Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2019 12:58 - Невзоров: Как един неуправляем задник на руски православен депутат взриви Грузия? (ВИДЕО)
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 302 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image  

Сергей Гаврилов, член на Руската Държавна Дума и на Комунистическата партия, който се оказа и православен фундаменталист, взриви Грузия и предизвика грандиоизни протести. Известният журналист Алексанъд Невзоров коментира темата в своя ироничен стил.

"Грузинските вълнения започнаха с това, че руски депутат си сложи задника на неподходящо място-в креслото на председателя на грузинския парламент. Това оскверни символа на грузинската свобода и последва мощна вълна от недоволство, което е понятно. Химическата реакция между задника и светинята, разбира се, предизвика

адски взрив

Този депутат е православен фанатик, следователно за неговата адекватност въобще не си струва да говорим. Тя е значително  по-ниска от средната. Този депутат има съвършено неуправляем задник, който командва обладателя си и може да му каже да го замъкне където и да е, в точа число в креслото на председателя на грузинския парламент.

Грузинците са лесно възпламеняваща се публика… . Те са навярно на първо място в света по възпламенимост и да се предскажат последствията от това хулиганство на Гаврилов не струваше нищо, но този задник наистина е неуправляем. "

Според Невзоров е можело всички да похихикат, да изобличат депутата- глупак и

Русия да се извини

Трябва да го чуете от самия Невзоров във видеото…

А ето и предисторията, представена от „Дойче веле”

В основата на напрежението стои едно посещение на руска парламентарна делегация в грузинската столица Тбилиси, което е извънредно събитие саму по себе си. След руско-грузинската война през август 2008 г. кавказката република не поддържа дипломатически отношения с Москва и политическите контакти са рядкост. С руска помощ войната циментира откъсването на грузинските провинции Южна Осетия и Абхазия.

Абхазия е смятана за "де факто независима" държава на Черно море. Една буферна зона между Русия и Грузия. Но какво означава това?

Оттеглянето на президента Михаил Саакашвили през 2013 г. доведе до предпазливо сближаване между двете страни на икономическо ниво, изразяващо се например в износ на грузински плодове и зеленчуци за Русия или пък увеличаването на броя на руските туристи в Грузия. Но нищо повече.

Сега опитът на Русия да ускори процеса по църковно-политическото сближаване заплашва да завърши с

грандиозен провал

Малка групичка парламентаристи от Москва пътува до Тбилиси, за да присъства на заседание на така наречената Интерпарламентарна асамблея на православието. Малко известната асоциация съществува от началото на 1990-те години, като лидерството си оспорват Русия и Гърция. В момента неин председател е Сергей Гаврилов, член на Руската Държавна Дума и на Комунистическата партия.

Опозицията засилва натиска

Грузинската опозиция протестира още преди неговото посещение, тъй като стана известно, че той е пътувал няколко пъти и до Абхазия и Южна Осетия, които Москва признава за независими държави и е интегрирала в структурите на руската армия.

Срещата на православните политици в Тбилиси се състоя в пленарната зала на грузинския парламент. По време на срещата Гаврилов, като председател на Асамблеята, бе заел мястото на председателя на парламента, с което предизвика гнева на опозицията, която след това призова гражданите да излязат на протест. Гаврилов и колегите му трябваше буквално да избягат от Грузия. В петък те направиха изявление от Москва, в което говореха за "русофобска провокация". 
 






Гласувай:
6



1. planinitenabulgaria - Нещо подобно можеше и да стане при посещението на агент Гундяев при радеВ,
24.06.2019 16:08
но казаното на срещата остана в тайна. Аз мисля обаче, че както Русия извърши аншлус на Северна Осетия и Абхазия, която имаа много красива природа, същото ще се случи на Крим, Луганск и Донецк. Това са страховете ми, ни ЕС ни САЩ ги интересува случилото се през 2008 г. в Грузия, което насърчава експанцията на Путин. Той има и много свои хора от този регион, посочвам осетинецът Валерий Гергиев, диригент менте, но вероятно със спесимент да борави по време на "гастролите" си банкови сметки на олигарсите, напр. на Путин. Той има декларация за вярност на Путин, заради която през 2014 г. във нврпъзка с подкрепата му за аншлуса на Крим го изгониха от турне в Германия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085358
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031