Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2020 09:39 - През последните 10 дни никой вече не купува руският нефт нито в Европа, нито в Китай
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Китай заби нож в гърба на Русия, чакат ни „златна блокада“ и черни дни за властта

Ако властта в Кремъл искат да оцелеят, трябва да има промяна на елита, ситуацията е много лоша


    image

Владимир Гаврилов

 

Сега по-голямата част от руските пари работят срещу интересите на страната

Тоталното отхвърляне на руския нефт в Европа и Китай решава едновременно няколко проблема: завземането на пазарите от арабите, премахването на руското влияние по света, смяната на сегашното правителство в Русия, дългосрочното отслабване конкурентността на страната във всички области, включително и военната, казва топ финансовия анализатор


През последните 10 дни никой вече не купува руският нефт нито в Европа, нито в Китай. Нещо повече - в Китай дори не е било разрешено да се търгува руски петрол.
Спирането на енергийните доставки от Русия за други страни е срив не само за руската икономика, но и за сегашния руски управляващ елит. Всъщност вече можем да кажем, че започна играта, свързана със смяната на  правителството. Това казва икономистът Владимир Гаврилов, познавач и анализатор на финансовите пазари, главен счетоводител на клона на АКБ "ТОКОбанк" - най-големият вносител на долари на територията на СССР.

Интервю на Сергей Куклев за ТВ „Царград“

- Владимир Александрович, какво се случва в същност на енергийните пазари?

- Виждам координирани действия на управляващите елити на нашите така наречени „партньори“ и „приятели“. За Съединените щати всичко е ясно, но никой не очакваше Китай да забие нож в гърба на Русия.
Очаквам да има действия, които не са предвидени от нашите анализатори по отношение на петролните договори на Руската федерация. Мисля, че няма да ни се размине само с петрола. Не трябва да изключваме възможността руският нефт и газ да бъдат включени в списъците на санкционираните стоки със забрана на доставки за неопределен срок.

- Значи не изключвате възможността за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия?

- Икономическите санкции се разширяват от страна на САЩ, но сега вече и на Европа. Второ - хора от обкръжението на американските президенти, които влияят върху вземането на решения, както преди Тръмп, така и до Тръмп сега, предупредиха наши дипломати, че далеч не се използват всички лостове за санкционен натиск над Русия.

- Например?

- Америка може да въведе пълна забрана за износ на руски нефт и газ и напълно да блокира банковите транзакции. И ако се наложат санкции на руските банки, това би могло да доведе до пълна забрана на всякакви операции с каквито и да било банкови инструменти, в това число на първо място по отношение на златото. Не бих изключил налагането на „златна блокада“.

В историята на Русия вече е имало „златна блокада“. От 1925 г. западните страни започват да продават на СССР най-новото оборудване и технологии от онова време, не за злато, а в началото - за дървен материал, нефт и зърно, а от 1930 г. - само срещу зърно. Именно „златната блокада“ е била истинската причина за колективизацията, селските въстания и глада в СССР. Сега нашите „партньори“ и „приятели“ решават: дали да не въведем  санкции срещу руските енергийни източници.
Така че за управляващия руски елит ситуацията не просто е лоша, но и много лоша.

Ако частните болници вече са национализирани в Испания за борба с коронавируса, то ако у нас нефтеното и газовото ембарго се легализира, цели индустрии ще трябва да бъдат национализирани, защото без износ те просто ще фалират.

- Говорите за ужасни неща!

- Но ние виждаме, че ембаргото върху износа на петрол от Русия е в сила от 9 март. Преди тази дата нито правителството, нито държавните медии бяха казали и дума за тази ситуация. А какво ни казваха по това време за сриването на цената на петрола на пазара? "Разбира се, бихме искали цените да са по-високи ..."
Вижте, можете да имате по-високи цени само когато има някои продажби! Въобще няма какво да се обсъжда. Подкопава се бюджетната база на Руската федерация. Засега виждам липса на стратегически анализ по отношение на възможните стъпки от страна на нашите нефтени контрагенти - араби и европейци.

- Това е следствие на икономическия модел по отношение на суровини в Русия ли?

- Разбира се. И основните бенефициенти на този модел дори не са избрани политици, а хора, които стоят до тях. Именно те получават приходите от износа на суровини, които (и това не е тайна за никого, всичко е известно - и сумите, и офшорните сметки) не влизат в Русия.

- Какво тогава трябва да се направи?

- За да се предотврати сривът, е необходимо да се развива икономиката, но не базата на износа на суровини. Тя не носи на страната нищо, освен токсични отпадъци и социални протести, тъй като и доходите, и данъците се депозират в едни офшорки, където са само англосаксонци и араби.

Необходимо е антиофшорно законодателство, което да доведе до пълна забрана руски парични потоци да се вливат в подобни офшорки, така направиха китайците преди много време. На законодателно ниво е необходимо това да се забрани на всички длъжностни лица в Руската федерация - не само с чуждо гражданство, но и тези, които имат собственост на всякакви недвижими имоти и всякакъв бизнес извън Руската федерация.

- Възможно ли е това да стане?

- Ако властта искат да оцелеят, трябва да има промяна на елита. Доходите на населението намаляват. Вътрешното търсене расте само на хартия, в статистическите отчети. Това може лесно да се провери, като се погледне, например, спадът в международния и вътрешен обмен, и най-важното - спадът на реалните доходи на населението през последните пет години.

Възниква въпросът: може ли елитът да се промени, способен ли е да плаща данъци върху фантастичните си доходи в своята страна и да престане да прехвърля средства в офшорки, контролирани от англосаксонци, араби и китайци? 
Сега по-голямата част от руските пари работят срещу интересите на Русия.

Превод: Faktor.bg





Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4076482
Постинги: 2841
Коментари: 5909
Гласове: 5050
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031