Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2022 14:49 - Путлер стана за мезе
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 3878 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 24.10.2022 14:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Европейската комисия  обмисля получената от лидерите на евросъюза задача как да се използват  замразените руски активи за възстановяване на Украйна. 

Както вече съм отбелязвал, РаZия създаде исторически прецедент. Това е единственият агресор в историята, който практически си плати репарациите авансово. Същият се опитва да унищожи Украйна и-ако има начин- “поне” Европа ( понеже Америка пречи за унищожението на “колективния запад”). Унищожи собствения си енергиен европейски пазар, основния си източник на доходи от десетилетия насам.

Колко символично звучи “замразените” на фона на наистина замразените отношения на Русия с Европа, която Москва заплашва да замрази в буквалния смисъл през тази зима, а нашисти, като преподавателят по геополитика Вацев пророкува в ПИК здлорадо, но злополучно ( като за рашистите), че зимата и този път щяла да бъде най-големия съюзник на Русия в поредната й война.

image

СССР и Русия полагаха близо половин век тръби и всякакви усилия  за обвързване на Европа с газа и нефта от Изток. Закопаха в земята за целта стотици милиарди, спечелени предимно на европейските пазари. Сега, за няма и 8 месеца война в Украйна, рашистите похарчиха всичко това. 

Зависимостта на Европа от руския газ спадна за този период от 40 до 7 на сто. И ще продължава да спада, както цените на суровината, с която вече са препълнени запасите на континента. Продавачът няма да може да се завърне в предишната си роля години наред дори и веднага да сложи край на войната си в Украйна. Европейците вече сключват дългосрочни договори с други доставчици, а Русия не само загуби безвъзвратно европейските пари, но и доверието на най-богатия икономически съюз в света.

Справедливо е, че тъкмо Германия, най-големият лакомник  за руски суровини досега, днес осигурява близо половината от сумата от 580 милиарда евро за компенсиране на поскъпването на енергоносителите в бюджета на ЕС. Спадът на цените им сега се дължи предимно на преодоляната нейна недалновидна стратегия да се възползва от руските подземни богатства. Върху нея се крепеше московският енергиен шантаж, с който режимът се надяваше да умори чрез енергиен глад континента. Сметките на Кремъл излязоха криви и бумерангови. Ефектът от това тепърва ще се проявява в полето на агресорите.  

Опитите на рашистката пропаганда да пред(по)стави ( също в аванс) апокалиптична картина на студа и глада в Европа през настъпващата зима заседнаха в пясъците на карикатурите. То бива да лъжеш, но да кажеш, че берлинчани вече секат парковете си за дърва  за огрев, си е признак на отчаяно малоумие.

image 

Достатъчно е да се отвърне с факта, че предвидените от ЕС компенсации за поскъпналите след руската инвазия от 24 февруари енергоносители се равняват на една трета от руския БВП.

И Америка не изостава в контрамерките на финансовия фронт. NBC цитира свои източници, според които през януари конгресът ще гласува закон от 50 милиарда долара помощ за Украйна за цялата 2023 година.

Кратка беше компесаторната радост в Москва от “голямата новина”, че Путин и Берлускони се били сдобрили като си разменили водка и газирано вино. Джорджа Мелони, обявявана за фашистка ( т.е. сродна душа на рашистите) газира Москва. Попари тази радост с изявление, че управлението на нейната победна партия “Италиански братя” ще продължи да подкрепя с всички средства Украйна, а който коалиционен партньор не харесва това, може да не участва във властта. Берлускони разбра намека и даде заден ход – отново, както през февруари, когато заклейми стария си приятел Путлер за нападението му срещу Украйна.

От токсичния Путлер бягат организирано и в Азия. Организацията на азиатско-тихоокеанския регион АСЕАН, която Кремъл брои за приятелска, се кани  да осъди руската агресия. Според  ЕUobserver това ще стане в Брюксел на 14 декември, когато ЕС и АСЕАН ще осъществят първата си обща сесия.

Говорим за цели 10 азиатски държави: Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Миянма, Сингапур, Тайланд и Филипините. Последната отказа сделка за руски хеликоптери МИ – 17 за 2016 милиона долара. Руският посланик в Манила се опита да отрече провала, но президентът Родриго Дуерте го опроверга лично.

Как отговаря Москва на всичко това? Отвръща с лъжи, които се доказват от фактологията или от липсата й. Няма нито една снимка от американска биолаборатория в превзетите украински градове. Рашистката пропаганадна тръбеше, че такива има в Бердянск, Геническ и Мариупол. Но не можа да покаже нищо подобно, след като Москва установи контрол над тях.

А ето и една московска кражба с много стара дата, за която съобщи Александър Невзоров. Популярният още от времето на СССР журналист се отказа от руското си гражданство и поиска украинско. В мрежата той пусна клип с оригинала на знаменитата военна песен от втората световна война “Ставай страна огромная”. Оказа се, че тя е плагиат от украинска въстаническа песен от 1918 година, с която украинците се призовават на бой срещу съветския гнет.

https://twitter.com/pizdeckotenku/status/1582689423426134016

А в България как е?

Нина Дюлгерова днес се е изокала ( да не използвам друга, сходна по звучене и значение в случая дума) срещу самия спор дали да бъде отхвърлен 3 март като български национален празник. Каква е връзката с горното ли? Просто е забележително, когато един забележителен руснак се отказва от руското си гражданство заради потреса си от руската политика, а у нас се намират невзрачни, но титуловани рашисти, като Дюлгерова, да бранят руската символика. Това е същта Дюлгерова, която на 6 март 2019 г.- се изока и за следното ( отново публикувам цитата): 

“Трябва да се спре със свободната журналистика, на която й се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев или Александър Йорданов.” https://trud.bg/проф-нина-дюлгерова-историк-и-специал/

И малко украински (черен, като за случая) хумор за финал. 

“ Нашите момчета са като кафе- горещи и силни. А руските са като чай – в насипно състояние или в пакетчета”.

image

“ Искат да оставят украинците без осветление. Идиоти. Това ще доведе до раждането след година на милион нови бандеровци”.

Иво Инджев






Гласувай:
5



1. notfun - ха ха ха 6 +++++
24.10.2022 15:18
простоо..мноого добър пост.
...симо, поздрав!
цитирай
2. dobrodan - От държавници на страна, в която на 30 години
24.10.2022 15:47
можеше да станеш професор, не очаквай взимане на мъдри решения...
цитирай
3. planinitenabulgaria - Постинг, който прави смисъл!
24.10.2022 16:34
Аз се съмнявам, че Путин си организира взрива на Керченския мост, за да унищожи доколкото може енергетиката на Украина. Сега измисля уйдурмата с мръсната бомба и вероятно се кани да тресне АЭЦ Запорожие или водната централа с язовира, с водата от който да залее и издави хората под него. Ще каже, че украинците сами са си взривили енергийните съоръжения.
Но каквото и да прави Путин от тук нататък, светът го отхвърли като метастаза, а след като падне от сцената, което се прогнозира към кръя на годината, ще има и съд, подолен на този пред който бяха изправени Милошевич, Младич, Караджич. И още нещо ще се получи - Радев и Орбан също ще загубят постовете си...
цитирай
4. notfun - умен комент, прави @ мисъл )
24.10.2022 18:08
planinitenabulgaria написа:
Аз се съмнявам, че Путин си организира взрива на Керченския мост, за да унищожи доколкото може енергетиката на Украина. Сега измисля уйдурмата с мръсната бомба и вероятно се кани да тресне АЭЦ Запорожие или водната централа с язовира, с водата от който да залее и издави хората под него. Ще каже, че украинците сами са си взривили енергийните съоръжения.
Но каквото и да прави Путин от тук нататък, светът го отхвърли като метастаза, а след като падне от сцената, което се прогнозира към кръя на годината, ще има и съд, подолен на този пред който бяха изправени Милошевич, Младич, Караджич. И още нещо ще се получи - Радев и Орбан също ще загубят постовете си...

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4113230
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930