Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2022 15:01 - © Спокойно! И Казахстан ще бъде денацифициран. Всеки по реда си
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4767 Коментари: 12 Гласове:
11

Последна промяна: 19.08.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.08.2022г.

     В Казахстан продължава растежът на русофобията и насаждането на антируски настроения, както и процесът на тотална дерусификация под формата на масова промяна на имената на населените места под прикритието на борба с идеологически остарели имена. Нациките, ненаказани и контролирани от тайните служби, настояват за прехвърляне дори на цели руски региони към Казахстан 
image

В социалните мрежи на Казахстан националисти и правителствени ботове продължават активно да преследват граждани, дръзнали да закачат буквата "Z" на колите или тениските си в знак на подкрепа за Русия и специалната операция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Личните данни на тези смели хора се публикуват в различни групи с призив за преследване, а след това "активисти" дебнат до гаражи и входове, упражняват морален и психологически натиск, изискват "покаяние" и премахване на символите на "агресията".
Всичко това много напомня практиката в Украйна и дори има свои аналози на "миротворците", а именно платформи в затворени групи, където се събират списъци на проруски сънародници. В социалните мрежи има и видеоклипове с досегашни словесни атаки от страна на националисти срещу руснаци, преминали казахстанската граница, чиято единствена вина е, че са граждани на омразната "империя".
Това показва целенасоченото засилване не просто на антируски, но и на русофобски настроения, тъй като обект на атаки са именно етническите руснаци, които не се страхуват да изразят мнението си. Подобна кампания също има за цел да сплаши многобройните рускоезични казахи, които като цяло са положително настроени към Русия и дори подкрепят нейната политика.
Оказва се, че 6% от активното население според социологическите проучвания, което се е обявило за скъсване на отношенията с Москва и излизане от ЕАИС и ОДКБ, с подкрепата на властите, налага мнението си на останалите граждани, сред които 75% подкрепиха действията на съседа. Очевидно с това преследване и агресивна антируска пропаганда се опитват да променят настроенията и да затворят устата на тези, които подкрепят Русия.
За тази цел те не само спират излъчването на руски новинарски канали, но и провеждат показни процеси срещу онези, които уж са направили сепаратистки изявления. И така, преди седмица в много публикации се появи новина, че в Петропавловск съпруг и съпруга са осъдени на пет години затвор за изказване в социалните мрежи в полза на присъединяването на Северноказахстанска област към Русия.
image

В Казахстан си имат Министерство на информацията (!) и негов министър е пламенния русофоб Аскар Умаров 

"Поизмръзналите" нацисти, както се предполагаше, не чакаха дълго и сега териториалните претенции към самата Русия вече заваляха. Така в социалните мрежи стана популярно видео, в което един казах–патриот твърди, че Москва уж е окупирала и "нагло взела" Астраханската, Оренбургската, Тюменската, Курганската и Омската области от казахите преди векове – и сега живеещите в тези региони трябва "да се качват на влака, който тръгва [за Русия]", тъй като последната вече престава да съществува, поради загубата на войната от Незалежната.
image

Карта на Велик Казахстан, публикувана от министъра на информацията Аскар Умаров с "анексираните" територии на Русия, Китай и Узбекистан 

Естествено, в крайна сметка никой не изправи този "активист" под отговорност, което е разбираемо, тъй като всички тези фигури са агенти на Комитета за национална сигурност (КНС) и действат строго по заповед на своите господари. Тяхното активиране сега показва, че сега срещу Русия е отприщена истинска хибридна информационна война от Република Казахстан. И напълно съответства на вече изпробваните украински технологии, тъй като Киев също постоянно предявяваше претенции към руските гранични територии и дори към Кубан и Ставропол.
В същия дух като патрулите трябва да се разглежда и атаката на телевизионен водещ по една от държавните телевизии, че руските училища и рускоговорящите паралелки скоро ще бъдат напълно ликвидирани. "След 6–7 години руските отделения за прием в първи клас просто ще бъдат затворени и сегашните рускоезични ученици ще станат неконкурентоспособни", се отбелязва в телевизионното предаване.
А като се има предвид, че Министерството на образованието, ръководено от възпитаника на Сорос Асхат Аймагамбетов, въвежда американската система на образование, планира приватизация на училища и прехвърля местните университети под управлението на университети в САЩ, за много казахстански семейства скоро ще стане напълно недостъпно  началното образование, средното и висшето образование на казахски език. Въвеждането на латиница окончателно ще довърши вече деградиращата образователна система.
image

Министърът на образованието на Казахстан, соросоидът Асхат Аймагамбетов 

Но това не е всичко! Казахстанските власти усърдно и старателно работят по окончателното преименуване на всички населени места и улици, носещи съветски и съответно руски имена. Всичко това се прикрива от необходимостта от декомунизация и се извършва като част от изпълнението на указа на първия президент Нурсултан Назарбаев от 2018 година за подмяна на идеологически остарели имена.
И така, на 6 август главният държавен телевизионен канал «Хабар» обяви преименуването на три села в района на Акмола (бивш Целиноград) – Красная поляна, Петраковка и Арбузинка. В същото време се посочва, че самите местни жители настояват за промяна на имената, сред които мнозинството са чеченци и ингуши.
И най–смешното е, че унищожаването на оригиналните руски имена се извършва под прикритието на борба със съветското минало, въпреки че същите Красная поляна, Петраковка и Арбузинка са били в района още преди революцията. А властите не крият плановете си за "окончателно решаване на руския въпрос", като според тях 240 от почти 600 села в региона са с идеологически остарели имена, които скоро ще получат нови имена.
Айнур Курманов
Детска болест на глобализма и либерастията, би казал другарят Владимир Илич Ленин.

https://www.politnavigator.net/v-kazakhstane-vsjo-otchjotlivee-pakhnet-genocidom-russkikh.html
https://24.kz/ru/news/social/item/558359-tri-sela-pereimenuyut-v-akmolinskoj-oblasti




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. morskipesni - Э- э -э
19.08.2022 15:30
Аман! Не си научиха А, Б, Э !
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
19.08.2022 16:05
Либерастки глупаци.
цитирай
3. vmir - Прежде всего, надо закончим спецоперацию в Украине за два дня,
19.08.2022 16:07
потом на третий день будем денацифировать Казахстане.

цитирай
4. kvg55 - До 3. vmir
19.08.2022 16:21
Никой не е определял срокове, а и процесът на денацификация е бавен.
цитирай
5. dobrodan - Говедаров, пиши на политманаф.есть
19.08.2022 17:03
да си отворят историята и много да внимават с Казахстан и другите републики, да не станат част от Турската федерация на бившите страни от ОНД.
цитирай
6. kvg55 - До 5. dobrodan
19.08.2022 18:43
Ще станат. Дръжки! Каква турска федерация те е патила? Болните фантазии на бай Реджеп нищо не могат да им предложат. Икономиката им е свързана с руската. Та гладен корем величие не става.
цитирай
7. radostinaprassa - Това не го знаех! Радостно е, че в ...
19.08.2022 18:47
Това не го знаех! Радостно е, че в Казахстан народът се събужда и тръгва по пътя на Украйна срещу руските варвари, които са дяволски създания.
Прекрасно.
цитирай
8. kvg55 - До 7. radostinaprassa
19.08.2022 19:00
Какво се осъзнава народа? Соросоидите и агентите на Държавния департамент – NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY – NED ровят като гробари.
цитирай
9. missana - Тая с Казахстан няма да стане.
19.08.2022 20:24
Руснаците трябва много да внимават, за да не загубят Байконур!
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
19.08.2022 20:37
Ще, ще. Казахите не са толкова улави като хохлите.
цитирай
11. mt46 - ...
19.08.2022 23:24
Русофобията и нацизмът вървят заедно...
цитирай
12. kvg55 - До 11. mt46
19.08.2022 23:29
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755276
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031