Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2019 16:22 - БГ-гнусофилите, начело с Радев, да осъдят зверствата в Москва!
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1423 Коментари: 13 Гласове:
5

Последна промяна: 11.08.2019 16:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  БГ- русофилите, начело с Радев, да осъдят зверствата в Москва!

Ако наистина обичат руснаците, а не приказния им герой Кашчей Безсмъртни


    image

Защо българските русофили мълчат за репресиите в Москва?

  Светослав Пинтев 
 
В събота, 10 август, 50 000 протестиращи се събраха на пл. „Академик Сахаров” в Москва. Те скандираха като един:
„Русия ще бъде свободна”
 А също „Не ни е страх от вас”, „Долу Путин”.
На площада задържаха само един човек, член на щаба на опозиционния лидер Иван Жданов. 229 бяха арестувани след митинга. Което издава единствено…страх…
 Това са най-големите разрешени протести в руската столица след тези при завръщането на Путин като президент през 2012 година. Арести текат и в Санкт Петербург. Абсолютно всички лидери на опозицията вече са зад решетките. 
Митингът в Москва  на 10 август е петият голям протест в руската столица от месец. Недоволството избухна заради недопускането на кандидатите на опозицията до изборите за Московска градска дума . От четирите предишни протеста само един (този на 20 юли) беше разрешен от властите, три други (14 и 27 юли, както и 3 август) приключиха с разгонване на участниците и брутални масови арести. 1373 души са били задържани на 27 юли, 1001 на 3 август. Митингът на 10 август беше „разрешен”, та на него арестуваха „само” 229 души в Москва.
Около 500 младежи се отправили към администрацията на президента, крещейки: 

„Путин е крадец” 

 Смазали са ги ОМОН, „Россгвардия” и Спецназ. 
Очаквам с нетърпения една позиция,  чиято поява всъщност е абсолютно невъзможна, утопия някаква, по-невероятна е дори от това Светлана Шаренкова да напише книги по-силни от „Война и мир”, „Брата Карамазови” или  „Бесове”. 
 Иска ми  се неистово президентът Румен Радев,  лидерът на БСП Корнелия Нинова, лидерът на „Атака” Волен Сидеров, лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, всички останали водачи на определящите се като русофилски партии,  партийки и формации, професорите от БАН, организиращи научни конференции, на които нищят „русофобията”,    да  напишат 

българска протестна декларация до Путин

И не само те.
Президент на Руската федерация, както вероятно знаете, пряко отговорен за ставащото там. А ако то не е русофобия, не знам кое е. 
 Редно е нашите русофили да покажат, че наистина са такива, а не обикновени путинофили на каишка и поддръжници на фашизирания режим, обявил война на народа си, да се възмутят  от отстраняването от местните избори на всички кандидати на опозицията в Москва и от факта, че всички до един бяха арестувани – Алексей Навални, Любов Собол, Иля Яшин, Юлия Галямин, Иван Жданови,  Андрей Орел. … 
Редно е, даже е задължително, да изразят гняв и тревога  от бруталните арести на хиляди  мирно протестиращи по този повод руснаци.
Срещу някои от протестиращите са заведени углавни дела за участие в масови безредици, каквито всъщност не е имало. Според руския закон масовите безредици са престъпление срещу обществената безопасност, „съпровождано от насилие, погроми, палежи, употреба на огнестрелно оръжие” и т-н. Насилие на протестите в Москва определено имаше, но то беше изцяло дело на полицията и гвардейците на генерал Золотов.
 Във всяка нормална държава дела щяха да се водят срещу униформените, които яростно нападаха не само протестиращи, но и случайни минувачи, деца, дори инвалиди.
Бойците ОМОН и „Россгвардията”, които заради каските си като на рейнджърите на Империята на злото в „Междузвездни войни” всички в Русия наричат „космонавтчики”, се превърнаха в символ на

съвременно еничарство”
  
Очаквам като истински русофили българските такива да подкрепят публикуваното съвместно заявление на руските демократични сили, в което се казва, че московчани имат правило свободно да се разхождат по града си, дори на 10 август, а не хиляди да се завират в един площад, ограден от хиляди „космонавтчики, докарани от цяла Русия. И да чакат като стадо на заколение очевидно изритващите наслада от пребиването на съгражданите си жандарми да ги атакуват и отвеждат с насилие. 
Гледахте ли в youtube. как едни такива изроди нападнаха момче и момиче, които седяха на един бордюр и си говореха? Даже подгонили тичащ за здраве дизайнер с гейски вид, който после разказа, че дори не знаел за протестите. Това не попречило да го  проснат на земята по очи. А от кадрите се вижда , че се опитват да счупят коленете  му. 
Истинските русофили трябва да кажат на Путин, че е пресякъл чертата с  нищо неоправданото насилие по отношение на руснаците, които са излезли без оръжие, които имат право на това в съответствие с руската конституция, с всички руски закони, както се изрази политологът Дмитрий Потапенко.  „Те ще започнат да стрелят по своя народ, ще започнат да стрелят един срещу друг, защото

властта е в истерия, във физическа истерия

Това, на което накараха полицията по никакъв начин не е обосновано… Властта вече съвсем открито лъже с пропагандата си” , казва Потапенко.
Писателят Виктор Шендерович пък заяви пред „Рупор Москвы”: „Понеже с нас доволно дълго се отнасят като със скотове, в тази ситуация хората имат две логични стратегии на поведение, от моя гледна точка…Да избягат от Русия или да останат тук и да настояват да се отнасят с тях като с  хора. Ние се събираме, мирно, ние не нарушаваме закона. А 

те ти плюят в лицето, после ти чупят ръцете 

 После даже те глобяват или ти завеждат углавно дело. Усещането за скотство, извършено от полицейския режим, се усилва…. Ние вече живеем съвършено очевидно в полицейски режим… Вече не ни остават много варианти . Или се връщаме към това да бъдем цивилизована държава и излизаме от полицейщината или от тук действително трябва да се бяга. Хората от протестите решиха да не бягат, а да настояват за цивилизационни  правила..”
Ето това е. Ако някой твърди, че наистина обича руснаците и е русофил, той определено трябва да ратува за връщането на Русия в лоното на цивилизования свят. 

А той не е светът на Путин 

Това вече е очевидно.
Два свята, единият е излишен, както казваше Смирненски, но нашите кремълофили и него не го разбраха, а го вкараха в калъпа на пропагандата .
Уви, готов съм да се хвана на бас на каквото кажете, че българските водачи, определящи се като русофили, начело с президента Радев, няма да  осъдят зверствата в Москва, както вече направиха ЕС и САЩ. 
„Русофили” означава приятели на руснаците, а нашите болшевики, които се определят като такива, могат да бъдат приятели единствено на Дарт Вейдър, на някой, в чиято сила се прекланят, не на хората, на които им чупят костите. Чудя се какво ще правят когато и те разберат, че нея вече я няма. Защото копнеят не да са приятели някому, а служители на злото.
Ако смятате, че Дарт Вейдър и „Империята на злото” са твърде англосаксонски за случая, прави сте, разбира се.
 Да пробваме с Кашчей Безсмъртни,  руски приказен герой, който в „сказките” живее 

 между света на живите и този на мъртвите 

И в тази черна бездна получава огромната си магическа сила и безсмъртие. В повечето вълшебни приказки той е ужасяващ магьосник-цар с безчетно богатство, но всички му се кланят, сковани от ужас. Докато не разкрият тайната му и не му  намерят цаката. Да, този приказен герой определено е по-подходящ. Само той би могъл да нареди в продължения да не гасят горящия като факел Сибир, защото „ако гасим пожарите, ще се разорим”, както се изрази премиерът Медведев по-рано. Един друг руснак пък се изрази така: ”Мислехме, че ще оставим на децата си поне невероятната природа на Русия, но те и нея унищожиха”. Мнозина се съмняват, че горите в Сибир са запалени умишлено от ортаците на властта, за да се прикрие изсичането на огромни масиви и изнасянето на дървения материал в Китай. Прокуратурата на Русия също заяви, че палежите са умишлени. Не обвини за това, Кремъл, разбира се. 

Кашчей Безсмъртни никога няма да бръкне в хазната си

И да извади събираните 20 години приказни богатства, за да спасява някакви мужици, нарекли себе си народ. Вместо това ще им забие един шут в мордата, да си знаят мястото. Но това вече вбесява мужиците, кой знае защо. А този факт докарва до истерия Кремъл.
Е, да кажат родните русофили дали обичат руснаците или само един от тях- Кашчей Безсмъртни, който е все пак смъртен.  Време е  наистина да се определят на коя страна са.
 Кашчей Безсмъртни всъщност е безсмъртен, но само като символ, като идол на злото. Именно на него се кланят слугите на Злото.



Гласувай:
7



1. deleted-4udovi6teto - По-добре да чакаш от умрял писмо.
11.08.2019 16:29
Никога няма да напишат.
Чу
цитирай
2. 1997 - Слушам!
11.08.2019 17:23
"БГ-гнусофилите, начело с Радев, да осъдят зверствата в Москва!"
Тъпотии.
цитирай
3. vmir - Не руския народ, а Кремл им е на сурцата.
11.08.2019 17:24
От него е властта на мафиотските фамилии и мракобесието което им трябва.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Хайде да разсъждаваме
11.08.2019 18:04
На 10август част от тъй наречената извънпарламентарна опозиция направи втория си митинг протест разрешен от столичната управа. Бе поискано от кметството разрешение за 250000ен митинг, първоначално им разрешиха 100000,стиснаха си ръцете на 150000,на митинга според МВР са присъствали около 20000,според протестиращите 40000, а ,,Комерсант,, закръгли на 50000,откъдето и Пинтев черпи информация.Не става дума само за числото, но и самата фактология е представена само от един източник.
Както и да е, което и число да вземем изводите доказват само едно:
ЦИК е била права да се съмнява и да отхвърли като недостоверни събраните
Подписи в полза на независимите кандидати. Обяснявам защо. За да се явил като независим кандидат ти трябват 3% тона подръжка с подписи от 8те,9те милиона с право на глас в Москва. Във всеки случай дошлите на протест са далеч под числото необходимо за подкрепа. И това след многодневна подгрявка, след поканата и подръжка на протеста от известни личности-журналисти, актьори, спортисти, общественици. И всичко всуе. Протестът се очакваше друг, мижавото участие може да го определи като провал. Оправданията започнаха, че хората ги било страх, че лидерите били арестувани. Ами с очите си видяхме как и защо юристката на Навални , Соболь бе задържана. След като охраната на Моссъвета я изнесе барабар с дивана на който лежеше и извика полиция, госпожица Соболь се нахвърли върху полицаите. Тоест търсеше си ареста. В повечето западни страни за тези си действия би получила ефективна присъда, а не административен арест.А в най демократичната страна стрелят на месо за посегателство срещу полицай. Факти и статистика, колкото искаш.
И нека бъдем наясно. Либералното в Русия се е толкова компрометирало ,че
Няма никакъв шанс да се доближи до власт, камо ли да я вземе. Борбата на тези либерални групи не между тях и Кремъл, а по скоро между себе си. Коя да се покаже по хард, по душманин на Путин, та повече от финансовата пита да отхапе.
цитирай
5. 1997 - Не е хубава тая работа, да се изземва правото на народа и да се говори от негово име.
11.08.2019 18:08
И в Русия, и в България има едни, които нахално пренебрегват волята на народа да си каже думата на избори и командват, като че ли на другите остава само да слушат тъпотиите им.
Моето мнение съм изложил в изборната урна, руснаците в техните. Чувам и контролирам избраниците си на изборите и не искам тъпи команди от хора като kolevn38, чиито партии дори не влязоха в Парламента поради липса на подкрепа. Предполагам, руснаците също.
цитирай
6. krumbelosvet - Знае ли някой
11.08.2019 18:29
припечелва ли нещо набор 1939 и колко, за да живее в блог.бг.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Дай, Боже да печели,
11.08.2019 22:28
krumbelosvet написа:
припечелва ли нещо набор 1939 и колко, за да живее в блог.бг.


че иначе за какво по цял ден клечи зад монитора и ни копипейства
В повечето случаи глупотевини и в повечето случаи с поникнала брада...
цитирай
8. planinitenabulgaria - Да Ви имам коментаторирите г/н Колев!
12.08.2019 23:26
Липсват само Чернопръцко и Цветанка, но и тия са много изключителни. Като крумбелстветнати с твърд предмет по главата.
Ще разкритикува ли Генерал радеВ насилията в Москва?
Това е толкова възможно, колкото Ким Чен Ун и Путин да се откажата от ядрените си оръжия. Какво са те без тези оръжия и какво ще стане с тях ако други поемат властта в страните им, това са корените на проблема. Ким Чен Ун е несменяем, Путин постига същото като променя конституцията, ще я промени и след 2024 г. Загова не дава да се изявяват независими кандидати. Мадуридстът радеВ е същият като тях, а също и тези на снимката. По Софийско за такива като тях хората казват:
Фани единио, удари другио. Има и едно турско понятие, което в случая върви, сикиджансикиш. И друго понятие има, останало още преди 1878 г., рубладжии...
цитирай
9. planinitenabulgaria - Аз мисля, че срещу тези дураки
12.08.2019 23:31
1997 написа:
"БГ-гнусофилите, начело с Радев, да осъдят зверствата в Москва!"
Тъпотии.


трябва за бъдат пуснати бойците от ЧВК "Вагнер". Както за часове те, подкрепени от самолетоносача "Адмирал Кузнецов" обърнаха войната в Сирия и народът победи, същото ще стане и в Русия. Но без ЧВК ще е трудно....
цитирай
10. kolevn38 - Венци, можеш спокойно да не влизаш тук и да четеш гадостиналасса
13.08.2019 09:40
vencivaleri1951 написа:
krumbelosvet написа:
припечелва ли нещо набор 1939 и колко, за да живее в блог.бг.


че иначе за какво по цял ден клечи зад монитора и ни копипейства
В повечето случаи глупотевини и в повечето случаи с поникнала брада...


Ще имаш достатъчно материал за руслямисткия си фетишизъм.
цитирай
11. kolevn38 - Не повече от гадостиналасса, тя е отличник в припечелването.
13.08.2019 09:41
krumbelosvet написа:
припечелва ли нещо набор 1939 и колко, за да живее в блог.бг.

цитирай
12. kolevn38 - Вие не можете да разсъждавате - само като чуете Путин и Русия, у вас се задейства условният рефлекс на Павлов и зъркелите ви стават стъклени.
13.08.2019 09:42
vencivaleri1951 написа:
На 10август част от тъй наречената извънпарламентарна опозиция направи втория си митинг протест разрешен от столичната управа. Бе поискано от кметството разрешение за 250000ен митинг, първоначално им разрешиха 100000,стиснаха си ръцете на 150000,на митинга според МВР са присъствали около 20000,според протестиращите 40000, а ,,Комерсант,, закръгли на 50000,откъдето и Пинтев черпи информация.Не става дума само за числото, но и самата фактология е представена само от един източник.
Както и да е, което и число да вземем изводите доказват само едно:
ЦИК е била права да се съмнява и да отхвърли като недостоверни събраните
Подписи в полза на независимите кандидати. Обяснявам защо. За да се явил като независим кандидат ти трябват 3% тона подръжка с подписи от 8те,9те милиона с право на глас в Москва. Във всеки случай дошлите на протест са далеч под числото необходимо за подкрепа. И това след многодневна подгрявка, след поканата и подръжка на протеста от известни личности-журналисти, актьори, спортисти, общественици. И всичко всуе. Протестът се очакваше друг, мижавото участие може да го определи като провал. Оправданията започнаха, че хората ги било страх, че лидерите били арестувани. Ами с очите си видяхме как и защо юристката на Навални , Соболь бе задържана. След като охраната на Моссъвета я изнесе барабар с дивана на който лежеше и извика полиция, госпожица Соболь се нахвърли върху полицаите. Тоест търсеше си ареста. В повечето западни страни за тези си действия би получила ефективна присъда, а не административен арест.А в най демократичната страна стрелят на месо за посегателство срещу полицай. Факти и статистика, колкото искаш.
И нека бъдем наясно. Либералното в Русия се е толкова компрометирало ,че
Няма никакъв шанс да се доближи до власт, камо ли да я вземе. Борбата на тези либерални групи не между тях и Кремъл, а по скоро между себе си. Коя да се покаже по хард, по душманин на Путин, та повече от финансовата пита да отхапе.

цитирай
13. kolevn38 - Че у нас нали вие, червените свине начело с Нинова, сте тези, дето се опитвате да говорите от името на народа. А сте значително малцинство.
13.08.2019 09:43
1997 написа:
И в Русия, и в България има едни, които нахално пренебрегват волята на народа да си каже думата на избори и командват, като че ли на другите остава само да слушат тъпотиите им.
Моето мнение съм изложил в изборната урна, руснаците в техните. Чувам и контролирам избраниците си на изборите и не искам тъпи команди от хора като kolevn38, чиито партии дори не влязоха в Парламента поради липса на подкрепа. Предполагам, руснаците също.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4111639
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5099
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930