Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2019 19:44 - Полезният идиотизъм на полезните идиоти или как фашистите на бъдещето нарекоха себе си антифашисти
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 759 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тиранията мобилизира и солидаризира, сдружава и обединява далеч по-монолитно от демокрацията.
    image

Димитър Бочев

  Димитър Бочев, специално за Faktor.bg

На всички онези мои сънародници, а те са милиони, които леят горещи носталгични сълзи по добрите стари времена, по благата и добродетелите на комунизма, както и на всички, които искрено и неискрено вярват, че комунистическият тоталитаризъм и СССР са смъртен враг на нацисткото мракобесие, както и на всички, които виждат в декларативния съветски и просъветски антифашиски патос реално противодействие на хитлеризма и на неговите кошмарни злодеяния, искам да припомня един позабравен с времето позив от близкото ни историческо минало. Ще го цитирам в оригинал – дори архаичния правопис съм съхранил непокътнат:
                                           „ПОЗИВЪ
                                към Н. В. Цар Борис ІІІ
Ваше Величество, 
Моля присъединете незабавно нашето изстрадало отечество къмъ тристраний пактъ. Само така ще се постигнат националните идеали за целокупностъ. 
Василъ Коларовъ, Георгий Михайловичъ, Вълко Червенковъ, Стою Неделчевъ (Чочоолу)
1-вий март, 1941 г.”
Ето, това е, както казва поетът-комунист, драмата – останалото е измама. 

Измама историческа,

 измама актуална и, както подсказва задръстената ни гражданска актуалност, – измама и бъдеща, може би за цели поколения напред. Защото този позив съдържа цяла-целеничка истината за антифашисткия подвиг на БКП, за героичната борба на българските комунисти срещу кафявата чума, за хуманизма и прогресивността на Партията на българските работници и селяни. Подвиг, с който комунистите ни се кичеха десетилетия наред, а днес се кичат със същата показност техните законни наследници – неокомунистите от БСП.
Само броени години след обнародването му подписалите този позив водещи функционери на БКП ще се окажат 

по кремълска заръка държавни ръководители и палачи на нацията ни

 И ще издигнат високо над света като свое морално алиби антифашистката кауза, която, видите ли, за разлика от всички останали едро- и дребнобуржоазни политически партии, комунистите ни са следвали и отстоявали на живот и смърт. Подобно на КПСС, и БКП се себерекламираше като единствената политическа формация на родна земя, воювала безкомпромисно срещу синеоките рицари и дала своя безценен принос за идеологическия и физически разгром на най-великото зло на всички времена. 
А на мен ми се ще да попитам дали призовалите държавата ни да застане час по-скоро рамо до рамо с Хитлер и Мусолини в оста български комунистически лидери и българските комунистически лидери, които впоследствие гордо издигнаха знамето на антифашизма и антинацизма над страната ни и света, са едни и същи хора. И какво е тяхното истинско верую – фашизмът и нацизмът, за които копнееха през началото на 40-те, или антифашизмът и антинацизмът, които превърнаха в своя официална партийна политика само половин година по-късно?
Събитията формулират отговора далеч по-откровено и по-достоверно от постулатите на партийната пропаганда. И тези станали междувременно исторически събития говорят ясен език: Не някаква кауза е водила Партията-ръководителка в лъкатушещия й граждански път – водещ е бил само интересът й. Или, ако е имало кауза, тя е била не кауза идейна и морална, а

 кауза, продиктувана от ненаситното й властолюбие,

 властолюбие, преследвано на цената на идейността и морала, властолюбие, удавило само за броени години страната ни в цяло море кръв и сълзи.
Когато БКП отправя този позорен позив към цар Борис ІІІ, германският нацизъм и съветският комунизъм възмъжават и крепнат в братско единство – те са бойни другари, заканили се дружно да сринат гнилата буржоазия от полюс до полюс. Тогава сътрудничеството между Кремъл и Третия райх цъфти и процъфтява с най-пищните си цветове. Сътрудничество идейно, сътрудничество политическо, сътрудничество икономическо, сътрудничество и военно. Тогава двете най-силни и най-милитаризирани държави на Стария континент чертаят планове как да плячкосат орташки и орташки да си поделят Европа, а след Европа – и света. Няма що – независимо с какъв етикет са обозначени, тираните са си винаги социално и психологически близки – тиранията мобилизира и солидаризира, сдружава и обединява далеч по-монолитно от демокрацията. Така чрез пакта Молотов-Рибентроп Сталин и Хитлер се съюзиха в най-зловещия съюз в цялата човешка история. Тъкмо в сянката на този злокобен пакт протича под диктата на Москва и политиката на българските комунисти. Докато оста Москва-Берлин-Рим-Токио функционира подобаващо, БКП я следва неотклонно. Когато обаче тази ос се пропуква и Райхът нахлува в СССР, преобръща се съответно и линията на българските комунисти – от горещи класово-партийни приятели фашизмът и нацизмът изведнъж се оказват смъртни врагове. От което следва, че не националната кауза, не националната сигурност, не единството и целостта на страната ни са водещи в стратегията на БКП,

 водещи са интересите на Кремъл

 Дори когато, както става и в случая, тези интереси са в разрез с националното ни добруване. И когато хегемониалните имперски апетити се превърнаха в брутална агресия срещу България, подписалите споменатия ПОЗИВЪ партийни лидери, а по тях и целият членски състав на Партията, начаса ги припознаха като свои, заграбиха чрез щиковете на Червената армия държавната власт, саморазправиха се с интелигенцията, с духовенството и с цялата политическа класа, потъпкаха без остатък всички човешки права и граждански свободи и превърнаха де факто България в съветска губерния. И сториха всичко това в името не на ненаситното си властолюбие и сребролюбие, а в името на човека и за благото на човека.
Така се сбъдна печалната прогноза, направена след края на ВСВ от най-последователния борец както срещу болшевизма, така и срещу нацизма Чърчил: 

фашистите на бъдещето ще нарекат себе си антифашисти

 Да, веднага след войната те нарекоха с пълен глас себе си антифашисти – както в суровата сянка на Кремъл, така и в подножието на Партийния дом. Отчитам, че не всички сънародници са били циници – някои им повярваха от наивност, други им повярваха от немай къде и само малцина от тях намериха куража и доблестта да разобличат комунизма като онова явление, което действително е: един неофашизъм, който по бруталност, по тираничност и цинизъм не отстъпваше на хитлеризма.
След деветосептемврийския преврат старото единомислие и единодействие на нацисти и комунисти бе превърнато в табу, да се говори за братството между двата тоталитарни режиама стана опасно. Капсулирани и отлъчени от външния свят чрез непроницаемата Желязна завеса (понятието отново е на Чърчил), обсадени от всемогъщата партийна цензура, милиони сънародници действително повярваха на идеологическата пропаганда, действително провъзгласиха измамните официални тези за истина – при това за единствена истина. Лошото бе обаче, че зловещата комунистическа доктрина пусна корен и в Свободния свят, че и милиони американски и особено западноевропейски левичари прегърнаха нейните тези. А че техният некрофилен граждански ентусиазъм бе заплащан не само с финансите на Кремъл, а и със страданията на стотици милиони хора, сковани в кошмара на Съветската империя, болните от пресищане полезни (по ленински полезни) идиоти не искаха и да знаят. Знаехме само ние, потърпевшите. Както знаехме, че в сбърканата човешка история не за пръв път възторзите на едни се заплащат с болката на други.
image
                                    



Гласувай:
8



1. planinitenabulgaria - Страните, търсещи влияние в някаква степен над България винаги са се стремили
24.12.2019 05:21
нещо да построят, напр. фабрики, водопроводи за градовете, давали са кредити и по този начин са се опитвали да установят трайни отношения със страната ни, поставяйки ни в някаква зависимостх от тях. С едно изключение, обаче, Русия, после СССР и сега пак Русия. Те са плащали на свои хора в България, които имат влияние в политиката, икономиката и така са ги обвързвали да работят за тях. Тези хора са наричани рубладжии. Тази практиках съществува и днес. Не е ясно на кои хора се плаща и колко, но по делата им те се познават. Един връща всичките закони, приети в парламента, освен това е против африканската чума, против новата бухалка /новия главен рокурор/ и винаги е в подкрепа на БСП, друг един търгува с лекарства и гориво от Русия и твърди, че ако парите за самолети /Фантомите/ бяха раздадени на бедните, в те щяха да живеят по-добре. Трети ходи няколко пъти в Крим.
Дано някой от тях прочете тази статия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086141
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031