Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2022 18:47 - Русия губи войната, ще търси примирие, а Украйна е в контранастъпление
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1368 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кремъл ще се опитват да активизират действията на "петата колона“ и агентите за влияние и пропаганда  
image   Полк. Диман Георгиев

Русия губи войната и е наясно с това. Поради тази причина, през последните дни, се опитва да преговаря, като заедно с това се стреми да контролира заграбените територии. Путин и генералите му загубиха войната още в първите дни, защото я планираха като 

хибридна

Провалиха се и във времето, защото я водиха според концепциите и доктрините от Втората световна война, та да не кажа от Първата. 

През последните часове Украйна преминава в контранастъпление, използвайки възможностите на модерните западни оръжия, които пристигат и биват бързо усвоявани от украинските военнослужещи. 

В началото действията на руската армия изглеждаха объркани и неорганизирани. Настъплението обхвана големи територии в цяла Югоизточна и Североизточна Украйна. Войските на Путин настъпваха в походни колони. Много от пленените руски войници дори не подозираха, че са въвлечени в реални бойни действия. В унищожените бойни машини бяха намерени парадните униформи на екипажите, недвусмислено показващи, че руснаците са планирали парад на победата в Киев.
Документите и картите, открити в пленените руски командири на ниво батальон и полк, съдържаха единствено и само заповеди за марш при отсъствие на заплахи от противника. В тях украинската армия не съществува. Десантите, които наблюдавахме в първите дни на войната не бяха логистично осигурени. Като цяло действията на окупатора бяха хаотични и неописани в руските военни устави, не разигравани във военни учения и операции.

Можем ли да обвиним в липса на компетентност руското военно командване? Некадърно и неграмотно ли беше то?
Много ми се иска да кажа ,че това е така, но тяхната бърза реакция да изтеглят каквото е останало от покрайнините на Киев говори за друго. Военните реагираха бързо и адекватно и 

спасиха “специалната операция” от тотален погром

Единственото логично обяснение за тези нескопосани действия е, че тази война е планирана от ФСБ (федералната служба за безопасност) и последвалите арести на генерали от ФСБ, заради неуспеха на “операцията” потвърждават това заключение.

“Операцията” в първоначалния си вид беше планирана съгласно законите на хибридната война. Русия разчиташе на петата колона, на това, че руските войници ще бъдат посрещнати с хляб и сол. Анализирайки действията на армията, можем да стигнем до извода, че генералите са получили гаранции, че няма да има сериозна съпротива срещу тях и Киев ще им бъде предаден. Трябва да се признае, че хибридната операция имаше известен успех в южната част на Украйна, където населението не разполагаше с нужното въоръжение, за да се противопостави успешно на агресора. Въпреки това, местните милиции и опълчение в продължение на 2-3 месеца оказваха ефективна съпротива и там. Пример за това е защитата на “Азовстал”. Погрешната преценка от руските служби на готовността на политическото и военното ръководство на Украйна, начело с президента Зеленски, да окаже съпротива на агресора, смелостта на войниците, масовата готовност на доброволците, както и на цялото население да защитават градовете и селата на Украйна провалиха плановете на Путин за настъпление в северната и източната част на Украйна и постепенно го спряха и на юг.

Реалната война

Бойните действия през последните два месеца можем да определим като Реална война. Те се различават по това, че от руска страна операциите са в съответствие с разбирането на московските генерали за водене на бойни действия. Тези действия се характеризират със създаване на предимство чрез концентриране на сили в определено направление по фронта, пробив и заграбване на територия. В нито един случай руската армия не успя да развие даден успех в дълбочина и да постигне резултати, каквито са постигали съветските и немските танковите армии през Втората световна война. За това огромна роля изиграха дроновете и модерните западни артилерийски системи. 

Руската война в Украйна е аналог на водените бойни действия през Първата световна война. Това без никакво съмнение би потвърдил всеки, който е изучавал така наречената “позиционна война” отпреди повече от 100 години. Ако може да се направи сравнение с нашето военно минало, то най-близо до характера на бойните действия в този момент е "Дойренската операция" на генерал Вазов, когато използвайки предимството на немската артилерия, с която разполага, нанася огромни щети на противника и така печели битките. Тук трябва да отбележим, че днес в нито един момент руската армия не получи превъзходство във въздуха, което да и позволи да постигне някакви значими оперативни и още по-малко стратегически успехи.

Какво следва? 

Преминаване на въоръжените сили на Украйна в контранастъпление и постепенно изтласкване на окупатора от украинска територия.
Ако някой очаква, че това ще се случи по примера на битките и операциите от Втората световна война (със струпване на огромни армии и безсмислено клане), то той е далеч от истината. Русия постепенно изчерпва ресурса си да нанася ракетни удари далеч в тила на украинската армия. За разлика от това с всеки изминал ден украинската армия получава въоръжение, което и дава възможност да нанася такива удари по линиите за комуникация и по логистични обекти в дълбочина. Това изолира руските войски на фронта и ги лишава от ресурс за съществени настъпателни действия. Тук следва да се отбележи историческият опит, който имат украинците във воденето на партизански войни! Непрекъснатото напрежение на което са подложени руските войници, очакването във всеки момент да бъдат атакувани по въздух -от дронове и по земя - от партизани има огромен деморализиращ ефект. Над 60 000-те руски жертви от началото на войната (според независими източници) с всеки изминал ден увеличават напрежението в републиките на Руската федерация и безалтернативно ще засилят центробежните сили в посока - еманципиране от Русия в една или друга степен.

Какво ще правят руските политици?

На всяка цена ще търсят временно примирие под различни предлози - износ на зърно, размяна на заложници и военно-пленници или всякакви други еквилибристики, с които да печелят време и да се надяват на отслабване на решителността на ЕС, НАТО и свободния свят да помагат на Украйна. Ще се опитват да активизират действията на "петата колона“ в Украйна и така да подкопаят доверието в политико-военното ръководство. Този метод на действие е подробно развит в доктрината "Герасимов" (началникът на руския Генерален щаб). Тя предвижда след успешни действия да се правят предложения за разрешаване на конфликта и търсене на “мир”. Няма съмнение, че доктрината е разработена и доразвита и за целите на тази война!(Днес при Георги Любенов, БНТ фалшивия генерал Янев,  помолен да направи анализ на военните действия в Украйна, повтори точка по точка тази доктрина-“Найс -А”, б.а.) За постигане на примирие ще бъдат хвърлени всички така наречени „хибридни сили“ на Кремъл, тоест неговите агенти, както в Украйна, така и у нас. Ако направим един лек преглед на проруските медии у нас, не можем да не забележим непрекъснатото повтаряне на мантрите, че украинците трябва да се предадат или най-малко да молят за мир!
Украинците имат опита от 2014 и не вярвам да позволят това да се повтори през 2022 г.



Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Отговорът на Путин е ракетен терор над Украина. Да сплаши хората и те да искат
24.07.2022 19:20
мир с Русия на каквато и да е цена.
Имаше предаване на Росен Петров с една политразпоретинеа която каза, че сега с цените на горивата Путин ползва стратегията на Рейгън, когато се разпадна СССР. Сега следвал разпадът на капиталистическите страни, пдредвосхитен от генерал-разведчик Любимов от ФСБ. Може би следващите пет-десет минути, чакам го.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4119664
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5102
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930