Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2017 11:51 - Суворов: Путин е ходещ политически труп, ще го ликвидира наследникът му
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 888 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Разпад – това е бъдещето, което очаква Русия   image

Виктор Суворов

11JUL2017  

Гниенето на Запада продължава, но на руските олигарси той много им харесва

Ядрената мощ на Кремъл е голям блъф, казва публицистът

Виктор Суворов е съветски офицер-разузнавач, работил за КГБ, избягал на Запад. Той е автор на книги, чрез които прави опит да развенчава митове на комунистическата пропаганда за съветската военна история и особено за Втората световна война. Един от големите противници на режима на Путин. В Русия има издадени две смъртни присъди, но въпреки това продължава да развенчава митовете за силата на Кремъл.

- В книгата си "Ледоразбивачът" доказвате, че именно Сталин се е готвел да нападне Хитлер, а не обратното. Обаче милиони хора все още не могат да повярват в това. Често ми отговарят: „не може да е вярно, защото не може  да е вярно…“

- Аз имам принцип да не споря с никого и да не натрапвам мнението си. Просто предоставям факти. Казвам: Вижте, Хитлер е имал 4 000 парашутисти, а другарят Сталин – милион. И този милион никога не е бил задействан. Имало е опити, но те са се провалили, защото войната се е развила не така, както е планирал и очаквал Сталин. 
А защо са му били толкова десантчици? Или „магистралния танк“, който развива скорост от 100 км/час на пътища, които ние тогава просто не сме имали? 

- Тоест, излиза, че Хитлер просто е надхитрил Сталин? 

- Не надхитрил, а изпреварил. Хитрел е повярвал на Сталин, чиято идея е била фюрерът да разгроми Европа (нали е ледоразбивачът на революцията) и да отиде да воюва за Британските острови или Африка. А през това време 11 държави от Европа ще очакват освобождението си. 
И кой щеше да ги освободи? Този, който разполага с 24, 25 или 26 хиляди танка. Хитрел е имал 3 000, при това остарели, а ние – 24 000! 
Сталин е очаквал, че Хитлер ще се отдалечи от континента и за него това е била възможност, която не може да пропусне.
Освен това е имал милион парашутисти, огромна армия и хората биха го молили: Тръгвай! 
И Америка и Великобритания щяха да кажат същото. 
Впрочем за САЩ: през април 1941 година в Иран започва строителството на автомобилни заводи, които е трябвало да сглобяват военни машини за Съветския съюз. Тоест, американците са го подкрепяли.

- С това ли се обяснява фактът, че Сталин изчезва за три денонощия от Кремъл в началото на войната? Уединява се на вилата си и когато неговите съратници идват да го молят да оглави съпротивата срещу Хитлер той се изплашил, че идват да го арестуват? 

– Сталин е мислил, че войната е изгубена. И правилно, аз също мисля така. Целият живот на Йосиф Висарионович е бил подготовка за война. Отначало завзема властта, след това започва колективизацията. Тя е била нужна, за да се отнеме безплатно от селяните хляба и да го принудят да строи военни заводи.
След това следва индустриализацията, за да може да се произвеждат танкове и самолети. Другарят Сталин е направил в това отношение повече, отколкото, която да било друга държава в света плюс най-мощният подводен флот.
Защо е било всичко това? Не за повишаване не жизненото ниво на съветските граждани. 
Защо Сталин създава такава чудовищна военна машина, когато Хитлер дори не се е готвил за война?
Само за да може с неговите ръце да унищожи Европа, а след това да нанесе удар в гърба на фюрера. Когато всичко рухва, отсъствието на Сталин доказва, че той е разбирал – неговата мечта е разрушена. Край-той е изгубил и войната, и живота си.

- Вие пишете, че Сталин и Хитлер са братя-близнаци. Защо?

- Всеки може да забележи тези потресаващи съвпадения: Сталин, също като Хитрел строи социализъм; при Сталин има само една партия, а всички несъгласни са в затвора, при Хитлер е същото; при Сталин има ГУЛАГ, при Хитлер – Бухенвалд, Освиенцим и така нататък; Сталин има НКВД, Хитлер – Гестапо.
Приликите на тези тоталитарни системи се виждат дори във външните белези: знамето и на Сталин, и на Хитлер е червено; Сталин е ходел в полувоенна униформа, Хитлер също. Просто братя-близнаци!  Само че другарят Сталин е бил малко по-хитър от Хитлер, това е всичко.

- Тоест, излиза, че Русия е страна на митове? 

- Така излиза. Пак ще се позова на книгата си „Сянката на победата“ (на руски игрословица с думите „День“ и „Тень“ победы, „Ден“ и „Сянка“, б. ред, но така наречената „победа“ във Втората световна война изобщо не е победа. Страната понася такива загуби, че и до ден  днешен е в демографска яма. Съветският съюз се разпадна. Ако приемем, че СССР е победил, къде е тогава великата победила страна? Къде се дяна? Победена Германия я има и до сега. Япония, Румъния, Унгария, Естония, Литва, Латвия – всички те съществуват, а Съветският съюз – не, той се разпадна, вече не съществува.

– Какво бъдеще очаква Русия?

– Разпад. Аз съм роден в Далечния Изток. Той сега е изцяло китайски, китайците владеят и контролират всичко там. Те са вече и в Забайкалието. Но московската власт поддържа тази „окупация“. Но ако китайците са се заселили някъде, те никога вече няма да си тръгнат.
Така че Русия я очаква разпад. Не мога да кажа кога. Но вижте, нали съществуваше „великият“ социалистически лагер и той се разпадна. Остана „великият“ Съветски съюз и с него се случи същото. Кой е следващият? Това е тенденция.
След разпада на съциалистическия лагер не беше направено нищо, за да бъде спряно това. Държавата се носеше по нанадолнището, Съветският съюз се разпадна и отново нямаше никакви опити това да бъде предотвратено. Разпадът продължава.

- Защо в Русия толкова силно ненавиждат Запада – всички лидери, всички медии непрекъснато твърдят колко зле е на Запад, колко е „загниващ“. При това, руските властимащи държат там парите си, децата им учат там, там се лекуват и ползват всички блага на прокълнатата западна цивилизация…

- Най-скъпите квартали в Лондон са напълно „окупирани“ от хора, които сега управляват Русия. Двете най-мощни яхти в света принадлежат на руски олигарси. На тях им е много-много „зле“ на Запад.  Още когато бях офицер в ГРУ и не бях пътувал зад граница попитах мой колега: Как е там, гниенето продължава ли? А той ми отговори: Продължава, но ароматът е такъъъъв.
Така че, да, гниенето продължава, но на тях много им харесва. И куфарите им отдавна са приготвени, за да избягат там. 

- Кажете, светът страхува ли се от Путин?

- В никакъв случай. Има една единствена причина, поради която Западът се отнася толкова предпазливо с Русия – това е ядрената и мощ. Но тя е раздута. Може да погледнете в интернет, там има достатъчно информация за това с какви стратегически ракети разполага Русия. Освен това, срокът за експлоатацията им отдавна е изтекъл…
- …тоест, ядрената мощ на Русия е блъф?

- …блъф?

- Блъф!

- Вие твърдите, че Путин е „ходещ политически труп“, така ли е наистина?

- Да. Нима не е ли ясно?! Погледнете Путин и неговото обкръжение. Съвсем до скоро те спокойно пътуваха на Запад. А сега против тях има персонални санкции и във всеки момент всеки от тях може да изгуби милиардите си. Представете си, че имате на Запад 30 милиарда долара, аз също и знаем, че заради „великия лидер“ може да се окажем просяци, и ще ни преследва Интерпол. Ще ви хареса ли?
Кой сега има полза от оставането на Путин на власт? Работниците? Не. Военно-промишленият комплекс? Той издъхва. Скоро видях спътникова снимка на Сталинградския тракторен завод. Той изглежда по-страшно, отколкото през 1943 година, след Сталинградската битка. Всъщност този завод  е за производство на танкове. Сега там всичко е разрушено, окрадено.
Военно-промишленият комплекс се намира в такава криза, в каквато е всичко останало. Нали строят нов изтребител. И го строят, и го строят, и ей сега ще го построят, но все нещо не се получава. Направиха нов танк, произведоха десет бройки за парада, единият угасна…
Има една истина – ако всичко се разпада, ако се разпада науката, образованието, то и военно-промишленият комплекс не може да процъфтява.
Този, който дойде след Путин демонстративно ще го „екзекутира“, както са наказвали и други диктатори.

- В едно свое интервю Вие казвате: „Путин е глупак, краят му е дошъл“. Аз питам: „Кога“?

- Е не съм циганка… Но той е труп и това, че е свършен също е ясно. Неговото бъдеще  е мрачно. Работата е там, че за човек, който е влязъл във властта няма път назад. На Хрушчов му провървя, него просто го пенсионираха. 
А този, който дойде след Путин ще бъде принуден да хвърли върху него вината за всички проблеми: войната с Украйна – вината е на Путин. Държавата е разсипана - вината е на Путин. 
Точно както Хрушчов хвърляше цялата вина върху Сталин, Сталин върху царя. За да оцелеят новите лидери ще трябва демонстративно да накажат Путин, както бяха наказани Кадафи, Чаушеску и други. Тяхната смърт беше ужасна.

- В Русия Вие имате две смъртни присъди. Не се ли страхувате за живота си, особено след убийството на Литвиненко?

- Винаги има заплаха. Когато Саша Литвиненко ми се обади и ми каза: Отровиха ме, аз му отговорих: Стига, Саша, трябва да пиеш по-малко.
А след това стана ясно, че наистина е отровен.
Разликата е там, че аз вземам мерки за защита, а той живееше открито, с открита душа. 
От друга страна, аз бих приел смъртта от ръката на убиец на Кремъл даже за щастие. Защото това би било доказателство, че съм прав и те се страхуват от моите книги.


Превод: Faktor.bg
Гласувай:
4
3Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 2559945
Постинги: 2336
Коментари: 5081
Гласове: 3483
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930