Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2019 09:04 - Цоциализма нахрани бедните и възвиси тъпите
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1007 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Автор: Евгени Марков

Цоциализма нахрани бедните и възвиси тъпите. Тъпите винаги са били бедни. С изключение на времето на соц-а. Те и тогава бяха бедни, но понеже всички станаха бедни, не го чувстваха толкова остро и се изживяваха като някакви. Цоциализма ги нахрани. И изстиска, така, както никакъв капитализъм не може да ги изстиска. Но го направи с обезболяващи, с анестезия на егото им и това им стигаше. Бяха равни с богатите и това им бе анестезията.
Тъпите бяха възвисени. Преди това никой не ги е броил за личности, но превърнали се веднъж в другари, те разбрали, че лоялността носи повече дивиденти от способностите.
Това си е останало и до днес. Лоялността е талант. По народному и днес се нарича нагъзване и носи дивиденти, както тогава.
Социализма даваше. Не може да се отрече. На селяните даваше от ТКЗС, а в града – чрез коефициент за трудово участие. Даваше на лоялните, разбира се.
На баба ми ТКЗС е давало брашно, олио, сол газ и оцет. И надница – 0,07лв. Но това – в началото. После ТКЗС започнало да дава по 0,22лв на ден и баба можела да купува чеели* на децата си, да ходят на училище. Но пък и „давали“ и жито, царевица, син док за гащи и два декара „частно“, в което да работи след работа и да се самозадоволява. Взели и 200 дка ниви, най-хубавите коне и каруцата, та щяла да умре от мъка, но пък и давали някакви други неща. През 90-та баба се страхуваше, че ония, брадатите, ще дойдат да и вземат пенцията от 22 лева и гласува за комунистите. И казваше, че не иска да и върнат, нито земята, нито конете. Искаше си ТеКеЗе-то.
Баба я слагам сред умните, по простата причина, че щяла да получи удар, като видяла „най-тъпия човек у село“ да кара тяхната каруца и с „дзверски яд да налага конете с камшика“.
Това ви го казвам, не за да илюстрирам психо-социалното развитие на баба, а за да си представите какъв връх е постигнал „най-тъпия човек у селото“. Какво ли се е случило в главата му, когото е получил възможността да препуска с най-хубавите коне. Та той не е и мечтал за такава възможност. Представихте ли си какво е изживял? По-точно, като какъв се е изживявал?
Ако сте си представили, сега добавете към представите си факта, че той е основател на ТКЗС-то, а дядо е обявен за кулак и вкаран там принудително.
Да, тъпите били възвисени. И мързеливите. Понеже били бедни, а девизът свобода, равенство, братство родил из мъртва утроба вековната злоба на роба.
10-ти ноември даде демокрацията. Според мен – социализма се изроди в демокрация и го направи по социалистически, под мъдрото ръководство на партията. Но това си е лично мнение.

Най-верните станаха милионери. Станаха капиталисти, понеже баба продаде приватизационните си бонове и даде земята си в кооперацията на ... някой си. Баба вече не можеше без кооперация, а шефа на ТКЗС си направи кооперация. Баба стана рентиерка и пак започнаха да и „дават“ от ТеКеЗе-то.

Уважаеми сънародници,
До освобождението от присъствието родната интелигенция, или е отишла под ножа, или се е адаптирала към статуквото.
През 1923-25-та се е получило почти същото.
През 1944-та пак.
Така /независимо от причините/ ние сме селектирали тъпота, лоялност и нагъзване, с които „строим“ демокрацията днес.
И халтура – тези процеси са сложили своя икономически и политически печат върху културните достижения и тенденции, враснали са се в представите и са унаследени от поколенията.
Горко на който е опазил здравия си разум, доброто си възпитание, честта и културното си наследство. Горко му, защото е обречен.
Децата на тъпите се изучиха. Получиха възможност – изучиха се.
Децата на лоялните се издигнаха. Получиха такава възможност.
Нямаше „равен старт“, нямаше възмездие. Имаше първоначално натрупване на капитал.
А при „надигналите глава“ изпратиха мутрите. Прехода свърши.
Получихме един народ на който трябваше да се смени чипа по времето на „величеството“, един лош матриял по времето на „Баце“ и едни 80% дебили по Иво Христов.
Децата ни избягаха. Децата на тъпите – за да се учат, завърнат и управляват, децата на другите – за да не се завърнат никога.
Привидните ни реформи оставиха у полуфабриката, у бланширания гражданин, усещането, че сме държава. Той, бланширания гражданин, се държи като баба ми, мисли като нея и краят му няма как да бъде различен от нейния. Междувременно, халтурата се превърна в непостижим културен връх.
На кой му дреме за културата?
Яденьето все още определя избора.
Красиво, честно, достойно, порядъчно – са думи пушек. По вятъра. Хилядолетна държава се намира в най-долния хоризонт на пирамидата на Маслоу. Това е срам.
Светът достигна Марс. Светът се глобализира, а ние се капсулирахме в потребителския сектор на промишленото хранене. Не се нахъранихме, ей! То и избор кой знае какъв нямахме. Нямахме ли?
Сега, уважаеми сънародници, решава мнозинството, което култивирахме. Пенсионерите, неграмотните, купените дипломи, многодетните, безхаберните - те избират властта и политиките.
Четете пак по-горе. Кои са те? 80-те процента избират бъдещето. Познайте какво ще изберат. Гответе се за такова бъдеще.
И докато искате рИформа, докато очаквате Радев и Борисов да дойдат в квартала ви и да възстановят моралните ви ценности, та те да утвърдят върховенството на закона – все така ще си бъде. Докато демократите ви се появяват веднъж на четири години за агитация – така ще бъде. Докато свободата на словото изтиква на повърхността наглостта – така ще бъде.
Висините изискват усилие. Трябва да се лишите от нещо, по простата причина, че кефа е разход. Няма как по-пазарно и толерантно да ви го кажа – охарчете се, ако искате да ви е гот.
Той, проблемът с простотията не е само български. Световен е.
И който прави сметка за утре, ще живее до утре.




Гласувай:
6



1. peperutka - страхоотноо казано!!! поздрави от мен, колев, липсваше )
28.10.2019 09:13


Красиво, честно, достойно, порядъчно – са думи пушек. По вятъра. Хилядолетна държава се намира в най-долния хоризонт на пирамидата на Маслоу. Това е срам.
Светът достигна Марс. Светът се глобализира, а ние се капсулирахме в потребителския сектор на промишленото хранене. Не се нахъранихме, ей! То и избор кой знае какъв нямахме. Нямахме ли?
Сега, уважаеми сънародници, решава мнозинството, което култивирахме. Пенсионерите, неграмотните, купените дипломи, многодетните, безхаберните - те избират властта и политиките.

Четете пак по-горе. Кои са те? 80-те процента избират бъдещето.
Познайте какво ще изберат. Гответе се за такова бъдеще.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Едно изречение ми направи силно впечатление - проблемът с простотията не е само
28.10.2019 17:39
български. Светът се опрастачва по два способа. В страните-примати хората се опрастачват организирано по медии, телевизия и от където това е възможнно, защото "незнанието е сила", както казва Оруел. За да властват примати, необходим е опрастачен електорат. В богатите страни хората също се опростачват, давам пример с Италия, Авсрия, Франция, Америка и др. Тжва е основата на популизма, кожйто застрашително набира мощ напр. в в Франция. За богатите хора важи максимата, сит търбух за култура глух. Не включвам Англия в това число, защото те са се изродили от непредумишленото островно кръвосмешенние и безумното пиянство до степен, да бъдат един специален етнос, подобен на руснаците, живяли повече от век във времето на Голямата лъжа.
Постингът Ви размисля. Дано повече хора да го прочетат, но между тях да са Чернопръцко и Цветанка, най-първите блогови маркспутинци.
цитирай
3. get - Бог направи хората неравни - Самюъл ...
28.10.2019 18:52
Бог създаде хората неравни - Самюъл Колт ги изравни.
Марксизма обеща ВСИЧКО, на тъпанарите и мързеливците - поради което, резултата от социализма е едното НИЩО!
Единствен ДОБЛИЖАВАЩ СЕ близко до обещанията на марксизма - е един тривиален аксесоар при жената - сутиена!
Защото ... ?

Поради което - действително е правилно последователните марксисти - да ги зовем цоциалисти и да им припомним :))) ?
КРИЛАТАТА СЕНТЕНЦИЯ?
"Ако СЕБЕУВАЖЕНИЕТО си счупи крак, кракът никога не може да оздравее. Социалиста СЛЕДВА НЕ "НЕГО" - а себе си да застреля ... стига да му е останало САМОУВАЖЕНИЕ!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Този постинг е един от ннай-значимите в
29.10.2019 23:08
Блог. бг. Дано повече хора да го прочетат.
цитирай
5. get - До 4. planinitenabulgaria - А дано - ама надали, ще го разберат - Докато ... ?
31.10.2019 17:35
planinitenabulgaria написа:
Този постинг е един от ннай-значимите в
Блог. бг. Дано повече хора да го прочетат.


... народа български не разбере че СОЦИАЛИЗМА ПРЕДСТАВЛЯВА?
Апотеоз на глупостта, мързела и НАЙ-ВЕЧЕ ЗАВИСТТА ЧОВЕШКА! Чрез което - ВСИЧКИ СЛЕДВА ДА СМЕ РАВНИ В БЕДНОСТТА! ... за разлика с "несправедливостта на капитализма"?
При който: Хората са "неравни" - в богатството - създадено благодарение на техният дръзновен-интелект, предприемчивост и съзидателност !

Инак с ОБЕЩАВАНОТО ПРИ МАРКСИЗМА - Е НЕЩО ПОДОБНО, като със Сутиена ?
"Да вдигнем падналите; да направим от малките големи; да изличим различието между левите и десните!" :)))
цитирай
6. vmir - Ако не беше цициализъма, Гадостинка нямаше да вярва,
13.11.2019 22:15
че невежеството е сила и повод за гордост...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086331
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031