Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2018 09:19 - Илияна Наколенкова: Тонът на руския патриарх беше неочакван и неприемлив
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 13.03.2018 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Продължението на този скандал в руските медии очевидно води към една предизборна кампания в Русия, коментира вицепрезидентът   image

Илияна Йотова и патриарх Кирил

13MAR2018  

„Тонът на руския патриарх Кирил беше неочакван и неприемлив. За мен обаче е по-важно как българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, хладнокръвна и с ясни послания”. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред Нова тв скандала, който се разрази след гостуването на руския патриарх у нас.

„Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е участвал в тази война и който е дал живота си за свободата на България”, допълни Йотова. Според нея продължението на този скандал в руските медии очевидно води към една предизборна кампания в Русия.

„Със сигурност тази реакция на руския патриарх е предизвикана може би заради колебливото ни отношение през годините на тема Русия. Но все пак този тон за мен остава неприемлив и смятам, че президентът отговори, както трябва – без влизане в емоционални спирали, категорично и ясно”, каза още вицепрезидентът.

"Първите уроци, които получава един народен представител, е как се приема едно духовно лице. Поклонът пред руския патриарх е поклон и уважение към руската църква. Тя е в основата да я има освободителната война", коментира Йотова някои критики за нейното поведение при посрещането на руския патриарх.

"В театъра има няколко акта. И още не сме в първия. И ако някой вярва, че вицепрезидентът ще бъде безгласна буква, като предните 5 години греши", допълни тя по повод на отношенията между президентство и пративителство. "Имаме спорове, различни аргументи, но всичко се решава с диалог", коментира тя отношенията в екипа.

"Не съм оптимист за бъдещето на ЕС", категорична бе Илияна Йотова. Тя ще изнесе лекция по този въпрос през следващата седмица пред института "Жан Моне". "Смятам, че хората, които искаме промяна, сме истинските европейци. Защото всичко се движи много тромаво, много бюрократично. Трябва да се започне с това как се избират еврокомисарите. Получи се и разделение. Виждате по мигрантската политика - разделени сме на три", допълни бившият евродепутат.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/iliyana-yotova-tonat-na-ruskiya-patriarh-beshe-neochakvan-i-nepriemliv
image



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4134206
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5111
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930