Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 18:41 - Путин заплаши света с ядрени оръжия и супер въоръжение
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 566 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вместо да говори за икономика, Путин демонстрираше видеа с най-нови руски оръжия

imageПутин по време на демонстрацията01MAR2018  

Четиринадесетото по ред обръщение на руския президент Владимир Путин към депутатите от Федералното събрание се оказа безпрецедентно войнствено и заплашително.

След дълъг преразказ за преговорите със САЩ по проблемите за ПРО Путин реши да демонстрира най-новите видове оръжия, с които разполага Русия, балистични ракети и многофункционални комплекси.

Посланието на руския президент беше разчетено като неприкрито заплашително и нямаше нищо общо с предишните обръщения, в които се анализираха икономиката, образованието, здравеопазването, демографията, перспективите и състоянието на обществото.

Традиционно текстът на посланието на Путин е разделено на няколко приблизително равни части: инфраструктура, човешки капитал, корупция, международен дневен ред. 

Тази година обаче пропорциите бяха категорично променени.

Повече от половината време от обръщението си, Путин посвети на темата за противопоставянето със САЩ и новите въоръжения на Русия, като въоръженията бяха демонстрирани на огромна видеостена.

По думите на Путин въпреки миролюбивите опити на Русия да уговори САЩ да не "разрушава договора за противоракетна отбрана, всичко се оказа напразно". "Въпреки нашите предупреждения САЩ продължиха да укрепват системата за ПРО и да увеличават ядрения си потенциал" 

"И какво направихме ние, как отговори Русия на това предизвикателство? Ето какво": заяви Путин след което на екраните започна да демонстрира най-новите разработки руско въоръжение.

Най-напред беше показан новия рекетен комплекс с тежка междуконтинентална ракета "Сармат", като на графиката ракетата, случайно или не, лети към Северна Америка.

"Никаква система за противоракетна отбряна няма да ни попречи", заяви Путин и добави, че траекторията на ракетата е непредсказуема, а дължината на полета - неограничена.

Путин представи и най-новия тип руско оръжие с енергетична ядрена установка, както и на свръхзвуково оръжие. 

"Притежаването на такъв тип оръжие е много важно, то е идеално и практически неуязвимо. Ние имаме такова оръжие", обяви Путин.

Той разказа пред депутатите и за голямата си гордост "Кинжал".

Една от последните презентации беше на оръжие за маневриране в горните слоеве на атмосферата .

"То ще бъде като метеорит, ще бъде практически неуязвимо, а скоростта му е хиперзвукова. Оръжието се нарича "Авангард", похвали се Путин и добави, че е рано да бъде показвано.

"Досега никой не ни слушаше. Сега ни чуйте", завърши представянето на оръжията Путин под бурните овации на депутати, общественици, доверени лица, активисти на "Единна Русия" и представители на РПЦ.

На руснаците, дрънкането на оръжие, явно трябваше да внуши, че въпреки обедняването и колапса на икономиката, финансовите и социалните проблеми, най-накрая ще завършат, защото през изминалите 17 години държавата е била принудена да решава други задачи-задачи на отбраната и създаването на новите видове "фантастични оръжия". Демонстрирането им на цяла Русия вероятно, по идеята на Кремъл, ще символизира края на епохата на "затягане на коланите" и началото на "нова ера на устойчивост и стабилност".

А на света този парад на "най-новите супероръжия" трябваше да покаже, че Русия е номер едно, а такова количество оръжия трябмва да накара опонентите да се замислят преди да "поставят условия на Русия". 
Фатор




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Родиш ли се отрепка,
01.03.2018 18:52
умираш си отрепка.
цитирай
2. batogo - !!!:)))
02.03.2018 08:18
Говоренето на пУтин ми прилича на пиянското дърдорене и бабаитско изхвърляне в кръчмите. Малкия човек винаги иска да изглежда голям, но го докарва само на фасада, куха отвътре. Тоя нещастник все по успешно имитира един друг нещастник - севернокорейския малоумник кИм. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4113023
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930