Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2019 18:31 - По делата им ще ги познаете
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1131 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Черно на бяло - кой играе за Кремъл в ЕС

Гледайте статистиката и си правете сметка за кого ще гласувате на евровота

    image

Иван Сотиров

 

Иван Сотиров

Понеже непрекъснато се правят волни спекулации за това кой играе за Кремъл  в ЕС, нека да видим фактите, защото както се казва в Светото писание по делата им ще ги познаете.  Ето една таблица, която направих, за това кой как е гласувал  за спирането на Северен поток 2, което е индикативно в тази посока:

image

Видно е, че близо 90% от представителите на десните, дясноцентристките и центристки групи/консерваторите-ECR, християндемократите -  PPE и либералите - ALDE/ в ЕП са гласували за спирането на Северен поток 2.  Левите и крайно левите/социалистите - S&D, неонационалсоциалистите от EFDD; ENF и от NI плюс  двамата гръцки комунисти са гласували против спирането му.  Единствените леви при които има превес  - над 90% в полза на спирането на Северен поток 2 са зелените - GUE/NGL, но другата зелена група Verts/ALE, също като евроскептиците и хората на Льо Пен, са гласували почти единодушно, против спирането на проекта. 

Интересно е да се отбележи и още едно обстоятелство, което не съответства на наложените стереотипи за зависимости от Москва. Ако анализираме вота ПРОТИВ и ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ  за спирането на руския проект от евродепутатите на Европейската народна партия ще видим, че от тези общо 27 души в подкрепа на кремълския проект,  са гласували само представители от Франция, Германия и Италия, като изключение правят двама въздържали се - един от Хърватия и един от България, но нито един депутат на ЕНП от държава член на Вишеградската група.
 

 



Гласувай:
7



1. planinitenabulgaria - Един коментар на подобна тема,
17.03.2019 20:04
какво се случи след посещението на Льо Пен при Путин:
1. Той би една финансова ингжекция на партията й.
2. Започна проработката "Жълти жилетки", в която участват платени лумпени на Льо Пен. Та да днес, не свършиха ли тия рубли!
Напочням за отговора на една жълта жилетка, на въпрос на кореспондентка. Тя попита дали Путин би разрешил подобна демонстрация в Русия, но получи съкрушителен отговор. В Русия проблеми няма, няма и нужда от демонстрации.
Аз обаче съм съгласен с избора на Елена милиЙончева, защото тя е символа на борбата срщу корупциятав България. Ако я изберем в ЕС тя ще подбере корумпираните и там. И мамето им че разплаче...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Президентът и Нинова гледат интересите на Путин, те работят против България.
20.03.2019 09:41
Мисля си, ако Путин ни тресне една ракета защото не е доволен от нас, това ще бъде радост за тези двамата. До такава степен те работят против страната ни. Освен с него те игрят с нтационалпопулиста, циганина Орбан, който също подрива ЕС по заказ на Путин. Такива като Орбан ще окажат влияние върху, евроизборите, ще се изберат популисти /б. м. простаци/, с които ще се сработи Путин и натискът върху ЕС ще се засили. Така стана с Италия, това правят и жълтите жилетки. А ъм цялата тази работа се прибавя и правителство на президента в сянка, водено от Профессор ивО христоВ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084357
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031