Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2019 06:59 - Румен Рашев: Венецуела разпродава на Китай цели територии с петролни залежи
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1908 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Петролът се подарява на Куба и другите карибски острови, разказа балетистът, живял 28 години там
  image

Румен Рашев

  Обадиха ми се от групата на "Венецуелците в България", за да ме информират за изказванията на Къдринка Къдринова. В това интервю по бТВ нямаше една вярна дума. Тя твърди, че никой не напускал Венецуела, но това е пълна лъжа. Милиони напускат страната. Аз преподвам там 28 години, нито един мой ученик не е останал там. Всички избягаха. На всеки ъгъл в Колумбия вече има венецуелци. Всички чуждестранни фирми също напуснаха. Инфлацията е огромна

Това каза пред медията известният български балетист Румен Рашев, живял и работил 28 години във Венецуела. "Николас Мадуро е незаконен президент. Той не е венецуелец, а колумбиец и това е първата причина, поради която той няма право да заема този пост. Втората е, че последните избори бяха тотално фалшифицирани. Хората там се опитват буквално да оживеят. Няма никаква храна, намя никава медицина, пази се ред по 24 часа за хляб, ориз, брашно, захар, ако въобще има. В магазините не можеш да си купиш нищо свободно. Минималната заплата е 18 000 боливара, а един килограм картофи струва 5000", даде пример Рашев.

"Хората живееха много по-хубаво преди Уго Чавес. Животът беше много по-скоен. Сега няма свобода на словото - затварят се вестници, радиа, телевизии. В културата също е много тежко. Закриват се театри, балети, кина, защото държавата няма средства. Корупцията е огромна. Не можете да си представите за каква корупция става въпрос", разкри известният балетист.

"Пълна лъжа е, че образованието във Венецуела е безплатно. Не пожелавам на никого да попадне в безплатното образование на Венецуела. В здравеопазването е същата работа. Хората умират, защото лекарите нямат спринцовки. Единствено САЩ си плащат петрола от Венецуела. Чавес и Мадуро подаряват петрола на Куба и другите карибски острови, които после ги подкрепят", добави той.

„Санкциите – това е малко преувеличено и измислено. Санкциите са срещу държавните служители. Има нужда от международна намеса, тъй като във Венецуела няма един диктатор, има една шайка от престъпници”, каза Рашев, цитирайки полския политик Лех Валенса.

По думите на Рашев всички говорят за американска намеса, но в същото време пропускат вероятността за намеса от страна на Китай, Русия и Куба.

„В министерствата, в службата, която издава личните карти, има кубинци които работят – още от времето на Чавес. В момента се продават територии с петролни залежи на Китай, така че не може да се говори за американския интерес и да се отхвърля руския, китайския и кубинския”, поясни събеседникът.



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086481
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031