Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2023 12:56 - Как изглежда Гуменгадевия мир за Украйна?
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2127 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 24.01.2023 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И тоя позорник похапва от фекалното куфарче на бункерния плъх..

Кръв, сълзи, пожари и целувки за Кремъл  

imageНа тези хора ли да спрем помощта? Източник: ”Дождь” Тези дни президентът Радев каза шокиращи неща по Дарик радио, но те някак се сляха с мътилката на други скандали и бяха забелязани от по-наблюдателните. А трябваше цялото общество да настръхне от зловещия прочит на войната и мира от държавния глава. Пропутинските медии у нас дълго ще повтарят думите му, както навремето се правеше с тезисите на политбюро на БКП.  

Ето какво каза през отминалата събота Румен Радев: „Политиката е публична дейност и се прави от личности, които пред обществото обявяват своите идеи и как ще ги постигнат. Ако правиш нещо зад гърба на гражданите, не се ли минава в сферата на задкулисни договорки с чужди партньори?“


image
Радевия мир ще "спаси" и тези хора...

 

Тове бе президентският коментар на статията в „Ди Велт“ от която научихме това, което всички знаехме: изнасяли сме оръжие и боеприпаси за Украйна по времето на кабинета „Петков“. Цяла Европа ни похвали, водещи анализатори и политици ни споменаваха с респект и уважение. Държавният глава обаче намира помощта за Украйна като задкулисна работа, извън обсега на обществените очи, като нещо нечисто.

Президентът има право на свое мнение. Но защо досега не е казал нито веднъж Русия освободител или агресор ли е? Какво мисли за разстрелите на мирни граждани, инквизициите, изнасилванията, грабежите и палежите? Тези злодеяния съпътстват всеки ден руско присъствие в Украйна. Да каже трябва ли руските войски да са в Украйна и под техните дула да се преговаря? Или да се изтеглят от чуждата страна и тогава да се сяда на масата за преговори.

Освен това, щом счита за неприемливо да се върши нещо зад гърба на обществото, защо не даде личен пример като обясни публично какви ги вършат част от неговите съветници и сътрудници? Не знае ли че са усвоили похватите на Борисо-Гешевската шайка?

Няма да го направи, защото е по-лесно да видиш сламката в чуждото око, а не гредата в твоето. Пушкин го е казал най-добре:

 

Молчи ж, кума; и ты, как я, грешна,
А всякого словами разобидишь;
В чужой пизде соломинку ты видишь,
А у себя не видишь и бревна!

 

Да караме нататък. Много важни са други негови думи: „Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е война на ценности, когато най-голямата ценност са мирът и човешкият живот. Даването на оръжие означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви и да приемем позицията, че войната трябва да се води до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение“.

Налага се – колко странно и тъжно, - да припомня, че на 24 февруари 2022 г. Русия нападна вероломно Украйна, като часове преди агресията твърдеше чрез външния министър на Кремъл, че „Само луди хора без морал говорят, че ще нападнем Украйна“. Интересно как Радев разбира това твърдение и последвалото нахлуване.

Няма да научим.


image
Руски "миротворци" в Украйна...           Снимка: "Дождь"

 

Според класиците най-ценното нещо след живота, който е уникален и се дава веднъж, е свободата. Мирът не е, защото може да бъде позорен, може да бъде фалшив, отсрочка заради нещо и пр. Дванайсет договора за мир между Турция и Русия донесоха на България само робия и мъки. Чак последния в Сан Стефано бе от значение за нас и само няколко месеца, докато не се свика Берлинския конгрес през юни 1878 г., който погреба българския порив за справедливост.

Стигаме до думите на Радев за гасенето на пожара с бензин и многото жертви. Когато се правят подобни сравнения, би трябвало сравняващият да има представа за реалната картина, която се крие зад „пожар и бензин“.

 

Ще ми позволите кратко отклонение, което дава някои отговори, все още срамежливо премълчавани от Радев и други като него.

 

Преди 43 години съветските войски влязоха в Афганистан. Генералният секретар на КПСС и ръководител на СССР Леонид Брежнев обявява, че Москва отива да възцари мир за братския афганистански народ. Прокремълски настроеният афганистански президент Амин приветства решението на Брежнев. В същият момент по време на кацане в планината до Кабул се разбива самолет Ил-76, превозващ 350-ти парашутно-десантен полк. Загиват около 40 души.

Президентът Амин изразил съболезнование, без да подозира, че уверяващия го с своите мирни и братски намерения Брежнев, е изпратил въпросните военни със задача да свалят действащия президент и да поставят на негово място друг – още по-зависим от Кремъл.

 

Това взривява Афганистан, който се надига срещу съветските „освободителни“ войски, превърнали се изведнъж в окупатори. САЩ, Турция, Китай, Пакистан, Иран и Япония първи заявяват, че Москва трябва да спре започнатата война. На което съветското ръководство отвръща, че никой не може да му се меси. По онова време България, управлявана от БКП и Тодор Живков решително подкрепя съветската инвазия.

За девет години бойни действия в Афганистан там са изпратени 630 хиляди съветски военни. 160 хиляди от тях са украинци. Загиват 15 хиляди, около 80 хиляди са ранени и останали инвалиди.

 

Когато Кремъл е принуден да изтегли войските си от чуждата страна, вече всички са наясно, че това е било престъпление не само спрямо афганистанците, но и спрямо гражданите на СССР. И тогава Брежнев, както днес Путин, е искал „само“ да накаже лошите и да смени управлението. Днес това се повтаря спрямо Киев.


image
Масови гробове в Украйна...

 

Но да се върнем към думите на Радев и какво те означават.

 

Представете си, че всички държави, които днес подпомагат Украйна с оръжие и бойна техника, се плеснат една сутрин по челото, чули призивите на Радев и спрат да изпращат военна помощ за Киев. Пускат бели гълъби в небето и развяват маслинови клонки.

 

В същото време главорезите от частната армия „Вагнер“ на олигарха Евгений Пригожин, известен като „готвача на Путин“, нахлуват в градове и села: режат глави, изнасилват, опожаряват и разрушават всичко по пътя си. Щото украинците са нацисти, нали, а вагнеровци са миротворци. В Киев на Площада на независимостта бива разстреляно цялото ръководство на Украйна, начело с клоуна Зеленски, защото са наркомани, престъпници и пр. След което се провежда парад на победата. В челните редици на освободителите са и ордите на Рамзан Кадиров, които с викове Аллах Акбар отбелязват голямата победа- След което се отдават на заслужено башибозушко опустошаване на украинската столица.

Парад на победата се провежда и на Червения площад в Москва, където Путин поздравява войските от трибуната на мавзолея на Ленин.

 

На коктейла след парада, на който са поканени лидерите на Северна Корея, Беларус, Сирия и Еритрея Путин съобщава, че Русия вече се простира в цяла Украйна и скоро от Лвов, ще тръгне към Полша, с която има стари сметки за уреждане… „Полша ще е част от руския свят. България е наша отдавна. После идва ред и на другите“, вдига пореден тост Путин.

 

Никой не съди победителите – има такъв израз. Има и друг: Историята пишат победителите“. Какво значение имат няколкостотин хиляди убити руснаци? Загинали са, защитавайки идеите на вожда Путин - нещастни герои. Украинските жертви дори няма да ги броим, защото така им се пада, щом са се съпротивлявали.

Важното е да има мир.


image
Миролюбецът, който е пример за българския президент...

 

„Има човек – има проблем. Няма човек – няма проблем“, е фраза, приписвана на Сталин от руския писател Анатолий Рибаков („Децата на Арбат“, 1987 г.). Путин я „обогатява“ творчески: „Има Украйна – има проблем. Няма Украйна – няма проблем“.

Някъде тук е заложена и теорията на Румен Радев: Прегази ли Путин Украйна, ще последва тъй желания мир. Щастливи и благодарни украинците ще тичат по улиците да посрещат с цветя и горилка (водка, укр.) руските витязи, а украинките ще им се отдават в знак на „дружба народов“.

 

Ще спра дотук, защото ми прилошава от картините, които разкриват думите на президента Радев за постигане на мир във война, започната подло и превърната в касапница от Путин и режимът в Кремъл.

 

Но се питам: Наистина ли Румен Радев смята, че е по-умен от представителите на 143 държави, които в ООН осъдиха анексирането от Русия на украински територии? По-мъдър и от Европейския парламент, който прие резолюция, в която определя Русия като "държава, спонсор на тероризма" и "държава, която използва терористични средства"? Егати.

 

И въобще, така ли си представя нашият държавен глава президентската република?

 

Святият девиз на българската Голгота и величие е „Свобода или смърт“.Вярвам на лудите глави, които се жертваха в името на българската свобода, колкото и клиширано да звучи. Не вярвам на политици като Радев. Вярвах, но се оказа, че съм се заблудил жестоко... И да, познавам Украйна и Русия. Познавам и доктрината на Путин върху която "обоснова" тази мръсна война. Сигурно по-добре от някои съветници и автори на секретни доклади и анализи. Това не е самохвалство, а месеци и години посветени на тези теми. Казвам го заради надменното отношение на президентския екип по отношение на критиките, които са дело на "някакви аутсайдери", "платени от американците" журналисти и прочие простотии.

 

Защо настъпи такава промяна у него? Не искам да допусна, че ... ГРУ е бръкнало толкова дълбоко... Макар историята да казва друго...

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Ще попитам още нещо нашия президент: През зимата на 1941-1942 г. германските войски пред и дори в крайните квартали на Москва. Защо тогава Сталин и Кремъл не са помолили Хитлер да сключат мир, за да не се дават повече жертви? Но жертви са дадени - милиони. А СССР получава огромна военна помощ от САЩ и Великобритания, както и от други страни, за да се защити и изгони агресора от своята територия. Защо това е подвиг, а желанието на украинците да защитят страната и семействата си да е "дело на военнолюбци"?

Не очаквам отговор.












Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Него можете да го попитате някои съвсем други работи,
24.01.2023 13:26
но не му е тук мястото за такива въпроси.
Един от тях би бил дали е ял яйце от щраус по каканашевски.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086006
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031