Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2019 19:30 - Гебрев е наказан, защото продава оръжие на враговете на Кремъл – другите обяснения са чистене на светлия образ на Путин
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1305 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всеки коментар, че между атентатите срещу „Скрипал” и „Гебрев” няма връзка е част от хибридната война, но с български защитници
  image  

Христо Кожухаров

Когато интересите на Кремъл и образът на Путин са застрашени на българска територия, винаги се появяват дежурните чистачи у нас. Някои са потомствени лакеи на Русия, други са обременени от тежки зависимости, а трети тепърва трупат актив пред Москва. Скандалът с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебреве е поредният пример за пропаганда и манипулиране в полза на Русия. За сега е ясно, че поне три години преди аферата „Скрипал”, агенти на руското военно разузнаване са опитали  терористична операция на територия на ЕС, срещу български гражданин. Оказва се, че един от руските ГРУшници  - Федотов, участвал в операцията в Солсбъри, е пуснал отровните си пипала и у нас. Услужливи медии обаче веднага завъртяха версията, че трябва да правим разлика между Скрипал и Гебрев, че двата случая не са идентични, че

зад българския скандал не стоят Путин и Кремъл,

а уж някакви частни интереси, които ползвали потенциала на ГРУ, тоест, нищо друго освен солова акция за уреждане на  лични или корпоративни сметки.

Опасно е когато подобни внушения набива бивш шеф на ДАНС и министър на МВР. Вероятно появата на Цветлин Йовчев по bТВ съвсем не е случайна, а по-скоро контролирана -все пак преди да заеме двата отговорни държавни поста е бил шеф и важен фактор на руското направление в ДАНС и НСС. Любопитен факт е, че Йовчев е запазил мълчание по темата „Скрипал”, въпреки че е една от най-горещите през последната година. Включи се едва когато се появи и казусът „Гебрев”. Подобни анализи, под шапката на експерти по национална сигурност имат за цел да превърнат задаващата се информационната бомба в сапунен балон, но и да снемат всякаква отговорност от Путин и Кремъл за евентуалните им действия на наша територия. За проруската пропаганда изключително удобно е случаите „Гебрев” и „Скрипал” да бъдат разкачени, да не са в пакет като терористични актове в страни от ЕС и най-важното – в съзнанието на хората да остане усещането, че тава дума за два различни и нямащи нищо общо инциденти.

По делото „Скрипал” почти не остана съмнение, след разкритията на британските служби, че поръчката е дадена лично от президента Путин, тоест от държавата, която не може

да прости на предателите на Родината

В българския случай нито Путин, нито Русия имали някакъв интерес да отстранят бизнесмена и приближените му. За да се обезличи ролята на руския президент, бившият шеф на ДАНС дори допусна, че Путин не владее вече контрола в работата на руските специални служби. Зачестилите през последните години внезапни смъртни случаи и кадрови чистки във Военното разузнаване на Русия говорят точно за обратното – то е изцяло подчинено на волята на руския президент.
Точно в случая с Гебрев руската държава има железни аргументи за физическото му отстраняване:

1. Бизнесът на Гебрев е свързан с производството и износа на оръжие за други страни. За руския оръжеен комплекс той е нежелан конкурент. Освен това от години Русия ни шантажира, че незаконно произвеждаме и продаваме оръжия по техни лицензи, разбирай на несъществуващия вече СССР. Рекетират  военно-промишления ни комплекс да продължи да им плаща лицензионни такси, въпреки, че тези договори и ангажименти отдавна са изтекли. Но с две думи ние сме нежелан играч на световния оръжеен пазар.

2.  Оръжия произведени от Гебрев се изнасят директно за нуждите на украинската армия, а тя вече пета година води война с Руската федерация. Няма съмнение, че и Путин и Кремъл са бесни, че с оръжия на Гебрев и България умират руснаци, а Украйна успява да се противопостави на завоевателната им политика. Всъщност самият Гебрев изтъква тази връзка, като основен аргумент за отравянето му.

„Експертите по Русия знаят, решенията за отстраняване на противници, включително операциите срещу Скрипал и евентуално Гебрев се вземат на най-високо държавно равнище в Кремъл. Само това равнище има контрол върху нервно-паралитични средства. Йовчев трябва да го знае, ако не го знае, значи е пропуснал - а е бил водещ руско направление в ДАНС, а след това шеф на ДАНС и на МВР”, коментира ситуацията бившият посланик в Москва Илиян Василев.

Несъстоятелна и наивна е и версията за частна поръчка

Манипулацията се върти около някакви тъмни отношения между банкера Цветан Василев, депутата Пеевски и Гебрев. Тя е направо е смехотворна, защото "частните" компании във ВПК в Русия са всички държавни и строго контролирани. Дори и тези от типа на „Вагнер” предприемат мисии изцяло благословени от Путин и Кремъл. Така че аргументите на Цветлин Йовчев издишат - няма как да освободиш от отговорност Путин от операциите за използване на бойни отровни вещества и то на територия на ЕС.

„Значи виновни са шпионите, които не са били под контрола на държавата, а са изпълнявали частна поръчка. И Москва е оневинена. Това е внушението. Нашите защитници на Кремъл нямат почивен ден. Като не могат да отрекат фактите, работят върху интерпретацията им. Това е манипулацията, която ни се предлага. Шпионите са виновни, Русия не.

Следващата стъпка е да отложат максимално вземането на решение от България. И да отидем на дълго разследване, докато въпросът бъде забравен”, се подчертава в коментар на Атлантически съвет на България, публикуван на страницата им след телевизионната изява на Цветлин Йовчев.

В хора на защитниците на Русия се включи и друг бивш вътрешен министър – Румен Петков, въпреки че е известен като по-голям специалист в други работи. Той окачестви като „безумен” опитът да се сравняват отравянето на Скрипал и на Гебрев.

Независимо от пиарските коментари в полза на Русия, пред българската държава и гражданите й остава големият въпрос – проспаха ли родните спец служби химическата атака?

И докато търсим отговора е добре да си дадем сметка, че снишаването пред Кремъл винаги ни поставя в унизителна поза не само пред партньорите ни от ЕС и НАТО, но и в очите на „братушките”.
Гласувай:
6
11. planinitenabulgaria - Аз слушах новините и смятам, че връзка между двата случая няма.
11.02.2019 22:42
В Новичока ила много видове отрови, предназначени за селското стопанство, а в коктейла за Гебрев те били по-малко. И още една разлика - Новичокът бил БОВ, а коктейлът за Гебрев не влизал в този клас. А това, че и в двата случая, със Скпирал и с Гебрев е играл един и същи человек със сигурност е съвпадение.Да не би да се връща времето на Борджиите?
Ето защо аз мисля, че между двата случая няма никаква връзка. Напомням, че официалнато позиция на страната ни по случая "Скрипал" бе, че трябват още доказателства.
За мен туй с Гебрев е измислица както с малайзиския самолет, че го били свилили руски ракетчики. Укрофашисты сбили самолета....
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю! Това си е типичен путински маниер-аксиома.
12.02.2019 12:43
Подобен случай имахме и преди Гебрев с ген. Ваньо Танов, който се прости с живота, когато реши да постави на входа и на изхода на Лукойл и техните складове системи за отчитане на входящата и изходящата продукция.
Тази руска рафинерия с вериги бензиностанции в цялата страна и стотици милиарди печалба за 17 години е платила само 2,8 милиарда данъци до днес, като постоянно декларира загуби, заобикаля законите и се опитва да дирижира българската вътрешна и външна политика. Доказва го фактът, че тогава случая много бързо се потули и не се направи сериозно разследване, за да се намери истинската следа.
цитирай
3. vencivaleri1951 - "Достоен" на статията коментар
12.02.2019 14:53
batogo написа:
Подобен случай имахме и преди Гебрев с ген. Ваньо Танов, който се прости с живота, когато реши да постави на входа и на изхода на Лукойл и техните складове системи за отчитане на входящата и изходящата продукция.
Тази руска рафинерия с вериги бензиностанции в цялата страна и стотици милиарди печалба за 17 години е платила само 2,8 милиарда данъци до днес, като постоянно декларира загуби, заобикаля законите и се опитва да дирижира българската вътрешна и външна политика. Доказва го фактът, че тогава случая много бързо се потули и не се направи сериозно разследване, за да се намери истинската следа.


-ДъФката Лук-ойл- Рафинерията е платила за последните 18 години над 35млрд данъци под формата на ДДС, и акцизи. Печалбата за този период е 21 млрд долара.
Не е плащала такъв само три години когато имахме петрол стигнал 140млрд долара за барел и цената на дериватите бе дори под себестойността на моменти. Това беше в цяла Европа, а и 15 европейски рафинерии "Хвърлиха сукното". Отделно много милиарди фирмата плаща сборове в бюджета за осигуровки на работници и служители-за пенсии и здравеопазване.
Вальо Танов почина наистина, но той бе болен и преди това се лекуваше дълго време.
Иначе за жълтите медии интрегата бе не Танов и Лук Ойл, а съвпадението на смъртите на Танов и Мишо Бирата след засечения разговор на Танов с Борисов" Ало Вальо" къде премиерът наш уговаря генерала да остави на мира Винпром Пещера.

За Гербев
Не разбирам как след три години натравянето стана отново актуално и Гербев пише писмо до прокурора. Случайно ли е съвпадението , че "оръжеиникът" търси защита от прокуратурата в момент когато тя му " крои шапката"-иска да го вкара за дълги години в затвора? И не го ли играе малко Вандер Любе, този страшен конкурент на Русия в сферата на оръжейния бизнес? В съдебните процеси и производства винаги е било шумно около зависимите свидетели или обвиняеми, но често става като в една известна пиеса на Шекспир-Много шум за нвищо
цитирай
4. batogo - !!!:))) Венцивалери1951 като икономист би трябвало да знае, че ДДС се връща.
12.02.2019 18:19
Освен това акцизът и ДДС ги плаща винаги крайният потребител, тъй като са включени в цената на продукта, затова нека не ми ги пробутва тия плоски номера от селски вечеринки. :)
цитирай
5. vencivaleri1951 - Венци знае каквото трябва
12.02.2019 21:54
batogo написа:
Освен това акцизът и ДДС ги плаща винаги крайният потребител, тъй като са включени в цената на продукта, затова нека не ми ги пробутва тия плоски номера от селски вечеринки. :)


Просто в одитите Акцизът и ДДС са на един ред. Акцизът е водещ. Когато наливаш гориво в колата си, 50% от стойността която плащаш отива във фиска. Печалбата за която вдигате вой го докарва до 2, 3 процента от сборовете. Иначе крайният потребител плаща всичко-и питието, футболния клуб, любовницата, хобито на предприемача-нали за това скачахме на жълтите павета.
Колкото за ДДС има книга с правилник за този сбор-прочети я , за да се разберем коректно , кой е тамадата на вечеринката
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 2335513
Постинги: 2335
Коментари: 5077
Гласове: 3418
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031