Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2023 03:20 - Крайно време е с крилати ракети „Storm Shadow“ Украйна да удари дълбоко в руска територия
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1710 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 06.02.2023 03:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  "Буреносната сянка“ над Кремъл imageАндрей Пионтковски, Каспаров.Ру

Полковник Михаил Михайлович Ходаренок, бивш началник на група от 1-во направление на 1-во управление на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ, публикува на 3 февруари (!) 2022 г. в НВО пророческа статия „Прогнозите на кръвожадните политолози“. По същество това беше аналитична записка на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, публично насочена към най-кръвожадния политолог. Тя завършва с по военно му ясна и конкретна препоръка към адресата:

„Въоръженият конфликт с Украйна фундаментално не отговаря на националните интереси на Русия. Ето защо за някои превъзбудени руски експерти е най-добре да забравят за вятърничевите си фантазии. И като цяло, ако искат да предотвратят по-нататъшни репутационни загуби, никога повече да не го споменават.“

image

Свободомислието струва скъпо на смелия полковник. По време на специалната военна операция кръвожадни политолози го осъдиха на затвор в Скабеевското шапито. Но дори и в тази тъмница на скръбта Ходоренок остана верен на себе си и избра ролята на галантния полковник Швейк пред недодялания и скучен подпоручик. В същото време той успява от време на време да подава на света важни сигнали от ръководството на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация през главата на  кръвожадния политолог.

Комуникационният сеанс, в който полковникът влезе на 26 януари, беше първият след нощта на дългите ножове на 10 срещу 11 януари. Преди 89 години началниците в Райхсвера поискали Хитлер да ги спаси от атаките и претенциите на Ернст Рьом и неговата частна военна групировка СA. С подобни искания по отношение на руския Рем (Пригожин) се обърнаха към Путин генералите Шойгу и Герасимов, които Пригожит вече причисли към

 кастата на провалените

По същество това беше военен мини-преврат, който завърши с частичен успех. Привърженикът на Пригожин Суровикин бе отстранен и Герасимов се завърна в ръководството на армията. Нашият Рем все още не е получил пистолет с един патрон от фюрера, но претърпя сериозно хардуерно поражение. Точно като самия кръвожаден политолог. Първото за 23-годишното му управление. Генералите, от друга страна, почувстваха, че отново са до някъде в нова ситуация.

Но да се върнем на нашия герой. Разтревожен подпоручик наскоро започна да говори за "Панцир" по покривите на сгради в Москва. Ходоренок му отговори, както трябва да бъде по устав, с дързост и иронично, прибягвейки изненадващо към английското словосъчетание

 „Storm Shadow“

За първи път чух да се говори (за „Storm Shadow“ – бел.ред.) преди около месец и половина, във времето, когато се задават въпроси към правителството в Британската камара на общините. Депутатът консерватор Борис Джонсън попита министъра на отбраната Бен Уолъс: „Има ли Обединеното кралство ефективни оръжия, които биха могли да помогнат на Украйна да защити градовете си от руски терористични атаки?“

"Да", отговори министърът, "имаме крилати ракети „Storm Shadow“, които биха позволили на

 Украйна да удари дълбоко в руска територия, 

както и срещу вражески летища, така и срещу други цели. И ако руските варварски атаки продължат, ще разгледаме въпроса за прехвърляне на тези ракети на нашите украински съюзници“.
Варварските атаки продължават и има информация, че британците работят с поляците за оборудването на съветските самолети с ракети „Storm Shadow“, които Полша отдавна планира да предаде на Украйна. Сигналът на Ходаренко означава, че Генералният щаб на въоръжените сили на Руската федерация обмисля сериозно тази перспектива и би искал да изнесе обсъждането й в публичното пространство.

Като част от тази академична дискусия предлагам следната 

хуманитарна инициатива,

 която ще спаси живота на десетки хиляди украинци и руснаци.

Обединеното кралство и Полша информират света, че са решили да предоставят на Украйна крилати ракети "Storm Shadow". Продължаващата трагедия, която преживяват селищата и хората на Украйна пред очите на целия свят, не им позволява да чакат официалните процедури за одобрение от всички страни членки на НАТО. Те са готови да предоставят ракети възможно най-скоро, но първо предлагат международни посредници (Ердоган, папа Франциск?) за спешно постигане на разбирателство между страните – Русия и Украйна, за взаимен отказ от въздушни атаки над противникови градове. Ако посредниците не успеят да постигнат съгласието им, ракетите ще бъдат предадени на Украйна веднага след първата нова руска атака срещу украински селища.
Превод: Faktor.bg



Гласувай:
1



1. dobrodan - С Русия не се преговаря.
06.02.2023 10:38
Тя просто ще отложи поредното си "териториално разширяване".
Ако сега не бъде поставена на мястото си, след някой още месец ще е късно.
Дано страните проумеят какво ги чака при евентуална руска победа и спрат да си чешат задниците час по-скоро.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4128406
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930