Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2021 00:30 - Д-р Стоян Монев: Имаме избор - да се ваксинираме или да боледуваме
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 1897 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.07.2021 00:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Д-р Стоян Монев: Имаме избор - да се ваксинираме или да боледуваме Всички научни колективи - в целия свят, по всички университети - не защитават мнението на доц. Атанас Мангъров публикувано на 27.07.21 в 13:42 image 2 Д-р Стоян Монев Снимка: Личен архив

 

  •  

"Нямаме защита срещу Делта варианта, защото можем да сме сигурни, че всички, които не са ваксинирани, ще боледуват.  Имаме избор - да се ваксинираме или да боледуваме". Това заяви в интервю за БНР д-р Стоян Монев, лекар в общинска болница в Германия. Той беше категоричен, че единственото нещо, което може да предпази хората от смъртоносно и тежко протичане на заболяването, е ваксината, която дава 96% защита от смъртоносно протичане.

70% от пълнолетните граждани на ЕС вече са получили поне една доза ваксина срещу Covid-19

По думите му цитираните от Урсула фон дер Лайен 70% са при пълнолетното население, но ваксиналното покритие като цяло е под 60%:

"В Германия то е 49,6%, а в България е между 15 и 17 процента".

Д-р Монев даде пример със задължителните ваксини, които се поставят на бебетата в първите 6 месеца след раждането им:

"Още в първите дни и месеци от живота си бебетата се ваксинират наведнъж с 6 ваксини, комбинирани в една. Всяка една от тези 6 ваксини е тествана на много по-малко хора, отколкото ваксините срещу Covid-19 на четирите най-големи фирми производители. Ваксините, които имаме днес, са много по-сигурни и по-тествани от ваксините срещу морбили, примерно, които имаме от 1962-ра година. Това е медицински факт и тук няма място за мнение. Не трябва да се бърка мнението с медицинския факт".

Държаните, в които има традиционно недоверие в управлението, ваксиналната готовност е много по-ниска, посочи лекарят:

"Това са държави от Източна Европа, там хората не вярват не само на ваксините, те не вярват на нищо - на политиците си, на новините, а ваксината е само едно от многото неща, в които хората не вярват".

 

Д-р Стоян Монев представи факти от болницата в Германия, в която работи:

"В моето отделение има около 500 пациенти - приети и лекувани, нито един от тях не е двойно ваксиниран. Нито един двойно ваксиниран човек не е приет за лечение в болницата и няма починал двойно ваксиниран. От останалите хора, които са с тежко протичане в интензивно отделение, 80% са с произход или ориенталски, или от Източна Европа".

Той призова да не се канят в медиите в България медицински лица, които "още повече влошават ситуацията с информираността на населението". По думите му всички научни колективи - в целия свят, по всички университети - не защитават мнението на доц. Атанас Мангъров за Covid-19 и ваксините.

Д-р Аспарух Илиев: Застъпниците на конспирации за ваксините нямат трибуна в страните от ЕС

Във връзка с подписването на информирано съгласие преди поставяне на ваксина срещу Covid-19, д-р Монев обясни, че това не означава отказ от отговорност:

"В ЕС няма такъв юридически казус "отказ от отговорност". Хората трябва да са информирани за медикаментите, които приемат и затова е информираното съгласие, като част от документите, които подписваме за всичко - ново лекарство, нова ваксина". 

 

image Даниела Горчева/ Снимка: БНР

 

В предаването "12+4" българската журналистка Даниела Горчева, която живее в Нидерландия, коментира, че там ваксинацията е започнала по ред, определен от годината на раждане:

"Ние много дълго време чакахме. По този начин се намалява натискът върху здравната система, тъй като има и планови операции, но когато се задръстят интензивните отделения само с Covid пациенти, не може да бъде направена нито една животоспасяваща операция".

Горчева уточни, че заради това, че Нидерландия е много гъстонаселената, е имало много строги мерки и локдауни. 

От случаите на новозаразени с коронавируса се вижда, че от Делта варианта са засегнати неваксинираните хора, посочи тя. 

Интервютата на Диана Янкулова с д-р Стоян Монев и с Даниела Горчева в предаването "12+4" можете да чуете от звуковите файлове




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12252513
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031