Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2019 19:15 - БСП прояви последователност в антибългарския си подход по македонския въпрос
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2512 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Руско-българските измерения на развятото в Скопие знаме на НАТО могат за краткост да бъдат обобщени в следното изречение: Северна Македония влиза в НАТО, Северната империя излиза от кожата си, а нейната вярна БСП – от парламента в София, за да покаже традиционната си солидарност с Кремъл, колкото и да е вредна тя за България.

БКП винаги е изпълнявала указанията на Москва ( не само) по отношение на македонската интрига. Сега обаче за първи й се налага да мине в опозиция на статуквото, вместо да го управлява в духа на московските заповеди. Това само по себе си е най-видимото доказателство за поражението на руската политика на Балканите, погледнато откъм “чинията” на Бузлуджа на хребета на самия Балкан.

В случая БСП беше принудена да сподели руското поражение: каквото за Москва, такова и БСП, която по неволя изостави прилаганата от нея римска максима “като не можеш да победиш противника, присъедини се към него”. На този принцип тя се присламчи в началото на това хилядолетие към процеса на присъединяването на България към НАТО и ЕС, обслужвайки интереса на Русия да бъде нейния троянски кон в двете организации. И изобщо не се криеше, че прилага тази тактика.  Припомням за илюстрация цитата от едно интервю на ген. Любен Гоцев от ДС :

“ …разумът и днешната политическа обстановка у нас И В РУСИЯ ( курсивът мой-бел. ИИ) ме задължават да си спомня латинската мъдрост: “Като не можеш да ги победиш, стани техен партньор или съюзник”. Друг е въпросът, кога , при какви условия и на каква цена ще стане  това партньорство”. (“Задочни интервюта с Любен Гоцев”, изд. къща Международни отношения, София, 2005 г., стр. 52-53)

Е, този път БСП не можа да приложи споменатата по-горе тактика. За целта премина към план ”Б” . Той гласи, че ако можеш да попречиш на врага, трябва да се разграничиш от неговия успех чрез мълчалив бойкот.

Последният голям успех на тази политика беше ознаменуван от наложената от Сталин кампания по обезбългаряване  на Пиринския край и на самата изкуствено създадена в рамките на Югославия република Македония. Особената жестокост на тази кампания, на която БСП козирува безропотно години наред, се подчертава от неразбираемия за правоверните комунистически глави идеологически опортюнизъм при осъществяването на кремълската политика на разделяне с цел овладяване на Балканите. И от едната, и от другата страна в прилагането на директивите на Кремъл участват комунисти, но вместо братство по идеологически признак тях ги обединява злостното отношение към самия български етнос.

Тази идеологическа шизофрения беше наложена в самата бивша югославска република и спрямо разделението между социалисти и националисти. Оказа се накрая, че социалистите ( които тези дни вече дискутират в Скопие евентуално преименуване на партията си) извършиха трудния прозападен завой на страната си, съзнателно спъван от националистите, работещи в угода на Русия.

Ако българските другари и другарки бяха повече социалисти, отколкото са московци, би трябвало да си хвърлят ушанките от радост, че техните другари и другарки от съседната братска държавица са се доказали като повече европейци от идеологическия им противник ВМРО-ДПМНЕ. Но, не, не се зарадваха на поражението на ВМРО-ДПМНЕ. За нашите другари и другарки това е поражение на руската политика и няма място за другаруване със социалистите на Зоран Заев.

Апропо и във Венецуела временният президент Хуан Гуайдо е от “семейството на социалистите”, но това не пречи на БСП да клечи в изолатора на Кремъл в позиция партер по темата, жалейки за режима на Мадуро  с руски акцент в другарската жалейка. За “Позитано” приоритет е да не се отклони от правата кремълска линия. Но да се върнем на “север”, т.е. към Северна Македония.

Парадоксално, но е факт, че с излизането си от Народното събрание точно в историческия момент, когато България трябваше да покаже национално единство по най-изстраданата национална кауза, заради която са загивали поколения българи по бойните полета ( и в милиционерските мазета), БСП постъпи …исторически справедливо. Призна своята гузна съвест косвено. Някак си не й отива да бъде ”барабар Нинова с мъжете”, макар да обича да предизвиква опонентите си да се държат мъжки, изтъквайки себе си като единица мярка за политическа мъжественост.

Добрата новина е в това, че този път БСП не е приносител на една добра новина за България с голямо, направо историческо значение. Достатъчно е да ни натякват, че България е станала член на НАТО и Европейския съюз в епохата на Първанов и Станишев ( последният все пак удържа европейски, макар и социалистически позиции, за разлика от Първанов).

Така че, ако питате мен, беше напълно правилно БСП да прояви последователност и да постъпи отново по антибългарски начин, като не гласува в парламента българската подкрепа за македонското членство в НАТО. Обратното щеше да е “грубо политическо лицемерие” (перифразирам Димитър Благоев за русофилството като “грубо политическо суеверие”).

В края на краищата БСП остана вярна на старото си верую, че партията е права, дори и да греши.
BY ИВО ИНДЖЕВ 
 https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-bsp-e-posledovatelna-antibalgarska-partia/
Гласувай:
51. 1997 - Различно виждане от различен политически ъгъл
23.02.2019 08:33
"България трябваше да покаже национално единство по най-изстраданата национална кауза, заради която са загивали поколения българи по бойните полета "
По бойните полета българи загиваха за независима България. Сега в България има чужди войски, източват я чужди банки и чужди фирми. Македония, както при Самуил бе останала извън имперските интереси и това беше трън. Сигурно и тогава е имало хора, които са викали, че България най- сетне е обединена под Византийците. Други са смятали, че това е иго.
цитирай
2. get - "България трябваше да покаже ...
23.02.2019 12:42
1997 написа:
"България трябваше да покаже национално единство по най-изстраданата национална кауза, заради която са загивали поколения българи по бойните полета "
По бойните полета българи загиваха за независима България. Сега в България има чужди войски, източват я чужди банки и чужди фирми. Македония, както при Самуил бе останала извън имперските интереси и това беше трън. Сигурно и тогава е имало хора, които са викали, че България най- сетне е обединена под Византийците. Други са смятали, че това е иго.


Кремълски аргатино - за какво национално единие говориш?
Ако я имаше АВТЕНТИЧНАТА ВМРО с водачите и от първа четвърт на 20-ти век, отново ЩЕШЕ ДА ИМА СМЪРТНИ ПРИСЪДИ - за комунисти МАЙЦЕПРОДАВЦИ !
За неграмотници, каквито сте "кремълистите" ... защото вие по същността си не сте и КОМУНИСТИ(за каквито претендирате) - припомням, че в предходното изречение визирам Горноджумайските събития (от Септември 1924 г.) и братоубийствената война във ВМРО - настъпила в резултат ПРО-КОМИНТЕРНОВСКАТА ПОЛИТИКА на лявата (прокомунистическо-коминтерновска) част във ВМРО, за неговото разцепление и директно подчинение на МОСКВА, Кремъл!
Чети бре полуграмотни вестникарино от вестник "Дума" ... ама не чети само партийни документи!

Какви ЧУЖДИ БАНКИ И ФИРМИ са те патили ?- като се заровиш в историята примерно ПО УЧРЕДЯВАНЕ на КТБ - откриваш Внешно торговската банк Русии! Като се заровиш в Инвест-банк, стигаш пак до РУСКИ КАПИТАЛИ ... същото е и с Алфа банка!
Или ще ми кажеш, че Нефтохим НЕ Е СОБСТВЕНОСТ на Руската "Лук-ойл" ли? А знаеш ли колко руски капитал има в енергетиката ни, под вид на "смесени дружества"?

Где са Иван Михайлов и Тодор Александров - та да видя, на колко комунисти отново "ще четат присъдите" ... и то първо, на ерзац "войводата", комуниста Каракачанов, с агентурен псевдоним "Иван", който с неговото казионно ВМРО - експроприира първо материалните активи на Македонските братства а след това и политическите и културно-просветни функции ?!

Комуниста е безродник по МАНИФЕСТ! ... по силата на което ВИНАГИ МУ Е СЪДЕНО - НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО!

„Който ми каже дека не съм македонец ке му го скинам езикот, който ми каже дека не съм българин ке му секам главата“

- Тодор Александров

- Четиво специално за българо-продавци и червени-кремълоиди:

"На 15 септември ген. Протогеров отнема представителните пълномощия на Петър Чаулев и Димитър Влахов, обвинени като действащи лица във “виенската игра не на преговори, а на сметки и хитрувания”.
Целта на което е била да превърне ВМРО в “сляпо оръдие на Москва.”!
На другия ден, Ванче Михайлов съобщава, че са ликвидирани Щерьо Влахов и Динчо Вретенаров, физическите убийци на Тодор Александров.
Четата на Малин Постоларски изпълнява смъртното наказание.
Друг предател на каузата на ВМРО, Тодор Паница, е наказан във Виена, в Бургтеатър от Менча Кърничева.
Саморазправата и братоубийствата във ВМРО по това време са предизвикани отвън, най-вече в желанието на Москва, а и на Белград и Атина да подчинят мощната ВМРО на своите антибългарски доктрини.

- Нещо да са е променило от 1924 г. - до настоящия момент 2019 г. ... а с това С НЕЩО ДА СА ПОКАЗАЛИ БЕЗРОДНИЦИТЕ-КОМУНИСТИ и ерзац-социалисти, че са се ПРОМЕНИЛИ и не изпълняват (дори и при условие на отсъствие на Коминтерн) указанията на ИМПЕРСКА Москва?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 2825785
Постинги: 2457
Коментари: 5264
Гласове: 3653
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031