Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2018 04:55 - „Визия за България” означава бърз фалит, международна изолация и сваляне на БСП с камъни
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1170 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Значението на Волен Сидеров за руските лидери и служби е надценено   image

Георги Харизанов

  Мечтата на социалистите и техния президент е период на хаос, безвремие и служебно управление, в което да довършат старите сделки 

Провокацията, че ЕС избива козите на странджанци, за да засели там мигранти може да бъде играна само от хора, които искрено ненавиждат родината си, казва пред Faktor.bg анализаторът

Интервю на Мая Георгиева

- Г-н Харизанов, могат ли скандалите при Обединени патриоти да съборят правителството?

- Не. И вчерашният коалиционен съвет при премиера ясно го показа. В рамките на ОП ще продължи да има огромно напрежение и преки сблъсъци между отделните лидери и партии, които ще ескалират с наближаването на евроизборите и битката за водач на листата на патриотите. Но и чисто математически, и от политическа гледна точка, евентуалното излизане на Валери Симеонов от кабинета и мнозинството не представлява риск за управлението. А и такова излизане е малко вероятно. Валери Симеонов е човек с ясен план, който последователно води конкретни битки. И това очевидно е мисия, която той няма намерение да прекрати заради поредните си личностни спорове с Волен Сидеров. 

- Възможно ли е Волен Сидеров да изпълнява руска поръчка за разбиване на мнозинството?

- Нищо не е невъзможно. В дадения момент обаче не бих търсил мотивация, различна от растящата популярност на Валери Симеонов. А и не бих надценявал значението на Волен Сидеров за руските лидери и служби. Нека си припомним, че към днешна дата "Атака" все пак е само най-малката 1/3 от коалиция с 27 депутата. 

- Сгреши ли парламентарното мнозинство като се  увлече по проектозакон на „Атака”, станал известен като „спасяване на редник Киро”?

- Не мисля. Освен това, доколкото знам, към днешна дата дружеството „Кей Джи Маритайм Шипинг” отговаря на изискването за бруторегистър тонове на флота си, заради което е делото. Няма по-нормално нещо от това една компания да нареже старите  си кораби на скрап и да поръча нови, и да, ако бъде проверена точно в такъв момент, силно вероятно е да не отговаря на изискването на договора за приватизация. Въпросът е в какво състояние е компанията и дали се развива, и дали една такава санкция няма да остави хиляди хора на улицата. Така че лично аз нямам никаква драма с либерализирането на определени режими за бизнеса, въпреки че ясно съзнавам, че тази поправка изглежда като откровен лобизъм.

- Усилено се говори, че Светлозар Лазаров  и Сидеров конспиративно създават в страната структури за нова крайно дясна формация, която с други европейски десни партии и под диктовка на Кремъл да участват на предстоящите европейски избори, заплаха ли са за европейския ни избор?

- Ами то не е конспиративно. Светлозар Лазаров го анонсира преди няколко месеца при Цветанка Ризова в бТВ. Не виждам обаче как такава формация ще се яви на избори и ще има успех – няма нито организационни, нито електорални предпоставки за такъв проект.

Нов проект на „Атака” няма ли да изхвърли НФСБ на Валери Симеонов от политическата игра?

- Едва ли. Нещата са съвсем различни. Валери Симеонов има три неща, които „Атака” няма – силна медия с национална разпознаваемост, регионална значимост и ясно определена дясна проевропейска насоченост, с единственото изключение - войната му с незнайно как подбрани определени предприемачи в туризма. „Атака” загуби националистическата си физиономия, впоследствие поизбледня и русофилската й значимост, така че тази партия тепърва има да преоткрива новият си актьорски образ.

- Конспиративни теории или реалност са опитите на БСП, Корнелия Нинова и президентът Румен Радев да клатят кабинета чрез малки и локални протести, като тези на животновъдите в Странджа, хората с увреждания, гладната стачка на Босия?

- Грозна реалност. Без да предлага никакви решения, БСП се прилепя към всеки протест и всяка кауза, които биха донесли провокации и нестабилност. Мечтата на БСП и техния опозиционен президент е период на хаос, безвремие и служебно управление, в което да довършат старите сделки и да изсмучат каквото могат от публичните ресурси. Това е и таванът на възможностите им.

- Покрай чумата в Странджа се насажда омраза към ЕС, а не към Путин, макар Брюксел да осигурява 75% от помощите за засегнатите стопани?

- Хората в страната не виждат за какво да мразят Путин. За тях, и тук хибридната пропаганда умело приглася, има санкции срещу Русия, ние не работим и не търгуваме с Русия, и темата за момента е затворена. Макар и ситуацията да е точно обратната – Русия е наложила забрана за внос от ЕС, в отговор на санкциите срещу олигарсите, приятели на Путин. В същия този момент се появява Корнелия Нинова и започва рецитацията как лошият ЕС избива козите на странджанци, за да засели тук мигранти. Изключително подла и мръсна игра, която може да бъде играна само от хора, които искрено ненавиждат родината си.

- Виждате ли в тази игра срещу кабинета и сянката на банкера беглец Цветан Василев?

- Сянка? Няма нужда да се вижда сянка, след като образът е така ясен. И клиповете с къщата на бившия шеф в Лукойл, и поддържането на определени НПО-та, и инвестициите в телевизионни водещи ясно водят към Белград. Интересно докога сръбските власти ще поставят под риск подкрепата на България за членство на Сърбия в ЕС, давайки убежище на виден аферист. Четохте ли документите в публикациите на "Капитал", касаещи начина на управление на КТБ? Няма как на фона на всичко това нормален човек, с каквото и да било достойнство да отиде и да седне на коляното на Цветан Василев. Тези, които го правят, едва ли успяват да се гледат в огледалото.

- БСП  обявиха нова „Визия за България”, какъв различен път можем да имаме от утвърждаването си в ЕС и НАТО?

- Визията ясно казва какъв – извън ядрото на ЕС, с национализирана икономика, свръхнатоварен бюджет и прогонен частен бизнес от възловите сектори на икономиката. Което значи - бърз фалит, международна изолация и сваляне на БСП с камъни. Нещо, в което те са доказани специалисти.

- Реалистична ли е заканата на червения депутат Стоян Мирчев, че като въведат новата визия, ще вземат пари от богатите?

- Как? Насила? Ами нали утре ще преместя седалището на фирмата си в Букурещ, например, и ще плащам данъците си там? Мераците на подобни болшевики ще си останат само на хартия и за пред наивните им избиратели. 

- Премиерският пост е мечтата на Корнелия Нинова – има ли шанс да й се сбъдне?

- Никакъв. След очертаващото се фиаско на евроизборите и на местните избори догодина вътрешната опозиция в БСП ще се погрижи за тази мечта. Твърде  много и силни знакови фигури в партията вече са открити врагове на Корнелия Нинова и това рано или късно ще доведе до свалянето й от лидерския пост. Предложението й за преразглеждане на решението за членство в Банковия Съюз и Еврозоната окончателно ужаси всички проевропейски политици в БСП и кръга около Сергей Станишев. Така че, според мен, тъжният край на политическата й кариера е само въпрос на време. И то не много.
Фактор



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Да, ще ги свалят от власт с камъни,
03.08.2018 06:29
но този път ще ги избесят по дърветата. Тази червена измет изобщо не може да управлява, защото левичарите са прононсирани простаци, некадърници и лентяи.
цитирай
2. vladtepes - За Домусчиев
03.08.2018 17:44
Напълно възможно е да се спазват условията на сделката за БМФ - да се поръчват своевременно нови кораби и така да се поддържа числеността. Ако това не е направено е нормално държавата да иска предвидената неустойка, всичко останало е защита на частни интереси и лобизъм.
цитирай
3. radostinalassa - Не се разбира авторът на..
03.08.2018 23:06
каква позиция е .
цитирай
4. radostinalassa - Явно е на страната на Русия
03.08.2018 23:21
Като имаме предвид, че пише редовно на руски, като че ли не знае родния си език. Двоен агент.
цитирай
5. kolevn38 - Пръдло, кого имаш предвид под "автора"? Георги Харизанов ли?
04.08.2018 17:01
radostinalassa написа:
Като имаме предвид, че пише редовно на руски, като че ли не знае родния си език. Двоен агент.

За него не съм чувал да пише на руски. Ако имаш предвид мен, то аз не съм автора. И когато пиша в моя блог, мога да го правя на какъвто език преценя аз и единствено само аз.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086006
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031