Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2019 16:37 - Външно: Съмнителна е тезата на Руското посолство, че 9-и септември е освобождение за България - окупация е
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 835 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“ е намеса във вътрешнополитическия дебат в страната ни     image

 

03SEP2019   Външно министерство излезна с остра позиция за подготвяната за откриване на 9-и септември в София документална изложба „Освобождение Болгарии”, инициирана от Руското посолство. В реакцията им, публикувана на сайта и фейсбук страницата на МвНР категорично се подчертава, че преди 75 години България е реално окупирана от Червената армия и реално става дума за преврат, който довежда комунистите на власт. Faktor.bg първи алармира за поредна гавра на Руското посолство с българската история и опита за фалшифицирането й. Чест прави на Външно министерство, че светкавично реагира с позиция на руската провокация, която несъмнено е част от хибридната война на Кремъл срещу нас.

Ето и пълния текст на позицията:

По повод организираното от Посолството на Руската федерация събитие на 9 септември „Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“, МВнР заявява следното: „Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и Източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави. МВнР няма никакво отношение към тази проява и съветваме руското посолство да не заема позиция в подкрепа на съмнителна историческа теза ("освобождение"), която привилегирова само някои политически среди в България, тъй като е намеса във вътрешнополитическия дебат в страната ни. 9-ти септември и неговите последици трябва да останат достояние на историците и историческата наука, за да получат пълна и точна оценка за влиянието върху развитието на България през 20-ти век. От гледна точка на международното право фактите са ясни: деветосептемврийският преврат е пряка последица от обявяването на война на България от страна на СССР на 5 септември 1944 г. и последвалото навлизане на съветски войски на територията на неутрална спрямо СССР България. СССР обявява война на България, когато на власт току-що е дошло ново демократично правителство, обявило се за прекратяване на връзките с нацистка Германия и потвърдило позицията на неутралитет на Царство България спрямо Русия. Следва временна окупация на България от СССР и Съюзниците, която формално се администрира от представители на коалицията, но де факто се упражнява изключително чрез съветското военно присъствие. Дългосрочните последици за България са същите, каквито и за останалите страни от Източна Европа, попаднали в съветската зона на влияние - 45 години управление на тоталитарен режим, опиращ се на болшевишко-ленинския вариант на комунистическата идеология.“



Гласувай:
6



1. deleted-4udovi6teto - Да. Съгласен съм.
03.09.2019 16:57
Руското посолството в София си е територия на Русия и не виждам нищо лошо на нея руснаците да организират бягане на калинки-малинки с препятствия, крос на сибирски мечки, или усурийски тигри да играят, ако искат, казачок. Няма лошо да бъдат организирани и изложби.
В случая подкрепям декларацията изцяло.
Чу
цитирай
2. vencivaleri1951 - На 5 септември Русия обявява война на царство България и последващата капитулация е отбелязана с топовни изтрели
03.09.2019 17:52
Когато една войска се настани без покана в чужда държава и в следствие на обявена война е окупация и нищо друго. Така англоговорящите окупират Италия,, Франция и т н.
Това , че ние не сме обявили война на СССР, а само на САЩ и Англия не значи, че ние не сме във война със СССР защото между съюзниците има клауза която забранява примирие едностранно на която и да е от трите страни със страна членка на пакта.
Точно заради тази клауза англичаните отказват примирие на Багрянов през август в Цариград. Ние нямаме войска на изток, но сме окупирали територии в тогавашна Югославия и Гърция. Тоест освободили сме германски войскови ресурс.
който да воюват на ИЗТОК. Как се нарича това? И друго. Българското правителство пропуска отстъпващи германски части , при това заедно с въоръжението. По късно тези части се преструктурират и воюват наново с руснаците, а и с български подразделения. Това всичко Чу са преки военни действия и логистика в полза на пакта, в частност Райха. Англичани и американци точно заради окупацията на сърби и гърци, които са съюзници на трите големи във войната бомбардират жестоко София. Имаме хиляди убити и над 10 хиляди в една или друга степен инвалидизирани. Материалните щети са ужасни. София не е срината до основи като Дрезден , благодарение и единствено на Сталин, пред който ходотайства Димитров. После по време на конференцията в Париж Сталин не позволява и педя територия да загубим, до като по искане на гърците Франция и Англия са подготвили проект за компенсиране на Гърция с 10 хиляди км2 Целите Родопи. Запазваме и Южна Добруджа, която няма какво да говорим много от- подарък ни е от Хитлер. Окупация? ДА! Но каква???

quote=4udovi6teto]Руското посолството в София си е територия на Русия и не виждам нищо лошо на нея руснаците да организират бягане на калинки-малинки с препятствия, крос на сибирски мечки, или усурийски тигри да играят, ако искат, казачок. Няма лошо да бъдат организирани и изложби.
В случая подкрепям декларацията изцяло.
Чу[/quote]
цитирай
3. apostapostoloff - Русофилистиците пак се опитват да
03.09.2019 18:47
омаловажат руските свинщини. Хубаво е обаче, че министреството най- сетне нарита тези руски наглеци.
цитирай
4. vmir - С това трябваше да започне демокрацията!!!
03.09.2019 20:11
цитирай
5. get - До 2. vencivaleri1951 - Дърти лъжецо КАКВИ ТЕРИТОРИИ ОКУПИРАМЕ по време Втора световна война?
04.09.2019 12:21

ОКУПАЦИЯ по смисъла на международното право МОЖЕ ДА УПОТРЕБИМ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ГЕРМАНИЯ ... а за да имаме ОКУПАЦИЯ ОТ НАША СТРАНА НА ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ - следва преди това ОБЯВЯВАЙКИ ВОЙНА НА СЪОТВЕТНИТЕ СТРАНИ да завземем и задържим за себе си съответните територии!

Именно, за липса на ОКУПАЦИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ говори и ФАКТА - че след войната ОКУПИРАНАТА ПРИ ПЪРВА СВЕТОВНА ВОЙНА "ДОБРУДЖА" ОСТАВА В ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ - а териториите които А-Д-М-И-Н-И-С-Т-Р-И-Р-А-М-Е ПО СИЛАТА НА "СЪЮЗА" С ГЕРМАНИЯ - се връщат в положението от преди Втората световна война!

Ако продължаваме да разсъждааме в този дух - Защо НЕ ПРИНУЖДАВАТ Русия да върне Бесарабия на Румъния след войната? Та нали тя е ОКУПИРАЛА тази страна по повод и във връзка с ДВУСТРАННИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ по силата на БОЛШЕВИШКО-ФАШИСТКИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ сключени с Пакта Молотов-Рибентроп!

Всъщност какво ли съм взел да те питам теб човека с неизяснена от самия него народностна принадлежност и верен аргатин "по партийна миния" на ОКУПАТОРКАТА на БЪЛГАРИЯ - РУСИЯ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4127524
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930