнавания. И не само те.  
 „Национализмът се използва като обяснение за всичко - от намесата на Русия в Сирия, през необичайно големия брой престъпления от омраза в Русия, до активизирането на режима да приема домакинството на големи спортни събития“, писа Ричард Арнолд, в. "Вашингтон пост".
По едно време неонацистите от цяла Европа се бяха събрали на конгрес в Москва. „Лоши“ московчани тогава скандираха: „Изгонете нацистите, имаме си достатъчно“. 

 А някои викаха: „Стигнахме до Берлин, ще стигнем и до Кремъл“ 

Сещам се и за един много як депутат на Путин, приятел на Волен, който като го плениха докато ваканцувал в Украйна, забелязаха, че на гърба му има огромна татуировка с нацисткия орел. Може да сте виждали снимките? 
Това ми напомня, че сега излезе една новина: „В отчета на Прокурора на Международния наказателен съд в Хага се посочва, че въоръженият конфликт в Източна Украйна действително е международен. И страните в конфликта са Украйна и Руската федерация. И фашистите, както ги наричате, съвсем не са в Украйна.  
Фактор
http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/bsp-mezhdu-stalinizma-i-natsizma-motika-s-koyato-partiyata-mozhe-da-se-samoubie



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085126
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031