Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2019 10:30 - De Profundis: Ще яде ли руският Асан европейска баница
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1009 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Европейците не са безпросветни тъпаци, защото нямат психика на мужици, защото Русия е твърде нагла и вече събужда защитни сили в Европа
    image   Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

В това жежко лято, граждани, много бих искал да обсъдим някои важни и дълбоко хуманистични въпроси като онези, които задават героите на Франсоа Рабле. Например, кое е първичното – жаждата или пиенето. Дали човек мокри гърлото, за да го суши, или го суши, за да го мокри? И също – кой е най-подходящият инструмент за качествено изтриване на задника, съчетано с най-голямо удоволствие от това.   
Но времената са сложни и динамични, така че нямаме време за подобни философски разсъждения, а трябва да се занимаваме с отговори на наистина глупави въпроси, на които обаче очевидно никой друг не може да отговори. Пита се например в някаква медия:
 
Защо българските плажове са празни посред лято, а гръцките са пълни?

Не съм специалист по туризма колкото министър Ангелакова, но подозирам, че цялата работа има нещо общо със съкровената политика, която тя практикува изначално и явно ще практикува до края -  да се канят руски и само руски туристи в България. 
То даже не е обикновено канене, а живо калесване, ако ме разбирате. Само дето досега, като пристигнат руските туристи на аерогарата, още не сме ги „послужили по една ракийка”, както цветисто се изразява дядо ви Поп Минчо Кънчев в знаменитата „Видрица”. 
Иначе от българска страна на руснаците се дават визови, финансови и други облекчения; по морето търговци, бармани и хотелиери сутрин, вместо да се упражняват да развият у себе си ценното качество „учтивост”, се упражняват по два часа пред огледалото в говорене на развален руски; почти във всички магазини табелите са на същия чутовен всеславянски език; а и самите ни курорти са строени сякаш специално за руснаци – бетонни джунгли, където спокойно да водиш дълга градска партизанска война, ако внезапно те нападнат враговете. 
И въпреки всичко, 

руснаците не идват

 А всъщност не идват по две причини. Едната е, че бедните руснаци, за които реално са предназначени нашите курорти, под мъдрото управление на Путин вече обедняха съвсем и, вместо да почиват, предпочитат да берат гъби в близката брезова горичка, за да се изхранват. Другата причина е, че богатите руснаци се гнусят да ходят по местата за бедни руснаци, защото те са места за бедни руснаци.   
Ето защо и нормални западни туристи у нас също не идват – първо, защото не ги канят, или поне не ги канят както трябва, и второ, защото ако случайно дойдат, тук им е неприятно и не повтарят. 
От своя страна и българите, като истински европейци, все повече бягат към Гърция и Турция. Там курортите са направени не за руснаци, а за нормални хора, обслужването е на ниво и цените са равностойни, а на места и по-ниски от тези в България. 
И оти да ручаме жабетата тук? Само от гол патриотизъм ли или има нещо друго, с което министър Ангелакова да ни убеди?

Защо годишният Доклад за националната сигурност излиза посред юли, когато никой няма да му обърне внимание?

Може би точно за да не му обърне никой внимание. 
Докладът за националната сигурност и заплахите срещу нея през 2018 година бе приет от правителството, внесен е в Парламента, където ще бъде гласуван и после ще отиде директно в архив, без будното българско общество да прояви какъвто и да било интерес към него. 
Разбираемо е. Както винаги насред юли, будното българско общество спи на плажа, за да си почине – гаче ли се е претрепало от работа в тази наша любима европейска страна с най-много почивни дни през годината. А въпросният Доклад е поучително четиво и заслужава поне малко внимание. Даже би трябвало да се превърне в истинско медийно събитие - поне колкото щедрото виме на някоя плеймейтка. Но не би.

„Значителни заплахи за националната и съюзната сигурност генерира и активното използване от руска страна на хибридни операции и заплахи за употреба на военна сила при защитата на интересите ѝ” – пише едно към едно в Доклада. 
И правилно се добавя: „Продължаващото неизпълнение и избирателното прилагане от Руската федерация на фундаментални международни договори в областта на контрола на въоръженията, в това число развитието и разполагането на ракетна система в нарушение на Договора за премахване на ракетите със среден и малък обсег на действие, засили рисковете за евроатлантическата сигурност”.
Не остава извън вниманието на Доклада и 

темата за Крим и характера на руската игра там:

 „Продължилото интензивно засилване и модернизация на военните способности на Руската федерация на територията на незаконно анексирания Кримски полуостров, включително и на прилежащите акватории, е задълбочило геостратегическия и военния дисбаланс в Черноморския регион.”
Значи знаем. Всичко знаем. Но въпреки това се правим на умрели лисици и настояваме България да има повече бизнес с Русия, да се сключват нови договори, чрез които още повече да зависим от руснаците военно и политически, да рушим евро-атлантическото си доверие за да угодим на евразийските претенции на лудата руска империя.   
Но може би пък не сме точно правилните хора тия, дето знаем. Защото се обзалагам, че до Румен Радев, Волен Сидеров, Румен Петков, Корнелия Нинова и другите прочути русофилистици този доклад никога не е стигал, сега не е стигнал и никога няма да стигне. А и да стигне, те пък няма да го прочетат, за да не би случайно нещо в тях да се пречупи и да заговори в полза на българския, а не на руския национален интерес. Горките!

Ще яде ли руският Асан европейска баница?

Не, няма да яде, въпреки че много се опитва да я разчупи, за да си откъсне някое по-тлъсто парченце от средата. Крим и Източна Украйна очевидно не му стига на руския Асан, така че той продължава да се взира смръщено наоколо и, за да постигне целите си, тъче на много станове.
Един от любимите ми персонажи – Владимир Чижов, постоянен представител на Русия в ЕС, каза пред в. „Известия”: „Броят на хората, които разбират, че въпросът за Крим е окончателно решен, се увеличава”. 
Чижов не обяснил, разбира се, откъде има тази информация. Но и няма нужда. За руската пропаганда е важно да кажеш нещо пръв и да излъжеш така здраво, че дори умните да се разколебаят – абе може и да е истина, защото никой не би лъгал чак толкова нагло. Така работят те, милите, още от Ленин и Сталин насам. 
Ето ви я и Мария Захарова. След като големият началник Путин даде акъл на целия Свободен свят как да се справи с либерализма, който вече не върши работа, наскоро и Захарова ощастливи ЕС с мнение как Европа да се отнася към Турция. „Русия не може да приеме едностранната политика на санкции на ЕС по отношение на Турция” – каза Захарова и поплака малко по болната за самата Русия тема „санкции” изобщо. 
Е, да, след като продаде ракетни системи на Турция, сега Кремъл трябва да намери начин да ги вкара в употреба, за да реализира нови и нови продажби. А от руска гледна точка - какво по-хубаво от това 

да се сблъска Турция с Европа

 и Путин не само да гледа сеир, но и да бере плодове от подобен конфликт. 
Иначе конкретния повод за напрежението са започналите турски петролни сондажи в шелфа на Кипър, тоест, на европейска територия. Така че руснаците наистина нямат нищо общо с този въпрос, освен неистовата нужда да си врат гагата, където не им е работа и да творят интриги. 
Но като споменах петролни сондажи, та се сетих за още един доклад, който излезе наскоро и който остана далеч от вниманието на българската общественост. Това е доклад на Фондация „Свободна Русия” за намесата на Кремъл в западния свят. И България е спомената вътре, не е пропусната, включително с ролята тук на петролната компания „Лукойл”. 
„Вероятно никоя друга държава не е дала на Русия „да командва в къщата ѝ” повече от България. Чрез договори, възложени без конкурс, до законодателни промени, позволили да се настанят руски бизнеси, свързани с Кремъл, освободени от държавен надзор, България е позволила на Русия да подкопае нейния суверенитет” – се казва в доклада. 
По отношение на „Лукойл пък текстът е доста подробен, а в обобщение се отбелязва: „Лукойл” има специална роля за Кремъл и неговата клептократична мрежа не само в България, а и в цяла Европа”. 
Какво да ви кажа, граждани, въпреки тези и много други усилия, които полага, 

руският Асан няма да яде европейска баница

 по няколко причини - защото европейците не са безпросветни тъпаци, защото нямат психика на мужици, защото Русия е твърде нагла и вече събужда защитни сили в Европа и в края на краищата – защото Путин дълбоко в себе си знае, че ако посегне наистина, ще го плеснат здраво през мръсната, граблива ръчичка. 
https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/de-profundis-shte-yade-li-ruskiyat-asan-evropeyska-banitsa



Гласувай:
8



1. starforlife - "Защото Путин дълбоко в себе си знае, че ако посегне наистина, ще го плеснат здраво през мръсната, граблива ръчичка."
26.07.2019 11:49
Определено не само ще го плеснат и не само по ръчичката.
Войната вече не е онова, с което русофилите се опитват да матират трезвомислещите - колко войни била "спечелила".
Тоест, при неядрена война, Русия такъв пердах би яла, че ум да ти зайде.
цитирай
2. peperutka - :-))))
26.07.2019 13:03
руският Асан...
....Всички са марионетки..и разб се, Гл Герой-ПуТкин...КУКла от Большой Театр
в най буквалният смисъл на тази дума..
цитирай
3. apostapostoloff - Не само ще го плеснат по ръчичката,
26.07.2019 15:51
ами направо ще му я отрежат!
цитирай
4. vencivaleri1951 - И на жега , и на студ, Жоро си е Жоро
26.07.2019 16:29
[quote=starforli [/quote]


Защо не попиташ родителите си , или техни връстници какво се пишеше в западните медии, какви дебати течаха за Крим 60те и 70те години. Защото е имало сериозни сблъсъци при прехвърлянето на Крим към Украйна, макар в това да е имало известна логика-Крим е разделен от РФСР с вода, инфраструктурата му е свързана с УССР и въпреки , че Черноморския флот на руснаците да е бил винаги там, то Черно море е почти вътрешно море /Без Турция само / за СССР. Западът обаче не приема тези аргументи и Съветите са "носени" сума ти време за нарушаване правата на кримското население заради незаконното и еднолично прехвърляне на руско население в друга държава. Може би не знаеш, но Украйна е самостоятелен член на ООН и тогава. Тоест, тя си е според международното право суверенна държава , макар и съюзна.
В началото дори Крим, няма автономия и чак след Хелзинги през 70те получи широка автономия-с изпълнителна и законодателна власт. И бе направено това под натиска на Щатите главно. Тоест Западът и тогава, както и днес нарече станалото с Крим
незаконен анекс.
И не само с Крим руснаци и западняци смениха на 180 градуса позициите си. Иран бе приятелска страна на Щатите и проектът за ядрената програма на "чалмите" е на Щатите. Руснаците го виждаха като рисков за себе си и казваха, че Иран с ядрена централа ще наруши баланса в Бл изток. Янките им опонираха, че мощен Иран ще сплоти Изтока. И така до момента в който атолясите изритаха Пахлави. То монархът не бе проблем за янките. Проблем стана когато национализираха въглеводородите и дистрибуцията им. Тогава Саадам стана приятел, приемаха го в Щатите , въоръжиха го , той ликвидира компартията в страната а активистите и физически. После нападна и Иран-7години се биха. Във Вшингтон потриваха ръце, наградиха го и идилията свърши и Саадам стана гаден човек и враг, когато и той национализира въглеводородите. Въобще без значение как се казва някой -Хомейни, Саадам, Кадафи, Путин, Чавес, щом си позволи да смята стратегически суровини, или територии за свои е сатрап, аутист, педофил....
Колкото до войните руски!? До сега русите са водили само неядрени войни, докато янките не съвсем.
Аз не си спомням американците да са завършили до днес някоя война освен тези няякога със съседите си.
В Корея, в китай, във Виетнам убиваха , но и избягаха. Бягат днес и от Афганистан, и от Сирия. В Либия и Ирак един Бог знае какво се случва.
Тоест Русия неядрените войни в общи линии от векове си ги е печелила.Разбира се , че времената са други и главно ядреното оръжие прави разликата. То без него не се знае , дали Русия и САЩ няма да са колонии на Китайците. Щото като руснаците зарити в окопите в едно с изпражненията могат единствено жълтите да стоят-японци, китайци, виетнамци, корейци. ВСВ макар и профанизирана от "Холивуд" нагледно показа как многомилионна войска , с почти непревземаума отбранителна линия/Мажино/ видя ли зор се предаде. Англичаните бяха набутани в мазетата от германците и без СССР ги чакаше съдбата на французите. Рибентроп е подготвял за повторно коронясване Едуард/впрочем чукайки и него и жена му/, а и половината от съровете и ледитата са "чезнели" по Хитлер.
Така, че драги , не подценявай руснаците. Сред "белите" войници единствени са те и финландците които се сражават при над 70% загуба на числен състав и техника. Това пролича пак при ВСВ. Руснаците търпят загуби огромни м началото на войната, но кога позиционирани армия, корпус или
дивизия са се предали ? Колко са генералите и маршалите в плен. Власов и още един, но първият е друга бира.
Под Сталинград и Москва се предават армии с десеткихиляди числен състав.
На обратната страна е Ленинград. Безпрецедентна блокада. Хората са яли мишки, котки...говорят "тихо" че и трупно месо от загинали хора, но устояват над 1000дни. Спрат ли на янкито климатика, колата и ТВто се е предал на момента:)
цитирай
5. kolevn38 - Дядя венци, ако ще и десет тома вода от десет библиотеки да донесеш истината е една:
26.07.2019 19:34
Путин и неговата банда са шайка престъпници, които ще бъдат съдени и осъдени от историята, едва ли докато са живи. Колкото и да ни обясняваш за великите подвизи на Червената Армия Поробителка, руснаците продължават да живеят в една фашизирана и с немощна икономика държава. Каквито и победи да са имали, в момента са по-зле от всички страни, загубили войните с нея. Тоест - реалните губещи са именно руснаците.
цитирай
6. starforlife - ~ 4. vencivaleri1951
26.07.2019 22:38
Венци, не ми се занимава да отговарям на патетичното ти лаладжийство бре, човеко.
Да не говорим, че ти не четеш какво съм написал в първия си коментар и май трябва да ти го повторя и направя уточнение.
Повторението: При неядрени военни действия, има поне 3 държави в света (САЩ, Китай, Израел), които така биха пердашили русите, че ум да им зайде.
Да не говорим, че държавите, членки на НАТО са много и всяко евентуално военно действие спрямо такава държава от страна на Русия, би я изправило с/у НАТО и просто ще бъде разпапурена.
И това всъщност се случва когато идиотите-ръководители на същите имат неблагоразумието да кажат станалата нарицателна фраза"их там ньет".
Уточнението: При една евентуална ядрена война - победителят ще е неподвижният перитрих.
(Ебавката е с ТинчетоЛасова, но тя няма как да я проумее, защото медицинските й познания са на ниво баба Гица от с. Потурково.)
цитирай
7. vencivaleri1951 - Пропуснал си папската гвардия във Ватикана
27.07.2019 11:51
starforlife написа:
Венци, не ми се занимава да отговарям на патетичното ти лаладжийство бре, човеко.
Да не говорим, че ти не четеш какво съм написал в първия си коментар и май трябва да ти го повторя и направя уточнение.
Повторението: При неядрени военни действия, има поне 3 държави в света (САЩ, Китай, Израел), които така биха пердашили русите, че ум да им зайде.
Да не говорим, че държавите, членки на НАТО са много и всяко евентуално военно действие спрямо такава държава от страна на Русия, би я изправило с/у НАТО и просто ще бъде разпапурена.
И това всъщност се случва когато идиотите-ръководители на същите имат неблагоразумието да кажат станалата нарицателна фраза"их там ньет".
Уточнението: При една евентуална ядрена война - победителят ще е неподвижният перитрих.
(Ебавката е с ТинчетоЛасова, но тя няма как да я проумее, защото медицинските й познания са на ниво баба Гица от с. Потурково.)


сред бъдещите затриватели на рашките. Впрочем единствено тя има да си връщат на руснаците от изброените-неуспешен кръстоносен поход.

От Китай респект , като войници и характер. САЩ може да имат най-голяма по численост армия, стотици бази, но след ВСВ нямат война , която да не са @cрали.
А там където са срещали руско противопоставяне по правило са губили и с години са събирали пленени янки. Справка: Корея, Китай, Куба, Виетнам.
Истина е, че руснаците загубиха в Афганистан.
Това което не искаш да разбереш е узявимостта на Щатите на собствена територия.
Това е страна , която няма практика и опит на собствен терен.
Те нямат елементарни укрития на свой терен и не напразно богатите си правят скривалища. Абе ти поне четеш и на други езици вероятно освен руския. Почети военни списания и виж загрижеността на водещи военни специалисти.
Те пишат, че руснаците ги изпреварват във водещи направления и САЩ няма вече доминацията от преди 10,15години.
цитирай
8. novitejivotni - Навремето имаше
27.07.2019 20:00
"партийни събрания". И без значение за какво ставаше дума, неизменно завършваха със скандирания - КаПеЕсЕс БеКаПе.
Та, гледам другарите, без занчение за какво става дума, се показват и започват да обясняват колко готини са руснаците и колко било хубаво в разия. Не колко са готини българите и колко е хубаво в България...
Другаре, не забравяйте да се провикнете - КаПеЕсЕс БеКаПе.
цитирай
9. kolevn38 - Аз съм по-брутален с определенията за въпросните отрепки. И има за що.
27.07.2019 20:09
novitejivotni написа:
"партийни събрания". И без значение за какво ставаше дума, неизменно завършваха със скандирания - КаПеЕсЕс БеКаПе.
Та, гледам другарите, без занчение за какво става дума, се показват и започват да обясняват колко готини са руснаците и колко било хубаво в разия. Не колко са готини българите и колко е хубаво в България...
Другаре, не забравяйте да се провикнете - КаПеЕсЕс БеКаПе.

Винаги когато имам възможност им припомням, че са готови да предъвчат и преглътнат сяко лайно, изпратено им от Кремълските престъпници. И дори да поискат допълнително.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086190
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031