Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2022 10:06 - Русия заплаши САЩ с късане на отношенията, ако я обявят за спонсор на тероризма
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.08.2022 10:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Крайно време е с Кървавата Сатрапия да се отнасят така, както към всички кървави сатрапии.
image  
Москва заяви на Вашингтон, че дипломатическите връзки ще бъдат силно повредени и дори могат да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за „държава спонсор на тероризма“ от САЩ.

Ако Сенатът на САЩ наистина сбъдне намеренията си да обяви Русия за "държава спонсор на тероризма", това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад, заяви Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство.

По думите му, ако Русия бъде поставена в подобна категория, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва.

Украинският президент Володимир Зеленски поднови призива си към държавите от Европейския съюз да забранят визите за руски граждани. Във видеообръщението си тази той изказа благодарност на редица европейски страни, които поставиха въпроса за визите за граждани на терористична държава на официално ниво на обсъждане в ЕС.

"Трябва да има гаранция, че руските убийци и посредниците на държавния терор няма да използват Шенген. Не може да се унищожи самата идея за Европа, нашите общи европейски ценности. Тоест не може да се превърне Европа в супермаркет, където няма значение кой влиза, а основното е човек просто да плаща за стоките.".

На бойното поле украинските сили удариха четвъртия и последен мост над река Днепър в окупираната от Русия област Херсон, съобщи във Фейсбук Сергий Хлан, служител на областната администрация.

Украинската армия заяви, че вече има способността да удари почти всички линии за доставки на Москва в Херсон.

Засега няма коментар от руските власти.

Управителят на Запорожка област съобщи, че пет руски ракети са поразили украинския град Запорожие снощи. В резултат на това е избухнал пожар, а инфраструктурни сгради са били разрушени.

Град Краматорск в Донбас също е бил обстрелван снощи, съобщиха властите.
Фактор



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4076546
Постинги: 2841
Коментари: 5909
Гласове: 5050
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031