Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2018 21:54 - Бивш разузнавач на „Мосад” : Никой друг освен Путин не може да е наредил да ликвидират Скрипал
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И други бивши шпиони и опозиционери са под прицела на Кремъл, казва Исраел Лави   image

Исраел Лави

26MAR2018  

Нареждането да бъде отровен Скрипал е дал Путин, никой друг не може да направи това. Така разкрива в интервю за 9 tv.co бившият разузнавач от „Мосад“ Исраел Лави по повод покушението на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солзбъри в началото на март.
По думите му всяка секретна служба е държавна структура. А за да бъде реализирана една задача, първо тя трябва да бъде добре планирана и перфектно изпълнена. 

„Ако правилно схващам логиката в техните действия (руските тайни служби – б.ред.), руснаците не се отнасят особено уважително към човешкия живот. Например, бомбардировките в Сирия. Скрипал, между другото, не е единственият шпионин под прицел, съвсем неотдавна там (във Великобритания – б.ред.) почина руски бизнесмен, представител на опозицията, това са известни руски методи. Но това уплашили ги в Кремъл? Те само промениха оръжието, на което буквално пише: „Направено в СССР“. Това е нервно-паралитичен газ, който се произвежда само в Русия. Затов мисля, че именно Путин е дал нареждането, а операцията е планирана и изпълнена от други структури. Мисля, че са направили грешка именно в планирането и провеждането на операцията. Въпреки, че руснаците настояват целия свят да им се извини, настояват, че са ги злепоставили и т.н. Според мен, задачата,  поставена от Путин, е била единствено „ликвидация“. Използвам този общ термин. Но такова е било заданието – ликвидация, а вместо това се случи масова атака. Никой е нямал намерение да отравя жителите на Солсбъри – нито в града, нито в ресторанта, нито в полицията. Трябвало е да бъде ликвидиран само един човек“ обяснява бившият агент от „Мосад“.

Той е убеден, че планът не е предвиждал да пострадат невинни граждани. Но е била допусната грешка – просто лошо е била планирана самата операция. Изпълнението й също е било пълен провал. Какво е разпоредил Путин точно – също не е ясно. Защото ако Путин е наредил да бъде убит само един човек, без да навредят на други хора, то те са били длъжни да изпълнят точно това указание на президента. В този смисъл, от професионална гледна точка, това, което се случи е много срамно, коментира още Исраел Лави. 
Фактор




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4136373
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5112
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930