Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2022 21:36 - Русия спира производството на чипове в света
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1453 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
Износът на чипове за Русия e спаднал с 90% след санкциите   САЩ заплашиха да спрат дейността на водещия китайски производител на чипове SMIC, ако нарушава санкциите
Автор: Даниел Николов image Снимка: Bloomberg  

Глобалният износ на полупроводници за Русия е намалял с 90%, откакто Съединените щати и техните съюзници наложиха контрол върху износа на Москва заради нахлуването ѝ в Украйна, каза в сряда министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо, цитирана от Bloomberg. 

По време на годишна конференция на Министерството на търговията Раймондо също каза, че контролът, наложен върху руския аерокосмически сектор, нарушава способността му да генерира приходи и да поддържа военната авиация.

„Русия може да бъде принудена да спре между половината и две трети от своите търговски самолети през следващите четири години, за да ги канибализира за резервни части“, добави тя.

Забележките бяха направени ден, след като администрацията на президента на САЩ Джо Байдън добави пет компании в Китай в черен списък за търговия в предполагаема подкрепа на руската военна и отбранителна индустриална база, напрягайки мускулите, за да наложи спазването на санкции срещу Москва.

Съединените щати работиха със съюзници, за да накажат руския президент Владимир Путин за инвазията, която Москва нарича "специална операция", като санкционираха голям брой руски компании и олигарси и добавиха други в търговски черен списък.

По-рано официалните лица на САЩ заявиха, че като цяло Китай спазва ограниченията, но Вашингтон обеща да следи компаниите внимателно и стриктно да прилага разпоредбите.

В сряда Раймондо също повтори заплахите да „закрие“ водещия китайски производител на чипове SMIC, ако се установи, че доставя чипове на Русия.

„Какво ще стане ако се установи, че SMIC или други базирани в Китай полупроводникови компании доставят чипове за Русия?“, каза тя. „Ние ще ги затворим и можем, защото почти всеки чип в света и в Китай е произведен с помощта на оборудване и софтуер на САЩ и възнамерявам да изпълня този ангажимент, ако е необходимо."



Тагове:   чипове,   сащ,   Русия,


Гласувай:
4



1. starforlife - Ето, че си дойде от самосебе си моментът да поясня какво е LQFP64, което като пример дадох днес при мен.
05.08.2022 21:42
LQFP64, "драги" русофилистици, е чип с по-висока степен на интеграция и по-обширни функции на базата на това, че е реално програмируем.

Преди няма и месец ЛИЧНО видях с очите си такъв в руска невзривила се ракета от Украйна и то от най-сериозните им УЖ като разработки!
Къде и защо пък видях този факт, не е предмет на разговора в момента и не е съществено.
Същественото тук е, че този чип е за цивилни цели и няма нищо общо с критериите, които са 1,7 ПЪТИ завишени при тези за военни!
Китай произвежда и продава дори по пощата този чип за под 6$!
Качеството обаче на китайските чипове и особено пък за стандартни цели е безобразно ниско и в това всеки се е убедил на базата на житейския си опит с китайската техника!
само не ми забалалайквайте за някои качествени китайски компании в областта на електронната индустрия, защото те са единици и:
- Първо: Работят изключително като основа на базата на западни технологии за самото производство като разработки на продуктите си!
- Второ: Работят изключително като основа на базата на западни технологии като техническо обезпечаване на производството си!

По отношение не само на този чип, а на ХИЛЯДИ други например, Китай не може да си позволи да скъса отношенията си със Запада (особено пък заради Русия, че дори и Тайван), защото в случая ARM технологията е Великобританска и без нея Китай е аут от пазара на чипове дори само на ниво патентно обезпечаване на производствените номенклатури!


Та ето толкова е важеща руската супер-дупер военна технология, путинопитеците: Обезпечаване с материална база, проектирана и изработена за цивилния сектор, което е смешно и жалко за всеки не дори специалист, а трезво мислещ човек.
Пък вие вярвайте на пропагадните шитни на Кремъл - нещата се виждат как стоят реално.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4087870
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031