Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2018 09:06 - Нови американски санкции срещу Русия заради отравянето на Скрипал
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 552 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image  

В Конгреса на САЩ започна обсъждане на нови финансови санкции срещу Русия, които да засилят действащия санкционен режим, съобщава The Hill.

За разлика от предишния санкционен закон, който включваше възможността за санкции по отношение на руския държавен дълг, новият закон е значиетлно по-суров, пише изданието.

Законопроектът предвижда пълна забрана за американски граждани да извършват финансови операции с компании, които разполагат с ценни книжа от руския държавен дълг, е подготвен от конгресмените Хоакин Кастро и Майкъл Търнър.

Документът, наречен "Акт за солидарност с Великобритания против нарушенията на Русия" е разработен като отговор на отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсъри. Вносителите на законопроекта наричат случилото се "безсъвестни опити на руското правителство да нарушава международното право" и "руска агресия по отношение на емигранти, дисиденти и демократични активисти".

Ако законопроектът бъде одобрен, граждани на САЩ няма да могат да купуват облигации на руски банки, контролирани от държавата - "Сбербанк", ВТБ, "Газпромбанк", "Банк Москва", "Роселхозбанк", "Промсвязьбанк" и ВЕБ.

Документът предвижда и усилване на санкциите против самите държавни руски банки: блокират се всякакви операции с всяка от седемте кредитни организации, включени в черния списък. Забраняват се и сделки с техни активи.

Председателят на Руския съюз на промишлеността Александър Шохин нарече законопроекта "акт на истинска икономическа война", по-жесток отколкото изолацията, на която беше подложена икономиката на СССР по време на Студената война. 

По данни на руската Централна банка, на чужди инвеститори принадлежат 34% от всички облигации на държавния заем на обща стойност 2,27 трлн рубли.
Фактор




Гласувай:
4



1. kolevn38 - Та така, другари - кой каквото търсил, си намерил.
11.04.2018 09:08
Искахте нова студена война - ето ви я. Искахте хибридна война - ето ви я. Искахте надпреварване във въоръжаването - няма проблем! Който сее путинизъм, жъне маккартизъм - антипутинска народна поговорка.
цитирай
2. vmir - Кремъл скоро няма да се откаже от лузърската практика на блъфирането.
11.04.2018 12:32
Освен ботокс и анаболи няма друг конкурентен начин за добиране до власт в Русия. Невинната физиономия на джуджето беше имиджова иновация, от която Запада се възползва да подхрани самонавивките на Кремъл за да го направи по-неадекватен и самоубийствено самонадеян. Достатъчно е да се погледнат някои от членовете на руската Дума - Жириновски (несменяем шут), отровителят на Литвиненко (национален герой), педофилката - авторка на "Дядя Вова мы с тобой", има и една нейна съратничка, която преди 2-3 години искаше да опложда рускините със сперма на дядя Вова, незаменимият Кобзон, и прочие фауна...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084854
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031