Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2022 10:45 - След отстъплението при Харков, украинско настъпление към Крим може да нокаутира Путин
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1447 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 13.09.2022 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
”Евентуално украинско настъпление към Крим може да се окаже тежкият удар, който да нокаутира Путин”, пише британският в. ”Телеграф”. ”Окупираният черноморски полуостров е ”центърът на тежестта” на руските сили”, без който те не могат да продължат, изтъква изданието и подчертава, че вследствие на бързия напредък на контраофанзивата в обозримо бъдеще инициативата в конфликта е в ръцете на украинците.


Фойерверките, с които беше отбелязан празникът на Москва, са в рязък контраст с влошаващите се новини от украинския фронт, пише британският в. "Гардиън".


Всички очакват отговора на Путин на отстъплението от Харков, докато в руските токшоута поддържаната версия на събитията се обърка. Поканените гости дори стигнаха необичайно близо до реален дебат, отбелязва изданието.


Това може би не беше идеалният момент за празнуване, но засега властите в Русия не само не желаят да признаят, че тяхната офанзива в съседната страна се сблъсква с проблеми, но и отказват да признаят, че това е война, а не "специална военна операция".


Сега обаче Кремъл е изправен пред възможни критики от националистически блогъри, ако отстъпи, и пред потенциално опасен път, ако реши да ескалира, предупреждава в. "Гардиън". Според неотдавнашни проучвания мнозинството руснаци подкрепят "специалната военна операция", но някои от тях я подкрепят само пасивно и са объркани за целите ѝ.


През последните пет дни Украйна си е възвърнала повече територия, отколкото Русия завзе от април насетне, пише в. "Вашингтон пост".


Успехите се дължат отчасти на факта, че Киев показа, че планира да се насочи към контролирания от Русия южен украински град Херсон, заявява Джоел Хикман, директор на програмата за Трансатлантическа отбрана и сигурност в Центъра за анализ на европейската политика. В резултат на това Москва прехвърли оръжия и подкрепления там, където очакваше офанзива, отклонявайки ги от Северна Украйна и създавайки уязвимост.


Освен това украинските сили разполагат с бойци, които са по-мотивирани от руснаците.


Завземането на Купянск и Изюм нанася тежък удар на руските снабдителни линии към Донбас.


Превземането на територия обаче е едно, а запазването ѝ - друго, отбелязва изданието. Русия все още контролира значителна част от Украйна и разполага с разрушителен арсенал, към който може да прибегне, като например касетъчни и вакуумни бомби.


"Не трябва да пренебрегваме това, което Русия все още може да направи в този конфликт", подчертава Хикман, цитиран от американското издание.


"Украинският президент Володомир Зеленски обяви, че украинските сили са си върнали вече 6000 кв. км територии в Южна и Източна Украйна", гласи заглавие на френския в. "Монд", цитиран от БТА.


Изданието припомня и думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че е прекалено рано да се съди за резултата от украинската контраофанзива. Байдън изтъкна, че контраофанзивата е едва в първите си дни и Русия разполага със значителни сили в Украйна, но силите на Киев със сигурност са постигнали сериозни успехи, особено в Североизточна Украйна.


Успехите се дължат на предоставената от Запада помощ, но "преди всичко на изключителната смелост и издръжливост на украинските въоръжени сили и на украинския народ", подчерта Блинкън. "Украинците се борят за отечеството си и бъдещето си, а руснаците - не".


Украинските сили все още са изправени пред трудна борба, след като Русия загуби голяма част от териториите, които силите ѝ бяха завзели в района на Харков, в резултат на украинската контраофанзива, която принуди много от отстъпващите руски войници да напуснат Украйна, пише британското издание "Файненшъл таймс", като цитира изявление на Пентагона. В него се изразява предпазлив оптимизъм за украинската контраофанзива, но и се отправя предупреждение, че бързите успехи не са променили фундаментално краткосрочните очаквания на бойното поле.
Фрог нюз





Гласувай:
4



1. petgrig - Вият
13.09.2022 11:04
на умрЕло путинчетата:)
Ау баня кеф!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
2. kolevn38 - Морския песнопоец се опитва да драска в коментарите:
13.09.2022 13:08
Бил си купил чушкопек и пробвал да си го налундзи на главата за да се предпази от шрапнелите на украинците:)
цитирай
3. planinitenabulgaria - Кроят на Путин е близо,
14.09.2022 20:48
но какво ще правят после пРезидентът радеВ и венцивалери1951?
Дано да сте видял в шоуто на Цитиридас как бяга към Русия един танк, накичен с върани към него перални, електричеески уреди и др., които не могат да минат през люка му. Само че танкът се блъсна в едно дебело дърво и всички накичено по него се откъсна. Такава ще е и съдбата на Путин. Той раздаде богатствата на Русия на олигарсите, а те намаляват, намаляват. Самоубивали се били. Заедно със семействата си, други, скачайки от високи етажи, сред като сами се намушквали с ножове. Аз им вЕврам...
Не можое един кретен да се пребори с цилия свят. Но може за някакъв период да отрови живота им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084816
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031