Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2016 06:57 - Искате ли да разберете къде се намира Империята на Злото в световната координатна система? Непременно прочетете
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 4426 Коментари: 14 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руснаци, погледнете се...
Който е бил нищо, ще си остане нищо

По съветско време имаше такъв химн – „Интернационалът“. В него има думи, които много години олицетворяваха съветската страна, нейния народ и общество. Звучат така: „Който е бил нищо, ще стане всичко“.

Минаха години. Казват, че Русия се е изправила. От колене. В каква поза стои сега – не е много ясно, но съдейки по обществения климат, тази поза е предизвикателна и независима. Какво представлява днешна Русия? Какво ни внушават медиите, какво казват патриотично настроените политици? Какви принципи се изповядват в обществения живот, в нормите на външната политика?

Събират се в няколко думи: „Ние сме най-добрите. А, ако не сме най-добрите, ние на вас ще ви... И тогава ще почнете да говорите, че сме най-добрите“. Е, в края на краищата няма нищо лошо в това, че народът, страната искат да са най-добрите, най-умните и най-талантливите. Ще се стремят към това и накрая ще станат.

Погледнете страната си, руснаци. Себе си. Приноса си за световния прогрес. Своето място в световното общество. Най-малкото през последните 10-15 години, откакто Путин превежда страната през бурите, когато той (и само той!) я е изправил на крака, довел я е до предела, заставил е всички да я уважават и да се гордеят.

 

image Руският танк чудо се скапа току пред парада (обновена)

 

Руснаците например масово смятат, че те са изобретили всичко в света. Русия заема седмо място в света по брой лицензирани патенти за изобретения – 46 000 патента през 2015 г. Въобще – седмото място не е лошо. Обидно е, разбира се, че преди нас са презряната Германия, загадъчната Южна Корея и ненавистната Америка. Само, че ето каква е работата: Германия има 60 000 патента, САЩ – 503 000, а Китай – 534 000 за година. Все още ли искате да се мерите с някого по ум и съобразителност, драги руснаци. Гордеете ли се с прогреса на Русия и с изправянето от колене?

Има един „Глобален индекс на иновациите“. Определя мястото на страните на пазара на новите разработки, висшето образование и развитието на науката. Русия заема 43-то място в този списък – веднага след Турция и Обединените арабски емирства, далече зад Естония и Нова Зеландия, много далече след Холандия, Ирландия, Швеция... В индекса за иновации има подиндекс „Възвръщаемост на иновационните усилия“. Този показател показва ефективността на вложенията в иновации. По него Русия заема 47-о място в света, отстъпвайки пред Унгария, Украйна, Норвегия, Португалия. Т.е., губят се пари, време, мозъци за изследвания и разработки. А резултатът е такъв – 47-мо място в света.

Изобретяваме това, което светът вече отдавна е изобретил. Няма да направим нищо ново. Време и пари ще похарчим, но няма да направим. 47-о място.

Искате ли пак да се погледнете отстрани, руснаци? Индекс за ефективност на правителството: Русия е на 74-то място. Индекс за качеството на регулациите (зкони, правила, регистрации): Русия – 97-о място. Последото. Индекс на държавните разходи за образование: Русия – 79-о място, отстъпвайки пред Оман, Никарагуа, Нигер... Индекс на държавните разходи за изследвания и разработки: Русия е на 31-во място в света.

Още ли се надувате от гордост, скъпи руснаци? Имате голяма страна? Много ресурси? Защо тогава Русия заема 23-то място в света по производство на електроенергия на глава от населението?! Отстъпвайки на Чехия, Австралия, Норвегия?...

 

image "Боинг", пази се! Идва "Иркут МС-21"

 

С какво още се гордее страната? С Байкало-Амурската магистрала? Със Северния морски път? С новото летище „Жуковский“? Според индекса на транспортната логистика Русия заема 85-о място в света. От 1990 г. насам броят на летищата в Русия е намалял четири пъти, сега те са около 1300. Ясно е, че летищата са унищожени от Запада, а не от руската власт... Между другото в проклетата Америка има 13 500 летища, а в Швеция са едва 231. Изпитвате ли гордост?! В Русия има 6 пъти повече летища, отколкото в Швеция!!! Наистина територията на Швеция е 38 пъти по-малка, отколкото руската...

По брой научно-технически публикации за година Русия заема 67-о място в света. Отстъпвайки на Египет. На Иран. Индексът за износ на високи технологии (от общия обем на експорта): Русия – 52-ро място в света. Отстъпвайки пред Кот д’Ивоар, Нигер и Тунис...

Писна ли ви от числа? На мен също. Защото няма числа, с които можем да се гордеем. Който е бил нищо, няма да стане всичко. Каквото и да пеят патриотите в своите песни. Така е било и така ще бъде. С една дума – невежество и фалш.

Но, може би, тогава работата е в духовността? В морала, в устоите, в истинските ценности? Които съществуват в Русия и руснаците, а ги няма в прогнилата западна цивилизация?

В руските училища има задължителен предмет – основа на православната култура. Засега е задължителен за малките, но скоро ще стане за всички поголовно – до 11-и клас.

През 1991 г. 61% от руснаците са били атеисти. Днес 67% определят себе си като православни, привърженици на „традиционните ценности“. Библията са чели само 49% от тях, а ходят на църква и съблюдават черковните обреди 3%. Попитайте тия „православни“ по какво православието се отличава от католицизма? Няма да ви отговорят. Не знаят. Проверявал съм, питал съм. И още – обидени са на целия свят, убедени са, че всички завиждат на Русия и руснаците, всички ги ненавиждат и искат да им откраднат природните богатства. Не уважават Русия. Не забелязват политиците и чиновниците й. С една дума – не ги броят.

И какво остава да се направи? Да ги заставим да ни зачитат. Да ги заставим всички да признаят, че Русия и руснаците са най-добрите. Че без руснаците светът не е свят. Как да ги заставим? Както дойде. Целта оправдава средствата. Победителите не ги съдят. И ето – част от територията на друга държава става територия на Русия. А международните договори, подписани от Русия? Няма проблем. Зелените човечета? Няма такива. Т.е. има такива, но ги няма. Победителите не ги съдят. Донбас? Луганск? Безименните „доброволци“, „отпускари“, „заблудени десантчици от Псков“? Целта оправдава средствата. А целта е разширяване на „руския свят“. Колкото повече Русия, толкова по-малко Запад.

image "Лошият" Запад и "горката" Русия

И още една цел – да вкараме шило на Запада отзад. Не искали да се съобразяват с интересите на Русия? Да уважават лидерите й? Сега няма да спят и ще треперят нощем. Сега ще почнат да се съобразяват. И да се боят. Нали и Грузия през 2008 г. не искаше да ни зачита – и стана четвъртата най-малка по територия. И Украйна така. Кукиш с масло – никакъв Европейски съюз без разрешението на Русия.

Кой още се съмнява във величието на Русия? Ние сме първи на планетата. Спорт? Значи и в спорта. На всяка цена. Победителите не ги съдят. Правила, инспекции, анализи – не ги заплашват. Е, какво от това, че половината от водещите руски спортисти живеят и тренират в чужбина, защото в Русия няма условия нито за тренировки, нито за достоен живот. Затова пък има Министерство на спорта, ФСБ (Федералната служба за сигурност), пари. Без пари не става. Мислите, че да получим Олимпиадата в Сочи беше евтино?! А дружбата с Блатер, който е крадец и подкупен, мислите ли, че ни излезе изгодно?! Затова Русия не е по-лоша от другите сега! И Олимпиада, и световно по футбол! И медали! А пък, ако Русия е уличена в нещо, значи просто има врагове и завистници. И те са същите, даже по-лоши.

Ако световните лидери не искат да се съобразяват и да общуват с президента на Русия, то трябва да се създаде такава ситуация, че да премислят. Да разберат, че без президента на Русия няма къде да ходят. И ето изтеглените от Сирия Военно-космически сили всекидневно бомбардират Сирия. Т.е. тях ги няма там, защото Путин нареди на Шойгу да ги изтегли! Но те са там. И бомбардират. И ето сега, стискайки зъби, Кери и Меркел са принудени да звънят на Путин... А „Ислямска държава“ вече няколко пъти беше унищожена и ще бъде унищожена още толкова, колкото се налага, за да се потвърди мощта и ефективността на руската авиация.

А изборите в САЩ? Половината руснаци внимателно следят хода на кампанията в Америка. Наслаждават се на кашлицата на Клинтън, молят се за Тръмп. Защо? Защото Тръмп е казал, че Путин е юнак. Значи, като стане президент, Тръмп ще дружи с Русия. Как? Не е важно! Ще дружи! А по-хубавото е, че, ако Тръмп стане президент, тогава и на Америка, и на Запада няма да им е до Русия. А, ако на тях им е кофти, значи на нас вече ни е добре. И нефтът отново ще поскъпне!

image Руски хакери проникнали в сървърите на Dow Jones

А, ако се появи съобщение, че сайтовете на демократите в САЩ и на избирателните структури са разбити от руски хакери... Е, какво от това? Да го докажат! И въобще „не е важно, кой ги е разбил“, както каза президентът на Русия Путин.

Опитвайки се да си създаде славата на регионален лидер, Русия пробва да го постигне не чрез икономическа мощ, не с високо ниво на социално осигуряване на населението, не с уважение от страна на другите държави, защото Русия има това, което другите нямат. Моделът й на поведение е друг. И той е добре познат на всички руски момчета. Те помнят, че навън, на улицата уважават не отличника очилатия Петя, победителя в олимпиадата по математика. Уважават и се боят от побойника и хулигана Вова, който може да ти открадне парите за сладолед, да разбие вратата, да счупи прозореца с прашка, да напише на оградата едни определени думи.

Ето ви Русия днес: няма смисъл търпеливо да се изобретява айфона. Другите трябва да се страхуват, че айфонът ще им бъде отнет и счупен. Тогава сами ще го дадат.

И докъде ще стигне с това Русия? До световния боклук. До бунището на историята. Който е бил нищо, ще си остане такова.

----

* Коментарът на Владимир Бекиш е публикуван в сайта на Радио "Свобода", откъдето го препечатваме с незначителни съкращения. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.
Гласувай:
91. kolevn38 - Един от почитателите на Империята на Злото вече постави своя минус. Очакваме другите родоотстъпници да се явят:)
11.10.2016 07:38
Вероятно оспорва мястото в Световната Координатна Система - дали да 90 или 89....
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, kolevn38! Истината е единствения лек срещу червената чума!
11.10.2016 07:45
Това е цялата истина за империята на Злото - съвременният злокачествен тумор на планетата, който планетарната имунна система трябва да изолира, за да спаси планетата и цивилизацията от опасните метастази на руския примитивизъм и неговия растящ апетит.
цитирай
3. lightsaber123 - Много добра статия.
11.10.2016 08:23
Поздравления за автора.
цитирай
4. nadzambunata - Ааааа, така - не!
11.10.2016 09:06
Аз представлявам НЕрусофил, НО: писанието е доста злобно, с непонятна насоченост и затова - безпомощно. За съжаление икономиката не може да се раглежда единствено и само, като функция на културата на един народ. И изобщо, повърхностни писачо, какво е "икономически блясък"? Той стопански успех ли е? И ако да, то "хастара" на немската икономика не е ли вече много раздран и има ли го все още изобщо?
А за рашия: не мога да тематизирам една измислена държава, която винаги е била чужда пионка, съсипала моята Родина и държаща до днес Народи в робство!
Глейте си България!
цитирай
5. kolevn38 - Автора е белорусин, между другото, пък ти си се определяй като какъвто пожелаеш.
11.10.2016 11:23
nadzambunata написа:
Аз представлявам НЕрусофил, НО: писанието е доста злобно, с непонятна насоченост и затова - безпомощно. За съжаление икономиката не може да се раглежда единствено и само, като функция на културата на един народ. И изобщо, повърхностни писачо, какво е "икономически блясък"? Той стопански успех ли е? И ако да, то "хастара" на немската икономика не е ли вече много раздран и има ли го все още изобщо?
А за рашия: не мога да тематизирам една измислена държава, която винаги е била чужда пионка, съсипала моята Родина и държаща до днес Народи в робство!
Глейте си България!

И още нещо - къде става въпрос в статията за руската култура!? В тази връзка - почти сто процента от руските културни дейци са против днешната руска политика и путинския режим, изключения са единици.
За хастара на немската икономика можем да не се притесняваме, достатъчно е да погледнем немските космическите кораби, които се завзели планетата и се разхождат по величествено по улиците и да ги сравним с 40 годишните смешки, които Империята на Злото все още неуспешно се мъчи да произвежда и продава. За другите производства дори не е нужно да правим сравнение. Истината е, че руснаците спечелиха битката по време на войната преди 70 години, но загубиха в битката за мира - масите живеят като скотове а икономиката им никаква я няма.
цитирай
6. kolevn38 - Поздравления за поздравяващия, би казал автора:)
11.10.2016 11:24
lightsaber123 написа:
Поздравления за автора.

цитирай
7. vencivaleri1951 - Колев,
11.10.2016 13:47
ние ли ще съдим руснаците-Ние които имаме Борисов за премиер и много вероятно Цачева за президент. /Помоли някое от внучетата ти да ти прочете от Форбс какво пишат за премиера наш/

За мястото на руската култура да спорим е нон сенс. Няма световни сцена, галерия, бибилиотека където руските имена да не са с големи букви на афишите. Няма престижен университет в света където да не четат руски професори. За това казвам че е нон сенс да поставяш точно ти тази тема за дебат-представяш се за провинциален краевед.

За скотския живот на руснаците:

Аз имам студио в едно село от Южното ни Черноморие-изпадна ми преди години евтино. Съседи са ми руски/а и белоруско/ семейства. Семейно дружим с едно семейство от Пушкино-съпругът ресурсен учител логопед , съпругата фризьор.
Хайде кажи колко са българските учители и обикновени фризьори с ваканционно жилище на морето. Руските имоти са десетки хиляди. Повечето принадлежат на представители на средната класа от не високите етажи. Българският еквивалент
на тези представители са предимно тъй наречените работещи бедни. За ваканционен имот те дори не мислят и как да мислят като са в капана на консумативите-парно, електричество, телефон...не могат да си позволят зъболекар, качествени храна, облекло...
Погледни си заниманията ако не си трол и аватарът ти е истински
Катадневно пишеш по няколко злобни постинги против Русия и така ти минава денят...живота. Говори ли ти се вече за скотски живот?
цитирай
8. podvodni - Е, имах си аз чифутин, па бил той и ...
11.10.2016 19:33
Е, имах си аз чифутин, па бил той и беларуски, да се изказва ласкаво за Русия и руснаците.
Владимир Бекиш - Бакиш - една от най-големите еврейски фамилий в Европа, наред с Ешкенази.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Путин е в цугцванг, той няма разумен ход.
11.10.2016 22:08
Затова подмята ракети, сега нагъчква и Калининград с ракети. Това му остана, ядренят шантаж. Някога имаше проблем Данциг и Коридора, днес този проблем възкръсна под друго наименование, Крим и Коридора, като в Коридора Путин включва Донецк и Луганск. Известно е какво стана с Кадафито след като свали самолета над Локърби - гръмнаха си го самите либийци. Същата съдба ще има и Путин, защото там изборът е: Или Русия или Путиновите олигарси. Не е ли срамота за такава голяма държава Израел да има по-голямо промишлено производство от нея? И да плаши с превръщане в радиоактивно стъкло тези, които не са нейни приятели.
цитирай
10. getmans1 - ние ли ще съдим руснаците-Ние които ...
11.10.2016 23:03
vencivaleri1951 написа:
ние ли ще съдим руснаците-Ние които имаме Борисов за премиер и много вероятно Цачева за президент. /Помоли някое от внучетата ти да ти прочете от Форбс какво пишат за премиера наш/

За мястото на руската култура да спорим е нон сенс. Няма световни сцена, галерия, бибилиотека където руските имена да не са с големи букви на афишите. Няма престижен университет в света където да не четат руски професори. За това казвам че е нон сенс да поставяш точно ти тази тема за дебат-представяш се за провинциален краевед.

За скотския живот на руснаците:

Аз имам студио в едно село от Южното ни Черноморие-изпадна ми преди години евтино. Съседи са ми руски/а и белоруско/ семейства. Семейно дружим с едно семейство от Пушкино-съпругът ресурсен учител логопед , съпругата фризьор.
Хайде кажи колко са българските учители и обикновени фризьори с ваканционно жилище на морето. Руските имоти са десетки хиляди. Повечето принадлежат на представители на средната класа от не високите етажи. Българският еквивалент
на тези представители са предимно тъй наречените работещи бедни. За ваканционен имот те дори не мислят и как да мислят като са в капана на консумативите-парно, електричество, телефон...не могат да си позволят зъболекар, качествени храна, облекло...
Погледни си заниманията ако не си трол и аватарът ти е истински
Катадневно пишеш по няколко злобни постинги против Русия и така ти минава денят...живота. Говори ли ти се вече за скотски живот?


... Кой, бе Венци е автора от Форбс да не би да е онзи от Казахстан дето Кушел го нарича „Другарю Мелик???

И като се говори за „култура“ не винаги значи изкуство а става въпрос за културата на народа и отношенията в обществото а ти пак се хвана за „руската култура“ а не Путинският ерзац.
Вземи и посети блога на НИК-a „STOP NATO“ като разбирач веднага ще разбереш ментео колко е несъстоятелно!
цитирай
11. vencivaleri1951 - Гетьо,
12.10.2016 00:13
getmans1 написа:
[quote=vencivaleri1951]ние ли ще съдим руснаците-Ние които имаме Борисов за премиер и много вероятно Цачева за президент. /Помоли някое от внучетата ти да ти прочете от Форбс какво пишат за премиера наш/

За мястото на рускатпровинциален краевед.

За скотския живот на руснаците:

Аз имам студио в едно село от Южното ни Черноморие-изпадна ми преди години евтино. Съседи са ми руски/аНямаме разлика относно това що е култура -разбира се с уточнението , че има известна разлика между културата на дадена държава и културата на населението и

Точно поради това почнах коментара си, че ние избираме Борисов, а и много вероятно Цачева-изборът също е въпрос на култура. И понеже ти ще си несъгласен с внушението ми, ще те попитам нещо съвсем елементарно и отговори единствено на себе си-аз отговорът го знам
-Нормално ли е премиер и евентуален бъдещ президент да не знаят и да не ползват чужд език през 21ви век?
И понеже още съм " под пара" от една оправдателна присъда питам и още нещо:

-Възможно ли е в МО на сериозна позиция да бъде назначена дама която е от криминогенния фактор-измами, проституция. Криминално освен нея са проявени и съпруг и син. Същата тази дама е и кандидат депутат от РБ. Да не остане съмнение, че министър Ненчев е бил подведен и са му пробутали дамата стана ясно, че тя му е съгражданка и съседка. Култура е и да назначиш или не оспорваш назначението на " оперен" като папагал посланик. Култура е да наречеш матрЯл овластилия те суверен, култура е и че суверенът не срита задника веднага след изказването на самозабравилия се велможа...

Колкото до Форбс и Борисов

Статията е редакционна. Бе постната от колега в блог бг и аз отначало помислих, че е от" Бъзик Уилкис" Да ама авторът даде и линк. Впрочем няма нищо което да не знаем, а и американския посланик преди години бе докладвал същите неща на правителството си. Знаем, но пак ни е кофти
цитирай
12. kolevn38 - Не са злобни постингите ми, венцивалери, правдиви са. Я погледни постингите за САЩ и ЕС на твоите единомишленици - омразата е ваш приоритет.
12.10.2016 06:36
vencivaleri1951 написа:
ние ли ще съдим руснаците-Ние които имаме Борисов за премиер и много вероятно Цачева за президент. /Помоли някое от внучетата ти да ти прочете от Форбс какво пишат за премиера наш/

Катадневно пишеш по няколко злобни постинги против Русия и така ти минава денят...живота. Говори ли ти се вече за скотски живот?

И още нещо - всичко, писано от Бекиш е вярно, т.е. Русия е една четвърторазредна икономика и държава, въоръжена с ядрени ракети.
цитирай
13. kolevn38 - Фашисти и антисемити нямат право да се изказват в блога ми, марш оттук, помияр.
12.10.2016 06:38
podvodni написа:
Е, имах си аз чифутин, па бил той и беларуски, да се изказва ласкаво за Русия и руснаците.
Владимир Бекиш - Бакиш - една от най-големите еврейски фамилий в Европа, наред с Ешкенази.

цитирай
14. vencivaleri1951 - Русия колев
12.10.2016 13:45
Никога не е била второстепенна държава и никога няма да бъде. Не заради територията, не заради надземни и подземни богатства -за ракетите още по малко.
Русия е Велика заради хората си-заради духовността на хората си.
Тук не става въпрос за безспорното и световно място в културата и науката
Самият руски народ е изключително духовен народ.
Няма да намериш народ чийто дори "подземен свят" да има такова впечатляващо творчество-говорим за поезия, музика-богат и неповторим собствен език
Да, животът ги е направил войни. Учудвал съм се как всяко момче , особено тези на Север как като им попадне метална пластина с лекота правят нож, а от метална тръбичка как излиза цев. Учудвал съм се как в общежитието масово се играеше следната игра Задава се тема, и се разговаря по нея в мерена реч с цитати от различни поети-руски и чужди. Във всяко общежитие имаше по няколко общи толупа/кожух от непостригана овча кожа, като нашенския ямурлук/ и как с тях в мразовитите нощи колеги стояха на опашки с часове за билети за различни представления. Помня как бъдещата кметица на Петербург, днес парламентарист, професор...тогава дребно момиченце от селце на Ленинградска област едвам удържаше пот тежеста на кожуха, но стоеше на опашка при -30градуса.
Не ракетите, а духът/духонвост идва от дух/ народен прави Русия Велика и непобедима.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 2909713
Постинги: 2488
Коментари: 5313
Гласове: 3713
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930