Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 12:07 - ЩО Е СОЦИАЛИЗЪМ И ИМА ЛИ ТОЙ ПОЧВА У НАС
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2985 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Един от основоположниците на социалистическата идея у нас - Димитър Благоев, всъщност дава най-вярна оценка на Русия и нейните империалистически цели. Да не споменавам, че той може да се счита за един от основоположниците на лявата идея и в самата Русия и, че е изгонен от Русия.
След 1917 г. руският империализъм сменя носителите си - от царизъм и дворянство , негов носител стават руските болшевики.
Методите, целите и дипломатическото коварство остават същите, но вече са много по-агресивни.
Съответно и носителите на руския империализъм у нас се сменят. Ако до 1917 г. Русия е разчитала на продажници от управленските среди, генералитета и буржоазията, то след революцията те са заменени от най-пропадналата и безродна прослойка сред българското население - комунягите. Благодарение на тях само след 15 години вече болшевишкият Кремъл ще довърши прокараната от царска Русия политика по разкъсване на българската нация и през 1934 г. ще обяви официално съществуването на т.нар. "македонска" нация и език, а само след още 10 години ще я наложи с насилия, терор и убийства, извършени над милион българи в Пиринска и Вардарска Македония. С помощта на техните верни мекерета - безродните български комунисти.
Книгата на Димитър Благоев, която представям е написана 10 години преди Русия да нападне България през 1916 г., и да изяде здравия български бой.
Руските войски ще бъдат разбити от българската армия и в Добруджа, и в Македония, а на 3 март 1918 г. Русия ще подпише най-унизителния мирен договор в историята си - Брест-Литовския мирен договор, с който от Русия са откъснати над 1 милион кв. км.
Това нападение на Русия над България идва да потвърди по най-яркия начин техния вековен стремеж за разширяване на империята им на Балканите и антибългарската политика, която преследват постоянно за тази цел.
Това нападение изцяло потвърждава и написаното от Благоев.
Да четат т.нар. социалисти, да четат и русофилите и да квичат от русофилската си кочина, заколени от ИСТИНАТА !!!.
Georgi Georgievimage

Държа в ръцете си оригинала на  книгата на Димитър Благоев „Принос към историята на социализма в  България” от 1906 г. и намирам удивителна аналогия на  анализите му в наши дни.

Едва ли и 1% от т.нар. „социалисти“ са чели трудовете на Благоев.

image

Иначе нямаше да посмеят да се наричат социалисти.

Другото е русофилски суеверия, както казва и Димитър Благоев, визирайки една сива и безпросветна маса от заблудени българи, превърнали се в слепи слуги на руския империализъм.

Всъщност БСП отдавна се е превърнала в едробуржоазна реакционна партия. Социалният елемент в нея е застъпен единствено и само за целите на предизборната демагогия, както и в концепцията й за социални подаяния към определени социални групи, чрез които реализира политическото си присъствие – основно пенсионери и ромско малцинство. Там вече имат и дългогодишно коалиционно партньорство.

Както и с посестримата си по кремълска линия ДПС – паразитна структура, създадена от Кремъл с помощта  и съдействието на Държавна сигурност, верният слуга на КГБ.

Неслучайно и най-реакционните промени в законодателството са дело на БСП и се подкрепят от тях. Достатъчно е да споменем само фундаменталната промяна  на ГПК през 2008 г., с която банките се приравниха с държавните институции при събиране на вземанията и промените, които развързаха ръцете на частните съдебни изпълнители.  Да не споменавам плоският данък, облагащ с еднаква ставка както последния бедняк, така и милионерите в БСП.

През последния четвърт век БСП ясно доказа едробуржоазния си манталитет. Цялото политическо ръководство на партията е съставено от милионери – едри фабриканти, търговци на ток, хотелиери, банкери, застрахователи, арендатори, търговски представители, фабриканти  и едри земевладелци. Има ли смисъл да споменавам почетния руски консул Георги Гергов и империята му, Гущеров, Дъбов…Списъкът е дълъг.  Дори и привидно скромният Георги Кадиев може да се похвали със завидни успехи, а семейната им фирма , собственост на съпругата му „Енерджи съплай” ЕООД” е отчела официално през последните 4 години над 420 000 000 лв приходи от търговия с ток. Скромността краси човека. В дългия списък можем да добавим десетки милионери, свързани по един или друг начин с БСП и куфарчетата с пари, които се раздадоха в началото на прехода. Има ли смисъл да припомням кой е Людмил Стойков, собственикът на к.к. Дюни и приятелството му с Георги Първанов. На последния дори синчето се сдоби с хотел за някакви си 7 000 000 лв. Валентин Златев, Петър Манджуков, Николай Вълканов, Гриша Ганчев, Пешов, Божков, Арабаджиев, братя Галеви…Все имена, тясно свързани със „столетницата”. Пропускам десетки и не това е целта на тази статия. Тези факти са очебийни и всеизвестни. Срещу много от тези бизнесмени от години се водят дела за източване на ДДС и акциз за десетки милиони и стоят на трупчета в прокуратурата. Случайност?!

Самият Кирил Добрев дори беше заловен при акция на ГДБОП с крупна сума пари при внасянето им от Сърбия. О, минало незабравимо…Последният път, когато го видях управляваше Мерцедес Е 55 AMG. Самият председател на партията не слиза от мазния служебен  мерцедес, а да не припомням самозабравилата се социална министърка с тоалети за петцифрени суми. Изобщо, марката Мерцедес се превърна в любима за социалистическия елит. Символ на социален просперитет.

Много от партийните дейци пък се превърнаха в дистрибутори на големи западни фирми по линия на дипломатическите си контакти. Довчера плюеха и заклеймяваха капитализма, докато тайничко са си договаряли алъш-вериша.

Да си спомним и кадрите с работниците на Ковачки, които се биеха заради боновете за храна, които им подхвърля ръководството. Да си спомним за нечовешките условия на труд в изпарената от взрив фабрика „Миджур”, където загинаха 15 работника.

Тези „бизнесмени” се нуждаят от покорни и зависими хора, доведени до отчаяние и несигурност, от хора, които се страхуват за утрешния ден, от работници, които едва преживяват и свързват двата края, за да бъдат максимално покорни и зависими. В бизнес практиките на комунистите се включва и добре познатата тактика „разделяй и владей”. Сред работниците им има внедрени хора, които освен, че слухтят за недоволни, всеки месец разпространяват слухове колко е тежко положението, как няма пазар за въглищата примерно или как пазарът се свивал  и предстоят съкращения. Целта е работниците да се държат в постоянен страх от съкращения и да се настройват един срещу друг, за да се предотврати в зародиш всяка форма на стачни действия, търсене на трудови права и искания за увеличаване на заплатите.

Синдикатите?! Тълен пашак. Поначало те са създадени за да обслужват същите едри феодали и основно се използват за политически натиск, когато голямата баница не може да бъде разпределена. Факт, доказал се с времето. Синдикатите са притурка към едрия бизнес.

Всъщност не само на централно ниво БСП е едробуржоазна по състав и мислене. В общинските ръководства изобилства също от местни дерибеи, едри арендатори, фабриканти и всякакъв вид „бизнесмени”.

Има ли смисъл да припомням кой и защо създаде групировки като СИК, ВИС, Мултигруп?!

Има ли смисъл да припомням, че през 1996 г. 12 банки в България бяха фалирани по време на правителството на Жан Виденов. Тогава над  300 000 000 000 лв. (триста милиарда) необезпечени кредити бяха раздадени основно на приближени на ръководствата на тези банки кръгове, а финансовата система на държавата бе срината умишлено. Днес, след разсекретяване на досиетата на Държавна сигурност ние вече знаем, че всичките тези 12 банки бяха ръководени от кадри на Държавна сигурност и БСП.

БСП, като наследник на БКП, наследи и нейния апарат.

Един апарат, който 45 години паразитираше на гърба на хората – работници и селяни. Един апарат с привилегии, добавки, надбавки, който живееше като буржоазия. Но за разлика от истинската буржозия този паразитен апарат  третираше подчинените си като роби. Българинът нямаше право да пътува зад граница. Българинът нямаше право да има не фабрика, ами цехче, мандричка дори. Българинът не можеше да изпрати децата си да учат в престижен университет.  Намаше право да има нива, трактор. За виц срещу властта  пребиваха и осъждаха. На границата застрелваха в гръб при опит за бягство. Да не споменавам концлагерите и десетките хиляди избити без съд и присъда.

На централно и местно ниво тези търтеи получаваха огромни за времето си добавки за храна и представителни нужди. Суми, които надхвърляха заплатите на трудещите се обикновени българи. По същество още по това време апаратът на БКП вече се бе превърнал в особен вид дребна буржазия, с буржоазни привички и манталитет. Само че от феодално-буржоазен тип.

За бога, няма да забравя една картинка, докато бях на бригада като ученик. Двадесетина баби на полето, скършени в кръста, цял ден наведени, чоплят земята, а край тях се върти мазния партиен секретар, изпреварен от шкембето си с 5 минути, одумва ги, после сяда във волгата, отпрашва нанякъде, после пак се връща, пак им се кара нещо, после идва при нас, учениците,  вика, ръкомаха, заплашва. Урод. Тотален урод, който през живота си не е съградил с ръцете си нищо, който и запиняк за кочина дори не е слагал,  но крещеше и се пенеше на възрастните жени, които работеха цял ден на полето за 2 лева надник.

Ето това се нарича убийство. Да убиеш народа си. Да го принизиш до скот и да го накараш да мисли, че тези 2  лева са подаяние, че дори не ги заслужваш. Е, успяха  у мнозина да втълпят това и даже да ги накарат да  чувстват благодарни. То и прасето е доволно, когато в копанята му сипват помийка и не търси друга кочина.

Е, след 10 ноември дирижирано, организирано, по подобие  и по команда на господарите си в Кремъл този паразитен апарат изведнъж осъмна като едра буржоазия . Фалираха умишлено стотици предприятия, за да ги изкупят за без пари, наляха държавни пари и създадоха първите частни банки, станаха застрахователи, от които всички се страхуват…Изобщо, идилия.

На идеологическо ниво – пълен тюрлюгювеч. Няма Маркс, няма Енгелс, няма нищо. Ленин вече е неудобен за целите на новоизлюпените капиталисти.  Довчерашните комунисти изведнъж осъмват „социалисти”. Същите, които след 1944 г. преследваха, вкарваха в концлагери и затвори, избиваха истинските социалисти и земеделци, изведнъж се писаха социалисти. Само дето наследиха всички дивиденти на престъпната си власт и не се отрекоха от тях. Нито пък се отрекоха и осъдиха престъпленията, които извърши паразитният им апарат и хилядите им еничари.

Е, в партията имаше и идеалисти. Малко, но имаше. Познавам такива. Те останаха извън схемите, извън далаверата. Някои от тях напуснаха редиците, обезверени и погнусени  още веднага след 1990 г., когато станаха известни фактите около концлагерите, масовите убийства и престъпленията на комунистическия режим. Други пък, наивно продължиха да вярват на един идеал и да подкрепят сляпо престъпната клика, която превърна успешно един идеал в средство за печалба и разграбване на национален ресурс. Какво да правиш?! Суеверия…

В голямата си част членската маса на партията се състои от хора над средната възраст, бюрократи и чиновници, управленски персонал и тук-там по някой заблуден младеж, клефук на стар партиен род.

Много от партийците  се разроиха в меастази в т.нар. опозиция, създадена от самата власт,  други се прикачиха към паразитни политически структури като НДСВ, ВМРО, Атака – всички до една – деривати на Кремъл. Дори ако погледнем ръководния състав и парламентарната група на ГЕРБ ще открием доста бивши партийни кадри да се мъдрят там днес.

Истината. Тя е по-проста и от БСП.

Истината е, че ако на 9 септември 1944 г. България не беше прегазена от Червената армия, ако не беше окупирана за 3 години от 300 000 окупационен корпус, много от тези партийни фунционери днес щяха да пасат патките на село и да викат подир овцете :

” Ииииии бре, гя-гя-гя, къдя през мамулята, вашта мама!” И това щеше да бъде основният им фразеологичен запас.

В което няма нищо лошо, защото все пак щяха реално да допринесат за брутния ни вътрешен продукт, вместо да го разграбват. А и щеше да отговаря на интелектуалният им потенциал.

Кремъл ги постави на власт. За да обслужват имперските му интереси, за да изплащат на окупационния му корпус издръжка, по-голяма от бюджета на България, за да предават цели 45 години цялата ни селскостопанска продукция под себестойност, за да им изкупат всевъзможните боклуци и безсмислено въоръжение,  за да предат  и целият златен резерв на БНБ от 32 тона злато само за периода от 1960-1964 г. след като преди това от хазната е ошушкан и последния лев, за да осъмне България през 1989 г. с над 10 000 000 000 долара външен дълг.

Колко са това ли? 600 000 000 пенсии като тази на баба ми тогава. Или 200 000 000 заплати като тази на баща ми тогава.

И понеже споменах Кремъл и неговите слуги тук – да си дойдем на думата и да видим какво казва Дядото, а и някои други видни истински  социалисти по въпроса.

С едно единствено уточнение – за разлика от истинската българска буржоазия, която с труд и предприемчивост гради и трупа десетилетия наред, започнала своя възход още по времето на Османската империя, както и самият Благоев отбелязва, новата псевдобуржоазия придоби активите си наготово, чрез разграбване на държавния ресурс и труда на милиони българи. И днес ние можем да видим как те, заедно с руските им господари, владеят над 80 % от икономиката на България. И неслучайно България продължава да бъде най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати.

Днес, от позицията на времето, отчитайки приликите в имперската руска политика и нейния обслужващ персонал тук, можем да видим колко прав е бил Благоев по отношение на генералните изводи, макар и извлечени през призмата на лявото мислене. И няма как да е иначе, защото и лявото и дясното би трябвало да защитават българската национална кауза и интерес. Уви, днес ние ясно виждаме, че в България нито лявото е ляво, нито дясното – дясно. Нито пък българско.

Та, какво пише Благоев:

«Преди всичко, една разпокъсана, следователно, слаба България означаваше за руската дипло­мация още по-голямо привързване на масата от  българ­ския народ към Русия, още по-голямо подхранване на русофилството в България, на суеверието за „освободителната мисия“ на руския царизъм  на Балканския Полу­островъ, особено спрямо българите.» – пише Благоев.

image

 

Верен анализ на коварната руска политика, довела до разпокъсването на българските земи със сключените с Австро-Унгария на 8 юли 1876 г. Секретно Райхщадско споразумение и последвалата го секретна будапещенска конвенция от 15 януари 1877 г., заложили основите на Берлинския договор. (виж тук приложените оригинални текстове – http://istinata.bg/?p=62 )

«От друга страна, една турска област,  макар  и автономна, каквато се явя­ваше Южна България, представляваше за Русия в  бъдещата и дейност против Турция една точка, населена с едно признателно към  „освободителката“, следователно, с приятелско население, която тя  може да обърне в една много сгодна база за прехвърляне военни сили и опътването им  към  Цариград.» – добавя Благоев, а днес ние можем да видим правотата на тази теза, доказана от друг виден функционер на лявото движнеие в България – Васил Коларов. През 1934 г. Коларов е допуснат по линия на Коминтерна до архивите на руското външно министерство с цел да представи на българите колко коварна и двулична е била имперската политика на Русия към България и публикува секретните грами на руските дипломатически мисии на Балканите от това време в книгата «Авантюрите на руския царизъм в България» през 1934 г.. Там ясно се вижда как руската дипломация прави всичко възможно да осуети Съединението, как организират преврати, метежи, как подкупват български политически дейци и то с парите, които българският народ изплаща по т.нар. «руски окупационен фонд, как се организират убийства на български патриоти. В книгата си «Авантюрите на руския царизъм в България» Васил Коларов е изложил доста показателни грами на руските дипломатически мисии:

image

Руският консул в София докладва на външният министър Гирс, че трима български политици са подкупени с парите, които българският народ изплаща за издръжката на руския окупационен корпус. Дори уверява, че предателите са подписали клетвена декларация за вярност към руския император.

image

От други грами, публикувани в книгата на Васил Коларов, се вижда и как руският консул в Цариград, както и властите в Русия впоследствие  подпомагат убийците на българския външен министър Вълчович в Цариград, включително и пратеният по-късно в България Наум Тюфекчиев, който да организира убийството на българския министър председател Стефан Стамболов.

image

Грама от дипломатическия агент в Одеса до външно министерство относно пристигането на убийците на българския външен министър Вълчович в окупираната тогава от Русия Одеса. След убийството на Вълчович, те се укриват р руското консулство в Цариград, откъде през нощта са изведени и с руски кораб са прекарани до Одеса.

image

Грами от посланика в Цариград и от директора на полицията в Одеса, където за първи път се споменава и организаторът на убийството на Стефан Стамболов – Наум Тюфекчиев, изпратен две одини по-късно в България за да организира убийството на българския министър-председател. В последната грама се вижда, че руското мекере вече е платено. По-късно Тюфекчиев ще бъде официално зачислен на заплата.

 

Но да се върнем към Благоев…

Какво пише той за българската буржазия под турско владичество, както сам го нарича Благоев:

«Но ако селските революции свършиха с несполука, друга една революция в същото време вървеше  побе­доносно към своята цел. Това беше градската, буржуаз­ната мирна революция. Разцъвтяването на градовете, на индустрията и търговията в тях  бърже издигна търговско-индустриалната класа, която застана на чело на националното движение. Тя основаваше търговско-индустриални  колонии вън от България — в Цариград, в прочутия преди освобождението Балъ-капан, център на богатите български търговци, абаджии и терзии…Още преди издаването на Гюлханския Хати-шериф тази нова класа започна отварянето на народни училища. В 1835 год. Априлов основа на свои средства в родния си граъ, Габрово, първото българско училище, известната по-подиреПърва българска гимназия, която носи неговото име. В същото време в търговския град Свищов гръцкото училище  обърнато в славяно-българско. Богатиге братия Чалжкови от Копривщица в 1836 год. основаха в този цветущ и богат градец  тогава третето българско училище. Слъд  появяването на Танзимата броят на българските  училища бърже порастна. В 1845 год. броят им достигаше вече 53 народни училища. Заедно с разпространението на училищата, развива се и книжнината, тгвди всичко, разбира се,.учебната. Но от 1844 год, започна да се развива и периодическият  печат, вестници и списания, които бърже растат  в  брой. По такъв начин  в  България към  началото на втората половина от 19 вък  се извърши един  пълен  прерат, една мирна революция в  обществените отношения и понятията. Националният дух  се подигна неимоверно, националните стремежи придобиха непреодо­лима сила, като намериха реален  израз  в  националната борба с  „фанариотите“, в борбата за църковна самостоятелност .»

image

Развивал се печата…За разлика от комунистическото време, когато на българите беше забранено да издават вестници, да публикуват,  когато забраняваха музиа и книги, а за разпространение на позиви вкарваха в затвор и пребиваха. А днешния печат, нали се сещате на кого е собственост?! Както и другите средства за масово осведомяване, пърдон, манипулиране.

«Борбата беше най-буйна и най-силна в Цариград , дето на чело стояха големи търговци и заможни майстори-занаятчии; в  България — в  крайбалканските паланки и градове, в  които разцъвтяваше едрото занаятчийство и манифактурно-фабричното производство, като в  Габрово, Търново, Самоков , Сливен , Карлово, Калофер , Копрцвщица, Котел  и т. н.»  добавя Благоев.

Димитър Благоев не забравя да спомене и основната роля на основоположника на национлано-освободителното ни движение Георги Раковски  и неговото виждане за Русия и руския империализъм, изразени в брошурата му от 1861 г. «Руската убийствена политика за българите»

«Патриотът Сава Раковски, след  като се убеди, че войните на Русия с  Турция принасят  само пакости на българската народност  с  изтребването й през  време напродължаването им или след  тях и с  изселванието на голема част в  Русия, и след  като изгуби надеждата да се освободи България чрез  намесата на съседните и европейски държави, дойде до убеждението, че освобождението ще дойде от  едно възстание на българския народ.»

 image

Благоев ясно посочва истинките цели на руския империализъм:

«И наистина, в 1877 година Русия обяви война на Турция под  знамето: „за осво­бождението на християните“. Както сега е известно, под  това знаме се криеха съвсем  други цели. Преди да обяви войната, Русия бе  влезла в  споразумение с Австрия, според  което последнята добиваше правото да окупира Босна и Херцеговина, а Русия правото да действува с  развързани ръце  против  Турция и в  откъснатите от  нея области.»

 image

Той проследява и коварните дипломатически ходове на руската дипломация, довели до разкъсване на българските земи, предварително договорени с другата доминираща империя в Европа – Австро-Унгарската още на 8 юли 1876 г. с Райхщадското споразумение.

Последното бе една доста хитра дипломатическа игра от  страна на Русия. Като предвиждаше, че надеждите, които възлагаше върху руско-турската война, ще бъдат  осуетени от  Берлинския конгрес , от  събранието на дипломатите в  Берлин, Русия, очевидно, мислеше да убеди българите още повече в  нейните безкористни на­мерения спрямо България и на Балканския Полуостров  с  предвиждането в  С. Стефанския договор  една С. Стефан­ска България, в  която да влизат  всички турски области, които се сметат  за български. Идеалът  за С. Стефанска България, тъй тържествено признат  от  Русия чрез  С. Стефанския договор , требваше, от  една страна, да премахне подозренията на българите частно и на народностите на Балканския Полуостров  спрямо тайните наме­рения на руската дипломация и, от  друга, — да привърже към  нейната политика българите, да увеличи суеверието в  масата на българския народ  за „освободителната мисия“ на Русия в  света. Руският  царизм имаше твърде голема нужда да подържа това суеверие както на Балканския Полуостров  и изобщо вън  от  Русия, тьй и вътре сред  масите на руската империя.

image

Благоев, подобно на възрожденските дейци като Стамболов и Захари Стоянов, както и на по-голямата част от прогресивното българско общество, добре е разбрал истинските цели на руския империализъм и ясно е показал начинът на домогване, чрез който смята да ги осъществи имперската политика.

 

„На Берлинския конгрес руската дипломация имаше да защищава само руските  интереси. В  тях влизаше, без  съмнение, да окупира Северна и Южна България, както Австрия окупира Босна и Херцеговина. Но щом   руската дипломация се убеди, че окупирането е невъзможно, то разделянето им  от  Бер­линския конгрес  не само не се явяваше против интересите на Русия, но, напротив , тъкмо отговаряше на бъдещите  й планове на Балканския Полуостров . Една С. Стефанска България, една голяма България — това не беше в неин  интерес . Преди всичко, една разпокъсана, следователно, слаба България означаваше за руската дипло­мация още по-голямо привързване  на масата от  българ­ския народ  към  Русия, още по-голямо подхранване на русофилството в  България, насуеверието за „освободителната мисия“ на руския царизъм  на Балканския Полуостров , особено спрямо българите. От  друга страна, една турска област , макар  и автономна, каквато се явя­ваше Южна България, представляваше за Русия в  бъдещата и дейност против Турция една точка, населена с едно признателно към  „освободителката“, следователно, с приятелско население, която тя може да обърне в  една много сгодна база за прехвърляне военни сили и опътването им  към Цариград. Поради това руската диплома­ция не само не можеше да бъде против плана на Берлин­ския конгрес за раздляне  на България на две независими една от  друга части с различно политическо по­ложение, но тя вьзставаше и против протестите  на насе­лението  за това раздъпяне. Така че, освобождението на Северна и Южна България не беше в  същност  плод  на „освободителната мисия“ на руския царизм , а плод  на неговата завоевателна политика и на противодействието на другите европейски сили. Ако да нямаше последното, сигурноосвобождението“ щеше да се свърши с покоряването на двете части от  България под  руския деспотизм

От ясно, по-ясно. Времето наистина показва правотата на тези думи и истинските цели на руския империализъм.

Благоев яснсо осъзнава, че сред новопоявилата се политическа класа има национални предатели, които обслужват чужди имперски интереси, докато пълнят собствените си гуши за сметка на народа и ясно посочва механизмът, който улеснява тази схема:

«Русофилското суеверие на масата се явява в  ръцете на буржоазните партии и котерии инструментьт, с  който те си служат, за да изтръгват  нейната подържка в  борбите си и неусетно да я събличат.»

 image

По отношение на Съединението и опитите на Русия да го провали, Димитър Благоев пише:

Всичко това, обаче, съвсем  не беше по угодата на руската дипломация и съгласно с  нейните  планове в  България и на Балканския Полуостровъ. По­ради това тя пусна в  ход  всички средства, за да махне княз  Батембергъ от  България. Още при провъзгласяването на Съединението тя настояваше, заедно с  избягалите  от Южна България русофили, „лъжесъединисти“, в  Цариградъ, пред  турското правителство да се окупира Южна България отъ турските войски и по такъвъ начин  да се осуети Съединението и да се направи положението на Батемберг в  княжеството невъзможно.

«След свър­шването на сръбско-българската война тя употреби вси­чки усилия да омаловажи победата на България, да представи Батемберга за размирник  на Балканския Полуос­тров  и да осуети печалбите от  победата. И наистина, българското правителство бе принудено да сключи мир  с  Сърбия без  всекаква контрибуция, без  да си повърне разноските по войната, предизвикана от  Сърбия.»

image

 

 

„Русофилите, а имено цанковистите в  Северна Бъл­гария и „съединистите“ или „лъжесъединистите“ в  Южна България, и преди Съединението беха слепи оръдия на руската политика в  България и на Балканския Полуос­тров . Но при Съединението и особено след  свършването на сръбско-българската война и сключването на мира те се предадоха на руската дипломация с  всичкото си безу­мие.» пише Благоев. Малко по-нагоре в текста става ясно, че в опита си да се противопоставят на руските експанзионистични планове българските правителствени среди дори са правили опит да сключат отбранителен военен съюз с Турция. 

image

 Вече цитирах и грамите на руските дипломатически мисии по отношение на Съединението и опитите за неговия провал, публикувани от Васил Коларов. В една от тях се обсъжда точно този вариант, който ще даде повод за повторна окупация на България и възможност на Русия за ново нахлуване:

image

Преди време публикувах по-подробно  имперската им гнусотия, извършена против България и който иска да се запознае по-подробно, може да го стори тук:  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/54185-progovaryat-taynite-ruski-grami-za-saedinenieto.html%7D

Само ще добавя една грама на руския дипломатически агент в София Неклюдов до външния министър Гирс, от която става ясно отношението на българския народ към продажните русофилски мекерета и безсилието на тази безродна пасмина, която се опитва да вкара България в  капана на Руската империя чрез поредица от преврати и метежи, финансирани и подпомагани от Русия. В отдела публикация ще проследя чрез секретните руски грами всички опити за метежи, преврати и убийства на български патриоти, организирани от руската дипломация.

image

Благоев, изследвайки политическата корупция и продажност на русофилите, финансирани с пари от Русия, и то от «Българския окупационен фонд» – парите, които българският народ изплаща за издръжката по  временното руско управление, стига до извод:
Гласувай:
61. planinitenabulgaria - Постингът Ви е много сериозен, ще се запозная с него подробно.
26.02.2017 13:48
На въпроса обача има ли почва социлизЪма у нас, отговорът е еднозначен, има. Все повече губя вяра, че ще се приобщим към ценностиите на Европа. Култивирането на простащината у нас - вече 70 години - дава своите резултати. В опростачените души на хората пониква лесно семето на неокомунизма, популизма. Популизмът е страшна силла, а прибавени към нея нямащите избор да гласуват по съвест и платения ромов вот, сценарият на Путин - да има нестабилност у нас, за да вреди тя на ЕС - е 100% успешен.
Опростачиха се и хората в държавите, които наричаме културни. мже ли една културна държава, сам себе си питам, да търпи проституткага Марин Льо Пен да говори от трибуната на ЕС? И вденага правия аналогия с положението у нас, тук поне пет от партиите са популистки, на хранилка към Путин.
Има ли бъдеще една страна, в която опростачените решават съдбата на неопростачените?
цитирай
2. apostapostoloff - Един много опитен български социалист,
26.02.2017 17:31
който знаеше какво говори, го каза в прав текст: "СоциализЪма е едно недоносче." Кратко и ясно. Всички други коментари са излишни.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Колев,
26.02.2017 20:37
Отново тролиш безсмислици. Какво общо има Русия със социализъма в началото на века когато Благоев пише това-а не е лошо да се знае защо има лична неприязън към тази империя. Преди него и Ботев е писал против Русия, а Маркс е в непрекъсната вражда/до бой са стигали помежду си/ с руските емигранти-социалисти и анархисти.
И едно е идеологията /четеш Благоев-добре, Ботев/Символ верую и смешен плач например-още по добре, Маркс перфектно/ и съвсем друго личните пристрастия.
Социалното мислене, солидарното усещане са от много векове-от Платон през Волтер и Русо до марксистите и неомарксистите днес. Това че ти и Апостолов не може да разберете тези велики умове, не е техен проблем. А не ги четат и други/които са били длъжни да ги прочетат/ и за това светът днес е толкова ужасно място. Няма соц система/ Китай е успешна страна вече, но е встрани от събитията/ и светът е пред гибел както през първата световна война/пак няма соц система/ и репликата и Втората
цитирай
4. vencivaleri1951 - Постоле,
26.02.2017 20:58
apostapostoloff написа:
който знаеше какво говори, го каза в прав текст: "СоциализЪма е едно недоносче." Кратко и ясно. Всички други коментари са излишни.


недоносчето е преждевеременно-родено дете-съгласно Маркс съветската държава би трябвало да се разглежда именно като преждевременно родена, а от там и системата. Оцелее ли обаче "недоносчето" често се развива бурно и много от великите хора са такива-един Чърчил например, както и Цезар...Е при него има и друг момент:) казват но си се води седмаче. И с държавите е така-Ето "недоносчето"
Китай оцеля и вече се гласи за първа икономика в света-държи половината ценни книжа на янките, а и потребителските кредити в САЩ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 3738979
Постинги: 2782
Коментари: 5851
Гласове: 4637
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930