Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2018 12:29 - Колко хитра е руската сврака, загазила пак с двата крака?
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 985 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Имаше знаменит виц за американските шпиони, които моментално се проваляли на съветска земя. Колкото и да се усъвършенствали в езиково отношение, в облеклото и поведението  си щом стъпвали в СССР още при първата си среща със съветски граждани била разпознавани като американски шпиони. Най после поредният разконспириран не издържал и в отчаянието си попитал колхозника, който му казал в очите, че е шпионин и няма да разговаря с него.  “Че как няма да те разпозная, у нас негри не живеят”, осведомил го колхозникът.

Този сюжет се разиграва сега пред целия свят, но с обратен знак. Посочените като руски шпиони двама руски граждани Александър Петров и Руслан Боширов ( на снимката от тв екрана, публикувана в e-vestnik), отровители на семейство Скрипал, не били никакви шпиони, ангажира се с твърдение лично Путин. Били проверени от руските власти, а и те самите така казвали. Били готови да се явят по телевизията. Което си е заповед, издадена след като стана ясно, че Москва силно е подценила самозащитните функции на Великобритания, известна като световен шампион по наситеност на своята градска среда с охранителни камери. 

image

 

 

 

 

 

В резултат на това двамата злополучни ” туристи”  Петров и Бошаров се явиха пред камерите – този път телевизионни и руски. И се издъниха точно като “негрите” във вица. Наговориха глупости ( много искали да видят катедралата в Солсбъри) и което е по-важно, не можаха да обяснят елементарни разминавания с реалността. Например лъжейки, че така и не отишли до катедралата заради снега, какъвто в деня, когато са заснети многократно от видеокамери, не е имало. Пък и руснак да се респектира от снежеца в отопляваната от Гълфстрийм Англия е също като “негър” да бърка палма с брезичка.

Апропо, малко отклонение по аналогия…

В най-новата си книга “Спецназ” Виктор Суворов се надсмива над прикритието на “кубинците”, воювали в Африка. На вид мургави хора, говорещи свободно испански, но като седнат на маса със съветските инструктори става ясно, че жулят водка и псуват също като тях. Защото са деца на испански бегълци от гражданската война в Испания, вербувани и обучени в СССР за бъдещи диверсионни действия. Т.е. чисти съветски граждани под кубинско прикритие, каквито осигуряват под формата на лична охрана и надмощието на Фидел Кастро в неговата гражданска касапница в края на 50-те и началото на 60 – те години на миналия век. 

За факта, че руските началници не са подсигурили на разобличените си подчинени правдоподобно алиби, с което да уличат британските служби в лъжа – поставяйки в ролята на лъжеца самия Путин, може да има само едно обяснение: една голяма руска мърлящина, необятна като Сибир и нахална като руски окупатор, който се самообявява за освободител. Случвало се е многократно на най-високо ниво в лагера на съветското и руското лъготене. 

Спомнете си само наглите думи на Молотов пред Лигата на нациите през 1939 г., където заявява, че съветските самолети не бомбардират Финландия, а пускат колети на гладните финландци.Това го превръща в кръстник на “коктейлите Молотов”, с които финландската съпротива започва да “черпи” в отговор на подигравката му съветските танкове.

Петров и Бошаров, двамата млади, очевидно спортни типове ( били фитнес инструктори?), модерни мъже в разцвета на силите си, обикалящи Запада с лекотата на граждани на света като да са в задния си двор, всъщност нямат “история” не само във Фейсбук, но и където и да било другаде в руската публичност. Училище, казарма, университет, съседи, приятели, роднини, професионална биография – нищо. Нищичко! Просто били двама туристи, влюбени в една катедрала в третостепенен по своята атрактивност туристически обект в Англия, която в крайна сметка така и не посещават. И “влюбени” помежду си?

И някой си мисли, че ще му мине номера с намеците, че тези “гълъбчета” може и да са гейдвойка, с което в очите на упорито подковаваните с хомофобия руснаци да бъдат изключени като доблестни руски разузнавачи? 

За отровените със “старичока” на родната пропаганда ( стара като “ руския свят” ) лековерни руснаци нескопосаната постановка може и да е убедително доказателство за невинност, но на западняците, събудени най-сетне от нирваната на своите надежди някак по инерция днешна Русия да стане демократична страна, този номер не минава. В родината на Шекспир пошлият театър беше посрещнат с подобаващ сарказъм относно руските “отпускари” с напомнянето, че пак “отпускари” окупираха Крим и от близо три години се бият с хиляди ( в района на Донбас – поне 4 хиляди, според самохвалството на покойния им командир Захарченко) на украинска земя на страната на местните сепаратисти. 

Ето как се развива ( и разбива) историята около двамата руски “туристи”, чиято съпричастност към руското военно разузнаване на практика беше потвърдена косвено от реакцията на говорителя на руското външно министерство, фамозната Мария Захарова, провокирана да опита контраатака срещу едно журналистическо обвинение в хакерство, без обаче да оспорва резултата от него.

 

Журналисти от ABC News и в. “Independent” се обадиха на телефонен номер на единия от заподозрените за отравянето на Скрипал – Александър Петров, а на позвъняването отговориха от руското военно министерство.

Всеки от журналистите – Патрик Ривъл от ABC News и Оливър Керъл от в. “Independent”, е позвънил отделно на номер, който е посочен за контакт с Петров в базата на Федералната миграционна служба на Русия. И в двата случая от другата страна са отговорили, че това е Министерството на отбраната. Телефонният номер е предоставен в рамките на разследването на групата “Bellingcat” и “The Insider”. Номерът се намирал в московския Хорошевски район, където е разположена щаб-квартирата на руското Главно разузнавателно управление. Ривъл и Керъл съобщиха за експеримента си в социалната мрежа Туитър.

Съвместното разследване на “Bellingcat” и “The Insider” доведе до извода, че руснаците Александър Петров и Руслан Боширов, които бяха заподозрени от британските власти за покушението срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, са служители на руските спецслужби. Първата част на разследването беше публикувана на 14 септември. Първите пет цифри от номера, посочен в досието на Петров с ремарка “да не се огласява”, е на разположение на редица подразделения на руското министерство на отбраната.

По-рано говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини групата “Bellingcat”, че е проникнала в базата данни на Федералната миграционна служба и оттам е получила информация за Петров и Боширов. В своя публикация във Фейсбук тя дори обвини разследващата група, че е свързана с шпионски служби, но не уточни за службите на коя държава има подобни подозрения.

В отговор на обвиненията, от “Вellingcat” контрираха, че с изявлението си Захарова само е потвърдила достоверността на информацията, че отровителите са свързани с ГРУ. “Тя ни обвинява в проникване в базата данни на Федералната миграционна служба, но по този начин показа, че знае че файловете са реални.” – се казва в съобщение на страницата на разследващата група в “Twitter”.

От “Вellingcat” опровергаха думите на Захарова за участието им в хакерска атака и поискаха да бъдат предоставени доказателства, които да покажат на какво се основават обвиненията й.
BY ИВО ИНДЖЕВ
https://faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/zhurnalisti-pozvaniha-na-ediniya-otrovitel-na-skripal-telefona-vdignaha-ot-ruskoto-voenno-ministerstvo




Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - Британците издирват ощее две лица, свързани с тези интелигнтници.
17.09.2018 15:53
Питам се, като са толкова чисти тези двама апапи на Путин защо не отидат в Британия, да дадат показания пред съдия, а ги явяват по телевизията? Защо също така Путин не дава да се инспектират в Русия местата, където се произвеждат БОВ?
цитирай
2. kolevn38 - Коста, бъди сигурен че и двамата вовичоци искат да идат във Великобритания и повече да не се върнат обратно.
17.09.2018 18:51
planinitenabulgaria написа:
Питам се, като са толкова чисти тези двама апапи на Путин защо не отидат в Британия, да дадат показания пред съдия, а ги явяват по телевизията? Защо също така Путин не дава да се инспектират в Русия местата, където се произвеждат БОВ?


Защото знаят какво ги очаква в Путландия. Не награди и отличия, а един на два и два кубика пръст отгоре.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4089356
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031