Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2022 12:40 - Украйна взриви мръсна бомба! Сбъднаха се предупрежденията на Шойгу! Ад! ВИДЕО
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 3528 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 02.11.2022 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сбъднаха се предупрежденията на Шойгу Сергей Кужугетович - Украйна взриви мръсна бомба! Целият свят е в шок и това развръзва ръцете на руската армия да обстрелва електроцентрали, топлоцентрали, родилни домове и детски градини на територията ѝ, както и да използва ядрено оръжие...

**************************************************************************************************************
`Мръсна бомба` - градът-герой Волгоград потъна във фекалии след взрив в канализацията, властите мълчат три дни
Следственият комитет на Русия разследва строителството, гражданите искат да ползват тоалетните на губернатора и кмета

image
Реки от фекални води са залели Волгоград в резултат на взрив в един от канализационните колектори. Аварията е станала още в четвъртък и в първите часове е можело да бъде премълчана, но вонята вече е „стигнала“ до Москва, а регионалните власти официално признават, че засега не могат да се справят с положението. Четвърто денонощие в града-герой (бивш Сталинград) е обявен режим на извънредна ситуация.

Експлозията от четвъртък е довела дотам, че няколко жилищни района на Волгоград са заляни от клозетни нечистотии в буквалния смисъл на думата. Жителите на града страдат не само от непоносимата воня, но и от липсата на течаща вода и парно, както и от опразнените с вода и напитки щандове на магазините. Губернаторът на Волгоград Андрей Бочаров, цитиран от местни източници, призна, че канализацията е строена „в нарушение на всички норми и изисквания“, но допълни че службите работят възможно най-добре. На друго мнение са жителите и локалните новинарски издания.

Според възстановката на ситуацията фекалиите са избили на повърхността едновременно по две разклонения, заливайки по пътя си пътища, паркове, паркинги, както и градския площад „Пахмутова“. Мръсотиите бликнали недалеч от река Царица и са достигнали и река Волга. В голяма част от кварталите няма вода за пиене, в магазините е изчерпана бутилираната, а според волгоградските канали в Телеграм пред баните в районите, незасегнати от ла..няното бедствие са се образували опашки от желаещи да се изкъпят.

image

„В баните днес е лудница. Пожизнено не можеш да попаднеш в тях. А така искам да се изкъпя, и, ако мога, да отида едновременно в тоалетната по голяма нужда. Роднини и близки приятели в други квартали с вода нямаме. Прозвънихме всички бани. На „Балонин“ 5 ни предложиха час за 23:30. В Червенооктомврийския район за 20:00 има прозорец в семейното отделение. Но трябвало до 1 час да занеса парите, иначе няма да има резервация. И така, казват, днес има голямо търсене. В Кировския район и там напрежение с местата, казаха ми да не разчитам“ – обяснява гражданин пред екипа на „Волгоград онлайн“. В чат каналите недоволни наследници на сталинградци заплашват в понеделник и вторник да ходят „по голяма нужда“ в сградите на администрациите на града и областта.

image 

Местните журналисти вече са се обърнали с въпрос в пресслужбите на двете администрации за информация за свободно посещение на тоалетните на чиновниците от населението на засегнатите жилищни райони.

Заради безпредецедтната аваря „фекални ваканции“ са обявени в четири университета – ВолГУ, ВГИИКК, ВолГТУ и ВолГАУ. Във ваканция по същите причини са пуснати и учениците от всички училища на територията на Съветския и Ворошиловския райони. Учениците трябвало да излязат във ваканция от 1 ноември, но сега щели да си починат по-дълго.

Руските агенции първоначално спестиха новината, а РИА Новости реагира едва през нощта срещу петък, когато фекалиите от разрушената канализационна система са започнали да се стичат директно в река Волга. „Щетите върху почвата и водата се уточняват“, съобщи в петък пресслужбата на Междурегионалното управление на Росприроднадзор за Астраханска и Волгоградска области. Известният руски политолог Дмитрий Фетисов в неделя изригна с думите „Волгоград е в ла.на. Сега това не е просто описание на социално-икономическото положение на столицата на руския патриотизъм, а за съжаление, реална картина.“ Фетисов обвини на първо място за ситуацията губернатора Андрей Бочаров, който се появил на мястото на аварията едва на третия ден, и кмета Николай Марченко, който досега бил ръководил единствено изостанал селски район и само мигал безпомощно с очи. Поставя се под въпрос „съмнителното решение“ на губернатора за отдаване на градските водопроводи на концесия.

Самият Бочаров призна в неделя, че не знае какво и къде точно се е случило и, според изданието „Волгоград Онлайн“ обвинил за станалото СССР. Тръбопроводите в район „Съветски“ обаче са били изградени за Световното първенство по футбол през 2018, а „Волгоград Онлайн“ цитира внучката на Леонид Брежнев, по чието време е строен основният водопровод, Виктория Филипова, която в предаването „Нека говорят“ заяви „Вие не можете да боядисате дори това, което дядо ми построи“. Разкопаването на мястото на аварията показало, че „всичко липсва“. Бочаров разказва, че там, където по чертежи и планове трябвало да има железобетон, под земята минавала някаква гола тръба, която пък не трябвало да я има изобщо.

Разследване по случая е започнал Следствения комитет на Волгоградска област, който трябва в най-кратски срокове да докладва на председателя на Следствения комитет на русия генерал Александър Бастрикин. В първоначален анализ на обстоятелствата се оказва, че без вода и канал са останали над 1000 многоетажни и 17 хиляди нискоетажни сгради във Волгоград с общо около 200 хиляди жители. Предмет на разследването е изпълнението на строителните дейности по изграждането на канализацията и водопроводите, както и отдаването им на концесия.













Гласувай:
7



1. petgrig - Байдън
02.11.2022 13:22
е виновен!
цитирай
2. getmans1 - Явно „пръдливкото„ е пръднал така, ...
02.11.2022 13:30
Явно „пръдливкото„ е пръднал така, че чак в Сталинград завоняло, няма друго. Ако бяха украинците ФСБ досега щеше да ги е разкрила и ... поне още 5-6 диверсионни групи щяха да заловят.
Такава е практиката там....
цитирай
3. vmir - Помислих си да не би нашия Пръцко отново да е объркал нещо,
02.11.2022 15:08
но няма как да е той, неговите способности се изчерпват с обема на собствените му гащи. Подозирам, че като научи, ще изпадне във възторг от епичното събитие в града - герой.
цитирай
4. planinitenabulgaria - В канализацията се образува метан, който се съединява с кисролода експрозивно.
04.11.2022 22:23
И в Москва няма канали, ползват се говновози. Те изсмукват суровините от септичните ями, но има случаи при пътуване по московските проспекти те да гръмват поради запалване на метана и напръскват със ссорувина всичките превозни средства до тях. Има много клипове, лбимият от които ми е как един говноз с пластамов резервоар гръмва и напръсква със суровина един разкошен бял автолус Мерцедес с гости на Москва. Суровинаата прониква в няколко коли, които пътуват с отворени прозорци. Потърсете това в Ю- туб.
Поздрав с една съветска естрадна песен, много хохуярна и нелоша, като музика, "Говновоз".
https://www.youtube/watch?v=FQtPSH2ibYQ
Забележка:
Сезирайте се какво направи шефът на говновоза да празнуващите сватлата...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Каналите образуват газ метан, който е взривоопасен.
04.11.2022 22:28
Москва също няма канали, ползват говновози и говночистове. Прилагам в линк една песен, нелоша, която ми наподобява изповд на един говночист. Той бе голям майтапчия, видя едни, че празнуват сватба и изшпирцва суровината ог говновоза на масите им.
Ето и линк с тази песен, за съжаление най-добрите изпълнения липсват:
https://www.youtube/watch?v=PRMG99bcuWE
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4090095
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5074
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031