Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2019 11:27 - Оставка на Корнелия! „Опиумът на народите” довършва БСП
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 657 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Червените са по-големи християни от самия Гундяев, както се оказва
    image   Светослав Пинтев

БСП отлага конгреса си, за да не е на Черешова Задушница. 
Новина, която не трогна медиите, а е дълбоко трогателна. И знакова.

Каква ли прокоба видяха?

„Опиумът на народите”, раздухван по православно-кегибистка линия от Москва, явно сериозно е замаял марксистите, строители на капитализма. 
Лицемереният лъжеправославен поход на необолшевиките под петолъчката в Кремъл, трупащи милиарди, срещу собствената им страна и Европа отврати самата Русия. Това изби в яростни протести в Екатеринбург срещу строежа на църква от близки до Кремъл олигарси. Следи ги и ги подкрепя огромната част от младежта и активното население на страната. В интернет, само там все още има информация.
Дори Путин отстъпи крачка назад, не и БСП, те са по-големи християни  от самия Гундяев.
 Ала „нездравият мистицизъм” ражда смут в душите им.
В партията вече се стряскат от 

сянката на Отвъдното и неговата проекция

в партийните им дела. Не без основания, такава определено има
 Сложно стана наистина тяхното битие, което определя съзнанието.
Корнелия Нинова подаде оставка, за да гласуват за нея по села и паланки, демократично, та да остане тя начело на партията и да продължи да лелее

премиерски мечти

 Нали е за християнските ценности, вярва до фанатизъм, че ще надделее над еврогейовете, както много от феновете й наричат българите, които искат децата им да живеят в ЕС. Ала те са мнозинство….
Кристиан Вигенин пък проплака тази сутрин: „Приемем ли оставката на Нинова, отново ще загубим местната власт”. Те наистина не разбират, милите, че на карта е поставено оцеляването им като партия, а то минава през пълна деболшевизация и 

изхвърлянето на съветските знамена 

И на лицемерното путинистко православие.Те са двете страни на една и съща фалшива монета.
  Процес, който е диаметрално противоположен на онзи, чийто водач и идеолог е „вождът” Корнелия Нинова. Не, че е единствена, там това е трайна тенденция, уви. 
Вигенин иначе е изненадан от агресията на опозицията.
Трезвите гласове звучат като от аквариум.
„Корнелия Нинова трябва да бъде избирана по досегашните правила, т.е. няма да има право да 

пренаписва устава”

Това заяви Асен Димитров от вътрешнопартийната опозиция по повод оставка на партийния шеф и процедурата за избор на нов. 
Според него, най-голямата грешка,  която е допуснала Нинова, е че изобщо се е кандидатирала за председател на левицата.  Бих му казал три неща. 
Първо, че определено е грешка на БСП, не нейна. 
Второто се състои в това, че работата с мантрата „да не пипа устава” няма да стане, ако изобщо и е необходимо да го пипа. Другарката, седнала в стола на Георги Димитров, Вълко Червенков и Тодор Живков, ще си скрои всичко по свой размер , после ще си ушие 

предизборна премяна

И тогава ни чака крайно брутален щурм към властта, с всички средства. Гответе се за него, ако  Нинова оцелее на върха на партията си, както изглежда ще стане.
 Тогава и едни чужди служби, дето правиха преврат в Черна гора, ще дадат всичко от себе си.
 А тя ще оцелее, ако не стане някаква страшна соц драма, която да размести пластовете. Такъв неочакван обрат е малко вероятен обаче.
 Отсега другарите в ръководството на Столетницата реват, че няма кой да я замести. Демек, няма никой с такъв 

болшевишки плам и озлобление

Третата малка забележка се състои в това, че БСП отдавна не е никаква левица, а тюрлюгювеч от няколко стотици хиляди клети пенсионери, запазили  в съзнанието си пропагандните клишета на соца, десетки хиляди путинисти с националсоциалистическо мислене, а каймак са 200-300 милионери и милиардери,  назначени от партията да строят „червен капитализъм”.
 Иначе всички са запазили болшевишките си бесове и левите лозунги. Както и васалната си вярност към Кремъл, много ясно. 
Сега вече олигарсите пеят в абсурдния 

болшевишко-православен хор на Путин

По точно болшевишко-кагебистки, защото навремето болшевиките избиха цялата Руска православна църква, над 100 000 свещенослужители. 
Е, после решиха, че тя им трябва и сложиха начело на новосформираното образувание другари от НКВД, предшественика на КГБ. 
България получи същото след „освобождението от монархофашизма”. 
А „опиумът на народите” не само действа, сега е 

основната идеологема

Нещо повече, издигнат е до божествен статут.
Дори имаме вицепрезидентка-атеист, паднала в краката на патриарх Гундяев, въпреки че преди това подмина като пътен знак българския патриарх на тържествена церемония в Народното събрание. На такъв човек  поне от възпитание трябва да му целуне ръката. 
Та  ръководните другари търсят истински православен болшевик, което си е чиста проба оксиморон като поетическа фигура. Но за БСП е реалност. Скоро ще започнат да делят електорат с „Атака”, както е тръгнало.
Заявяват тайничко на партийни събрания, че не им трябва някой еврогей, като вероятно тайно гледат към Сергей. 
Той  стана симпатичен, откакто Корнелия яхна партията, което е нейн голям грях, дето вика един анализатор. 
А май само Станишев остана, 

фар в мрака 

-единствената надежда за спасение на партията
Чрез ориентирането й към Европа, не само на думи. Здравомислещите хора там са негови фенове, но той едва ли ще поеме риск да се изправи срещу сегашния лидер Корнелия Нинова…
"Тя не прави реформи, а промени, които са по нейния начин на схващане. Демонстрира само авторитарен модел, в който няма никакво съдържание, което да уплътнява нейните действия с логика, произхождаща от тях“,  заяви цитираният в началото другар. Традиция, какво да правиш.
Нищо, че Нинова говори друго.

Ние сме най-демократичната партия

Това заяви Корнелия Нинова ден преди оставката. Щото слагали чавки на преференциите, моля ви се.
Тази демократична партия, която още тачи др. Ленин, изколил православните пастири до крак. Той е писал до съратниците си:
 „Войната не е на живот, а на смърт с богатите, паразитите и буржоазните интелигенти... Разправяйте се с тях при най-малкото нарушение. Хвърляйте ги на едно място в затвора... слагайте ги да чистят тоалетните, да бъдат снабдени, след като отбият карцера, с жълти билети; или 

да се разстрелват на място...

 Колкото по-голямо е разнообразието, толкова по-добре, толкова по-богат ще е общият опит.” 
С Църквата е бил една идея по-брутален.
Да, комунистическото разбиране за разнообразие е доста специфично.  
Не сте прави, ако кажете, че се връщаме прекалено назад във времето. Зловещите духове на Сталин и Ленин, съветските и руските знамена надничат на всеки митинг на БСП.  Гарнирани с псевдоправославните послания, икони и пропагандни  тъпизми на Кремъл.
 Др. Нинова  се вживя като 

един Ленин в пола

Но пък се чуди защо точно е загубила изборите. 
Чудо ли е, че в епохата на интернет,  в една ера, която е коренно различна дори от 60-те и 70-те, партията върви към демографски залез, както се изрази политологът Огнян Минчев.   
Но  днешните социалистически водачи вярват, че говорейки витиевато за европейски работи, за социална справедливост и православни ценности са  ни замазали очите, омаяли са ни. Забавно е, че разчитат на този опиум за народите. Точно той е унесъл партията в реваншистки видения, но  може да я довърши.  Много лесно.



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Пещерни комунисти няма от 70 години
30.05.2019 14:24
Пещерни комунисти няма от 70 години. Първата работа на комунистите след 9-ти беше да ликвидират НЕГРАМОТНОСТТА. После увеличиха с ПЪТИ хората със средно и висше образование. Студентския град преди 9-ти го нямаше. Тои започна да се строи в началото на 60-те години на миналия век, щото сторите аудитории бяха вече претъпкани с редовни и задочни студенти. Сравнете старите университетски сгради със Студентския град, и ще разберете...
Но пщерни антикомунисти има до днес (господстващата американска МАКАРТИСКА пропаганда ги произвежда), и колевн38 е най-активният м/у тях.
Аз имам Библията от 1983г. Сигурно има доста свещеници, които са я чели по-малко от мене. Много комунисти считаха Исус за първия комунист, и не са далече от истината.
Знае ли Колевн38 например, ЗАЩО Господната молитва "Отче наш" е в МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО - "Отче Н А Ш" а не отче мой, въпреки че в същата глава от новия Завет, в която е тая молитва, Исус ни съветва, когато се молим, да се заключим сами във вътрешната стая? Капиталистът не мисли "Насъщния НИ хляб дай НИ днес" а "Печалба дай МИ". Кой е християнинът?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084291
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031