Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2018 14:42 - Край на Кримската еуфория в Русия
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1639 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Най-лошото предстои, смятат руснаците   image

Владимир Путин

08OCT2018   Една пета от жителите на Русия са изгубили доверие във Владимир Путин през последната година, пише "Ведомости" в коментар за спадналия рейтинг на президента и властта като цяло.

Основна причина според вестника е неотдавнашното вдигане на възрастта за пенсия в страната. По данни на социологическия център "Левада" за по-малко от година доверието към Путин като политик е намаляло с 20 процентни пункта. Преди началото на последната президентска кампания миналия ноември този показател е възлизал на 59, а през септември т. г. - на 39 процента. Социалното напрежение в Русия расте от края на 2017 г., посочва директорът на "Левада" Лев Гудков. "Кримската еуфория приключи, натрупа се умора от мобилизирането на силите, през последните четири години реалните доходи паднаха с 11-13 на сто, цените продължиха да растат. Освен това бе много силен страхът от голяма война", пояснява той. Ситуацията се е влошила по думите му още повече с обявяването на пенсионната реформа през юни 2018 г. "Според хората държавата се мъчи да си реши проблемите за сметка на населението, посегнала е на нещо, смятано от хората за тяхна собственост - пенсионните натрупвания", отбелязва експертът, като изтъква излъганите "големи очаквания, че Путин ще отмени" непопулярния закон.

Политологът Дмитрий Орлов обяснява общия спад в доверието към властта в Русия с "три фактора: структурните социални реформи, неблагоприятното социално-икономическо положение и растящата тревожност. Пенсионната реформа е само една от съставките", добавя той. "Намалява и доверието в онези проекти на Путин, заради които рязко бе нараснало през 2014 г.", подчертава наблюдателят Николай Петров. "Успехите в Сирия вече не вдъхновяват хората, не им харесва онова, което става в живота вътре в страната. Рейтингът на президента падна на нивото отпреди Крим", анексиран от Москва през 2014 г., казва той. Путин не може да прехвърли отговорността другиму - в известен смисъл той е заложник на положението си като вожд, който решава всичко, ръководи всичко и всичко подобрява, допълва Петров. Спад в рейтинга на руските власти констатират всички социологически служби, пише "Ведомости".

Руското общество търси не толкова стабилност, а най-вече промени, казва Валерий Фьодоров, оглавяващ центъра ВЦИОМ. "Хората подразбират тук икономически подем и разпределение на плодовете от него. У нас обаче не е налице нито едното, нито другото. А правителството разбира под промени вдигане на пенсионната възраст, реформи в образованието и здравеопазването. Сиреч всички са за промени, но ги схващат по различен начин", допълва анализаторът.

Според цитирано във вестника проучване на ВЦИОМ делът на хората в Русия, според които най-лошото предстои, е нараснал от зимата до лятото на тази година от 37 процента на 50. А делът на убедените, че най-лошото е зад гърба им, е спаднал от 32 на 23 процента.
Фактор



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Далеч по- важни от всякакви
08.10.2018 17:21
социологически проучвания са изборните резултати. На последните избори половината от руските избиратели НЕ гласуваха за Фаса (Путин). Туй то!
цитирай
2. ok3223 - Гладни плъхове мечтаят за ... агнешко
08.10.2018 18:34
Значи, една пета не били за Путин, а останалите 4/5 твъърдо за него. Кой от останалите президенти по свето може да се похвали с такава подкрепа. НИКОЙ! НЯМА ТАКЪВ ... И ВИЕ ЛЕЕТЕ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ЗА ПУТИН ...ДЪЪРТИ НЕЩАСТНИ ПЛЪХОВЕ, ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ НА ЛЕБ И ПОСТНА ЧОРБИЦА.
НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ 80% ОТ РУСНАЦИТЕ ДАДОХА ГЛАСЪТ СИ ЗА ВОЖДА НА ЦЕЛОКУПНИЯТ РУСКИ НАРОД, ПРЕЗИДЕНТА ГОСПОДИН ВЛАДИМИР ПУТИН... А ТОВА
БЕ САМО ПРЕДИ ГОДИНА. А МАНДАТА МУ Е 5 ГОДИШЕН. НЕЩО ДА ИЗМРЪНКАТЕ?
цитирай
3. kolevn38 - Какво се пенявиш бе, мусор!? И Хитлер е имал такава подкрепа, и Ким Ир Чур, също - правешкият гений също. И какво от това?
08.10.2018 19:48
ok3223 написа:
Значи, една пета не били за Путин, а останалите 4/5 твъърдо за него. Кой от останалите президенти по свето може да се похвали с такава подкрепа. НИКОЙ! НЯМА ТАКЪВ ... И ВИЕ ЛЕЕТЕ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ЗА ПУТИН ...ДЪЪРТИ НЕЩАСТНИ ПЛЪХОВЕ, ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ НА ЛЕБ И ПОСТНА ЧОРБИЦА.
НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ 80% ОТ РУСНАЦИТЕ ДАДОХА ГЛАСЪТ СИ ЗА ВОЖДА НА ЦЕЛОКУПНИЯТ РУСКИ НАРОД, ПРЕЗИДЕНТА ГОСПОДИН ВЛАДИМИР ПУТИН... А ТОВА
БЕ САМО ПРЕДИ ГОДИНА. А МАНДАТА МУ Е 5 ГОДИШЕН. НЕЩО ДА ИЗМРЪНКАТЕ?


Вождовете са в миналото - тях ги има само в кухите кратуни на червената измет. Трябва ти вожд - иди в Русия и жри на корем танкове, намазани с ракети и запивай с бояришник, нас не ни мисли - все ще изкараме някак с луканка и червено:)
цитирай
4. vencivaleri1951 - Много е голяма разликата Колев
09.10.2018 11:48
Нито при тато, нито при корееца, Хитлер или Сталин би могло да има такова публично овестено социологическо изследване и допитване, с нелицеприятни анализи. Ясно е от къде идва недоволството и ясно е , че този отлив едва ли е неочакван от Путин. Като всеки умен държавник използва и донякъде жертва високия си рейтинг да направи
непопулярно движение, което си е задължително от всякъде.
И какво следва за Путин-абсолютно нищо, след като друг не е качил загубените проценти на своя рейтинг. Някъде с около 20% следва Зюганов и КПР. Това е алтернативата колев-други отсъстват

ПС Впрочем когато говорим за тоталитарните времена, нека да припомня, че Сталин не печели първите избори , а Киров. Тогава изборите са били опростени и изчистени. Всеки район избира делегати. Телегатите избират ЦК, а получилите най много гласове за ЦК стават членове на НАРКОма/ Политбюро/ Събралият пък най много гласове от тях оглавява Политбюро. Печели Киров, но си прави самоотвод, като казва че не може да се справи с подобна позиция. Втори по гласове е Сталин и знаем, че не си е направил отвод:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4076428
Постинги: 2841
Коментари: 5909
Гласове: 5049
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031