Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2021 17:42 - ПО 50 000лв. на човек бонуси в КЗЛД за 2020г., или колко и какви ДМС получават чиновниците и членовете на Комисията? https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПО 50 000лв. на човек бонуси в КЗЛД за 2020г., или колко и какви ДМС получават чиновниците и членовете на Комисията? Posted on 15.01.2021

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – < PAYPAL > link click

Чиновническа наглост и самозабравяне! В държавата на мафията за медицински хеликоптер пари няма, но за „награди и бонуси“ на послушните чиновници крепящи властта на мафията винаги пари има без значение дали е криза, или не! В условиятя на коронакризата хиляди българи загубиха работата си, хиляди бизнеси изнемогват и загиват, стотици хиляди се чудят как да оцелеят финансово, но  за разни „членове’ на различни комисии, администрация и държавни хранилки бонуси и „мазнинка“ има, както се изразява Вожда с Джипа. Той пълни чекмеджетата, те пълнят джобчетата, а българите вече повече от десет години са най-бедната, болна и изчезваща нация в Европа. И най-корумпираната държава в Европа. 

Традиционно вече в началото на всяка година БОЕЦ заявява и изисква  от редица държавни институции, комисии и служби информация за получените бонуси за предходната годна. Така наречените ДМС – „допълнително материално стимулиране“, награди, премии и тн. 

image

Вече публикувахме информацията за раздадените от МВР над 52 милиона лева „награди“ за 2020г. на служитеи на МВР на фона на бруталните действия на жандармерията и полицейското насилие по време на погрома на гражданските протести и палатковите лагери на Орлов мост, МС и Ректората.

Интерес представляват различните „независими комисии“  със странни абревиатури, на които бройката е почти неустановима, а тяхната дейност е невидима за българското общество. В същото време тези „комисии“ имат изключителна власт, ползват се, като бухалки от управляващата ни мафия и разполагат с огромен финансов ресуср. Техните членове и състав се назначават изключителни и само по партийна линия след одобрението на „господарите“ на най-високо ниво (разбирай – Пеевски, Доган, Борисов)

Комисията за защита на личните данни – КЗЛД се състои от Председател и четирима членове. Към комисията има назначени и определен брой чиновници – деловоедство, секретар и тн. БОЕЦ поискахме по ЗДОИ информация за раздадените през 2020г. бонуси. От полученият отговор става ясно, че раздадените на членовете на КЗЛД и служителите по тр. договор ДМС е в размер на 272 212 лв  – малко над четвъер милион лева.

image

image

От КЗЛД не уточняват каква част от тези бонуси са раздадени само между членовете на Комисията и каква част е раздадена на чиновниците работещи по трудов договор. Водени от административната законодателна рамка, която регламентира допустимия размер на ДМС и съотнасяйки го към размера на заплатите, то можем да предположим, че по-голямата част от общата сума е разпределена между Председателя и четиримата членвое на КЗЛД, или по около 50 000лв. на човек за 2020г, или по около 4000  всеки месец, или по около 15 минимални пенсии на месец само бонус!

БОЕЦ бихме приветствали, ако КЗЛД уточнят и посочат конкретният и точен  размер на полученото ДМС от членовете на Комисията, както и отделно раздаденото ДМС на чиновниците работещи в КЗЛД. Изрично питахме за бонусите в ЦУ на КЗЛД, визирайки самият състав на комисията, но вероятно, за да скрият именно тази информация от КЗЛД ни предоставят само общата сума, в която влизат и бонусите на чиновниците.

През 2019г.  се сблъскахме с КЗЛД и знаем  как разботи  „системата“ и можем да предположим  как членовете на КЗЛД са заслужили своите бонуси.

През 2018г. БОЕЦ подкрепихме протестите на Николай Колев – Босия срещу корупциятя в ДАИ с искане оставката на министър Москвоски. Босия изкара дестки  дни в гладна стачка и бе докаран почти до смърт от безразличието и наглостта на управляващите. БОЕЦ инициирахме редица протести и акции в негова подкрепа, като публикувахме и мобилният номер на министър Московски с призив към гражданите да изпратят СМС с текст „ЖИВОТ ЗА БОСИЯ! ОСТАВКА МОСКОВСКИ“. Обществената реакция бе изключително силна, като Московски подаде жалба до КЗЛД срещу БОЕЦ оплаквайки се, че е сме огласисли неговият телефонен номер. КЗЛД образува производство срещу БОЕЦ и ни бе наложена парична глоба в размер на 1500 лв.!

БОЕЦ с поредна съдебна битка и победа срещу бухалките на мафията!

Сега ние питаме КЗЛД – за какви „постигнати резултати“ и заслуги сте си раздали над четвърт милион само за бонуси през 2020г? Каква и колко „работа“ свършихте? Чии поръчки изпълнихте? Кого „ударихте“ и кого запазихте? Оставяме на обществото и гражданитед а преценят заслугите на КЗЛД и моралмото им право за  „допълнително материално стимулиране“ за десетки хиляди лева, включително и на фона на кризата с COVID 19  и хилядите бизнеси, които загиват, или са в затруднение и стотиците хиляди граждани, които се чудят как да запазят работата си и да презивеят кризата!

Битката продължава.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701806
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031